باطن بایدن ، ظاهر ترامپ بود

خبر مهم: دولت بایدن تحریم‌ها علیه ایران را قوی‌تر از قبل ادامه می‌دهد

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم،  نوع کنش دولت بایدن، تفاوت چندانی با دولت ترامپ نکرده است. این را می‌شود از تحریم‌‌‌های اخیر اعمالی توسط دموکرات‌ها علیه ایران متوجه شد. تحریم‌‌‌های جدید اعمالی توسط دولت بایدن در شرایطی است که دموکرات‌‌‌های تازه راه‌یافته به کاخ سفید پیشتر، سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ را شکست‌خورده اعلام کرده‌بودند و مدام از آغاز دوران دیپلماسی و چندجانبه‌گرایی و بازگشت به برجام سخن می‌گویند. وزارت خارجه آمریکا روز ۱۹ اسفند ۹۹ طی بیانیه‌ای دو مقام ادعایی عضو در سپاه پاسداران را تحریم کرد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در همین‌باره اعلام کرد: در نشست شورای حقوق بشر در ژنو ما نگرانی‌هایمان را درباره بدرفتاری‌های حکومت ایران با شهروندانش از جمله بازداشت ناعادلانه عده زیادی از شهروندان در شرایط اسفناک را بیان کردیم. بلینکن بر اساس همین ادعا تصریح کرد که دو مقام ادعایی سپاه‌پاسداران را به دلیل آنچه «نقض فاحش حقوق بشر» خوانده شده، در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. وزیرخارجه آمریکا تاکید کرد که این افراد و بستگان‌شان قادر به ورود به خاک ایالات متحده نخواهند بود.

 اعمال تحریم‌‌‌های جدید علیه ایران توسط دولت دموکرات آمریکا، رضایت خاطر محافل صهیونیستی را به دنبال آورد. سران ۵۱ سازمان یهودی-آمریکایی در کنفرانسی که روز چهارشنبه سپری‌شده (یک روز پس از اعمال تحریم‌‌‌های جدید) برگزار شد، با صدور بیانیه‌ای مدعی شدند: ما اقدام دولت بایدن را در اتخاذ تصمیم درست مبنی بر اعمال تحریم علیه دو مقام ادعایی سپاه را تحسین می‌کنیم.

ادامه راه ترامپیسم

جو بایدن، رییس‌جمهور جدید آمریکا مدت‌هاست از بازشدن درهای دیپلماسی و مذاکره با ایران برای حفظ برجام و بازگشت به این توافق سخن می‌گوید اما تحریم‌‌‌های جدید علیه ایران نشان می‌دهد که مسیر ترامپ، در دولت جدید آمریکا نیز با قوت و قدرت زیادی ادامه دارد. پیش از اعمال تحریم جدید علیه ایران، دولت بایدن در نامه‌ای به روسای مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران را تمدید کرده بود. در بیانیه بایدن ادعا شده بود: اقدامات و سیاست‌های حکومت ایران، همچنان تهدیدی غیرمعمول و فوق‌العاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده به‌شمار می‌آیند. در بخش دیگری از این نامه تصریح شده بود: بنا به این دلایل تشخیص من این است که لازم است وضعیت اضطرار ملی اعلام‌شده در فرمان اجرایی شماره ۱۲۹۵۷ در قبال ایران ادامه یافته و تحریم‌های جامع وضع‌شده علیه ایران برای رسیدگی به این تهدید حفظ شوند.

کاخ سفید: سیاست ترامپ در برابر ایران موفق بوده!

