به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان این موضوع را روز پنجشنبه در حاشیه نشست مجازی سران اتحادیه اروپا اعلام کرد. روزنامه «فاتز» نیز گزارش داد که قرار است انستیتو ملی روبرت کخ آلمان این تصمیم را که از روز جمعه ۲۶ مارس (۶ فروردین) لازمالاجرا میشود، اعلام کند.اخیراً آمار مبتلایان به کووید۱۹ در فرانسه به شدت افزایش یافته به طوری که در هفت روز گذشته به طور میانگین از هر ۱۰۰ هزار نفر در این کشور ۲۰۰ نفر به این بیماری دچار شدهاند. این آمار در همین مدت در استان ایل دوفرانس به مرکزیت پاریس از ۶۰۰ نفر عبور کرده است.
خانم مرکل روز پنجشنبه در توضیح تصمیم تازه دولت خود گفت: «چون شاهد چنین رشد بالایی در آمار (کرونا در فرانسه) هستیم، طبیعی است که چنین اقدام لازمی را انجام دهیم و خود بخود به این راهکار عملی و طبیعی برسیم.»
وی افزود: «این راهکار در اینجا به تصمیمات سیاسی مربوط نمیشود، اما وقتی میبینیم که روند ابتلا (در فرانسه) از آستانه ۲۰۰ نفر (در ۱۰۰ هزار نفر) برای مدت طولانی فراتر رفته است، نیاز داریم که آنجا را به عنوان منطقهای پرخطر طبقهبندی کنیم.»
آلمان تاکنون فقط بخشهایی از استان مرزی فرانسه از جمله شهرستان موزل را به عنوان منطقه پر خطر کرونایی طبقهبندی کرده بود.
این طبقه بندی به معنی اعمال محدودیتهای زیادی در سفر میان دو کشور است. از جمله این محدودیتها الزامی شدن تست کرونا برای فرانسویها پیش از ورود به آلمان و نیاز به قرنطینه ۱۰ روزه آنها و نیز اعمال کنترلهای دقیق مرزی است.
دولت برلین ایالت تیرول اتریش و جمهوری چک را نیز در گروه مناطق پرخطر کرونایی قرار داده است اما مرکل روز پنجشنبه گفت که فرانسه در این میان ممکن است مشمول سختگیری یکسان با سایر مناطق و کشورها نباشد. وی تأکید کرد: «در این زمینه یک روش آزمایشی کاملاً ویژه وجود دارد که با فرانسه در حال گفتگو درباره آن هستیم.»
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه بامداد جمعه در گفتگو با شبکه رادیویی «فرانس انفو» ضمن تأیید خبر تصمیم تازه دولت برلین گفت که آلمان قصد دارد تست کرونا برای مسافران ورودی از فرانسه را «اجباری» کند. وی توضیح داد که کنترل بهداشتی مسافران از فرانسه در آلمان به صورت «تصادفی» خواهد بود و مدت ده روز قرنطینه نیز به آنها «توصیه» خواهد شد.
کلمان بون، وزیر مشاور در امور اروپایی فرانسه نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که این کشور در حال مذاکره با آلمان برای تخفیف گرفتن در محدودیتهاست تا حتیالامکان از بسته شدن مرز میان دو کشور اجتناب شود. /فارس