از سوی دیگر باوجود اینکه بایدن بارها در ایام تبلیغات انتخابات با انتقاد از سیاست‌‌‌های ترامپ در قبال ایران، این سیاست‌ها را شکست‌خورده و موجب انزوای آمریکا و افزایش تنش در منطقه توصیف کرده بود، حالا «کیلی مک‌اینانی»، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری اخیر خود(سه‌شنبه، ۱۹ اسفند) مدعی شد فشار حداکثری علیه ایران موثر بوده است. مک‌اینانی مدعی شد هنگام به قدرت رسیدن ترامپ، منطقه غرب آسیا دچار آشوب بوده و «نیروهای نیابتی ایران» اقدام به اقدامات خرابکارانه در منطقه می‌کرده‌اند. رییس‌جمهور ترامپ از زمان در دست ‌گرفتن قدرت تلاش کرده میان شرکای منطقه‌ای اعتماد ایجاد کند و منافع مشترک آنها را شناسایی کند. بر خلاف دولت قبل که در اختیار ایران، پول نقد و توافقی با بندهای زوال‌پذیر قرار داد، این رییس‌جمهور ایران را منزوی کرده و این کار را از طریق چهار توافق صلح انجام داده‌است.  این اظهارات در حالی است که منتقدان ترامپ می‌گفتند او بدون آنکه مشخص باشد چه هدفی از اعمال فشار علیه ایران دارد اقدامات تنش‌زا و تحریک‌آمیزی انجام داده که خطر بی‌ثبات‌‌کردن بیشتر منطقه را به همراه دارند.

سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر آزاد‌‌سازی پول‌های بلوکه‌شده ایران

مساله دیگری که این روزها به بحث مهمی در محافل رسانه‌‌ای تبدیل شده، سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر آزاد‌‌سازی پول‌‌‌های بلوکه‌شده ایران در کشورهای ذی‌نفوذ ایالات متحده هستند؛ یکی از این کشورها کره‌جنوبی است. مقامات وزارت خارجه کره‌جنوبی پس‌از سفر به تهران و وعده آزاد‌‌سازی پول‌های بلوکه‌شده کشورمان که رقمی بالغ بر هشت‌میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار است، صراحتا اعلام ‌کردند که فقط در صورت رضایت دولت بایدن، اقدام به آزاد‌‌سازی خواهند کرد. با وجود این، اظهارات چندی پیش وزیر خارجه دولت بایدن نشان می‌دهد که آمریکا با وجود خروج یکطرفه از توافق هسته‌‌ای و ادعای دولت جدید مبنی بر بازبودن درهای دیپلماسی، همچنان روی سیاست «فشار حداکثری» تاکید دارد و به‌هیچ‌وجه حاضر نیست از مواضع راهبردی سیاست خارجی ایالات متحده عقب‌نشینی کند.

پبلینکن بامداد روز پنجشنبه،۲۱ اسفند در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان این کشور، بدون توجه به خروج غیرقانونی این کشور از برجام و خسارت‌‌‌های اقتصادی تحمیلی بر ایران، بار دیگر به طور یکجانبه از تهران درخواست کرد تا به توافق هسته‌ای پایبند شود. بلینکن در این‌باره تصریح کرد: اگر ایران به تعهداتش بازگردد، ما هم همان کار را می‌کنیم. وزیر خارجه آمریکا همچنین با اشاره به موضوع اموال بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی مدعی شد تا زمانی که ایران به توافق هسته‌ای بازنگردد، این پول‌ها آزاد نمی‌شوند. این اظهارات با واکنش ایران مواجه شد. ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در توییتی با اشاره به ادعاهای دولت جدید آمریکا مبنی بر پایان‌یافتن دوران فشار حداکثری و تصریح بر فضای دیپلماسی، نوشت: ایالات متحده مدعی است که موافق دیپلماسی است و سیاست شکست‌خورده‌ «فشار‌حداکثری» دوران دونالد ترامپ، رییس‌جمهور پیشین را دنبال نمی‌کند؛ اما آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده با افتخار درباره مسدود‌کردن انتقال پول‌های خودمان از طریق کانال سوئیس که صرفا برای تهیه غذا و دارو استفاده می‌شود، صحبت می‌کند. وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به مقامات دولت جدید آمریکا گفت: تکرار سیاست مشابه، نتیجه‌ای جدید در بر نخواهد داشت و تنها راه تعهد، اقدام و جلسه است. عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی نیز در پستی اینستاگرامی به اظهارات بلینکن واکنش نشان داد. همتی در این‌باره تاکید کرد: از اول هم مشخص بود دولت کره اراده مستقلی برای حل مشکل منابع ارزی ایران ندارد و درخواست مذاکره ازطرف سفیر کره مطرح شده و توافق برای پرداخت منابع ایران هم توسط خود کره‌‌ای‌ها انجام شد و من در جلسه از اینکه اجازه لازم را از آمریکایی‌ها ‌گرفتند یا نه، از ایشان سؤال کردم.

جنگ اقتصادی؛ مهم‌‌ترین اهرم دولت‌‌‌های آمریکا علیه ایران

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دولت‌های مختلف آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف علیه تهران وضع کرده و جنگ اقتصادی با این کشور را در دستور کار قرار داده‌اند. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند. دفتر تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده است، مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشورهای مخالف با سیاست‌های کلان واشنگتن، از جمله ایران به شمار می‌رود. یکی از مهم‌ترین اهداف و محورهای فعالیت دفتر تروریسم و اطلاعات مالی را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروه‌های محور مقاومت و تبدیل‌‌کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشورهای ناهمسو با واشنگتن تشکیل می‌دهند. با این آگاهی می‌توان دریافت که تحریم و فشار حداکثری، مهم ‌ترین ابزار در دکترین سیاست خارجی آمریکا علیه ایران، فارغ از قدرت داشتن دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان در کاخ سفید است. با این حال، محافلی در داخل ایران برای انتفاعات سیاسی خاص خود، با برداشت‌‌‌های سطحی از معادلات بین‌المللی از همان آغاز به کار دولت بایدن، تلاش ‌کردند این‌گونه در اذهان عمومی جا بیندازند که دموکرات‌ها با جمهوری‌خواهان تفاوت دارند و قدرت‌‌گرفتن بایدن، آغازی بر پایان تحریم‌‌‌های ظالمانه خواهد بود.
حال، همانگونه که دونالد ترامپ تا آخرین روز دولتش منتظر تماس مقامات جمهوری اسلامی بود، و سیاست‌‌‌های فشار حداکثری او علیه ایران موجب نشستن ایران پای میز مذاکره نشد، دولت بایدن هم باید بداند حرف ایران همان «رفع‌تحریم‌ها»ست و با استفاده از تجربه مذاکره با ۱+۵، براساس وعده‌‌‌های نسیه در دام تله‌‌هایی مانند «مذاکره مجدد» و «طرح گام به گام» نخواهد افتاد.

فواد ایزدی: با افزایش قدرت می‌‌توان تحریم‌‌‌های آمریکا را لغو کرد

«فواد ایزدی» کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به اضافه‌شدن تحریم‌‌‌های آمریکا از سوی جو بایدن و گشایش‌نیافتن حداقلی در برجام، عنوان‌کرد: برجام کالایی است که در دست آنهاست و هر روز صحبت ‌کردن درباره برجام و مذاکرات می‌‌تواند قیمت آن را بالا برد. اینکه مسوولان دولتی ما مصاحبه یا اظهارنظری می‌‌کنند جز بالارفتن هزینه برجام، دستاورد دیگری به همراه ندارد، پس بهتر است که مقامات دولتی در این‌باره کمتر سخن گویند. وی با اشاره به اینکه جو بایدن عجله‌‌ای برای بازگشت به برجام و مذاکرات ندارد، تصریح کرد: آمریکا این تحلیل را دارد که ایران دارای توانمندی هسته‌‌ای سال ۲۰۱۵ نیست و نیازی نیست که تحریم‌‌‌های دونالد ترامپ را بردارند. از این رو جو بایدن هم عجله‌‌ای برای برداشتن تحریم‌ها ندارد. از نگاه آنها ادامه‌یافتن تحریم‌ها می‌‌تواند به ایران ضربه وارد کند و از این رو است که مانع بازگشت پول‌‌‌های بلوکه‌شده ایران از کره‌جنوبی می‌‌شوند یا دیگر موانعی در عرصه جهانی به وجود می‌‌آورند. به ظن آنها نیازی برای بازگشت به برجام نیست و دغدغه خاصی هم در این‌باره ندارند چراکه با خود این فکر را دنبال می‌‌کنند که ایران همانند سال ۲۰۱۵ توانمند نیست. این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه حرکت فعالیت هسته‌‌ای ایران باید سرعت بیشتری پیدا کند، یادآور شد: اگر خواهان این هستیم که آمریکا یا غرب در برابر برجام تسلیم شوند، باید درباره فعالیت‌‌‌های هسته‌‌ای سرعت حرکت را بیشتر کنیم و شرایطی مثل سال ۲۰۱۵ صورت گیرد تا آنها بیایند دنبال ما و آماده مذاکره شوند و برجام ارزش و جایگاه قبلی خود را بازیابد.
وی تاکید کرد: با افزایش فعالیت‌‌‌های ضدایرانی و بالابردن قدرت در تولید و ایستادگی است که می‌‌توان غربی‌ها را به برجام برگرداند تا بازی را ایران به دست گیرد، نه غرب که برای هر موضوعی بهانه‌تراشی می‌‌کند.

ابوالفتح: رهایی از تحریم‌‌‌های آمریکا امید واهی است

«امیرعلی ابوالفتح» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به چرایی ادامه‌یافتن تحریم‌‌‌های آمریکا از سوی جو بایدن علیه کشورمان، عنوان کرد: اینکه آمریکا قدمی برای رفع تحریم‌ها برنمی‌دارد، درست است و آنها هیچ‌وقت این اقدام را انجام نمی‌دهند. تحلیل آنها این است که از تحریم‌ها به عنوان یک اسلحه و سلاح در برابر ایران استفاده کنند و این سلاح را به زمین نمی‌گذارند. تحلیل آنها این است که ایران دوباره همان تعهدات ذیل برجام را داشته باشد؛ آنها این‌گونه عنوان می‌‌کنند که پایبندی در برابر پایبندی. آنها ادامه تحریم‌ها یا افزایش آن را قانونی تصویب‌شده در کنگره تلقی می‌‌کنند و دولت‌‌هایی را که پس از اوباما دارای قدرت شدند، ملزم به اجرای آن ‌کردند؛ قانونی که هر ۹۰ روز یک‌بار به کنگره گزارش می‌‌دهد تحریم‌ها چگونه ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه توان ملی ایران نسبت به ۶ سال پیش افزایش پیدا کرده است، افزود: شاخص‌‌‌های ما این را نشان می‌‌دهد که توان‌‌‌ نظامی و موشکی ما افزایش پیدا کرده است، کما اینکه این قدرت را در هدف‌قرار‌دادن تروریست‌های داعشی در سوریه یا هدف‌قرار‌گرفتن پایگاه عین‌الاسد عراق دیدیم. آمریکا به دنبال این بود که صادرات نفت ما را به صفر برساند و با تحریم‌‌‌های صددرصدی ما را شکست دهد اما با ایستادگی ما این فروپاشی شکل نگرفت و حتی توان موشکی و دفاعی ما افزایش یافت. آنها می‌‌خواهند حضور منطقه‌‌ای ایران در لبنان، سوریه، یمن و عراق کاهش یابد؛ اما این تلاش آنها نتیجه‌‌ای نداشته و حتی ما به تقویت صنعت هسته‌‌ای و موشکی خود پرداخته‌ایم، کما اینکه اورانیوم فلزی در حال تولید است؛ موضوعی که گزارش‌‌‌های آژانس نشان می‌‌دهد موفق بودیم.
این کارشناس مسائل بین‌المللی با اشاره به اینکه تحریم به‌عنوان یک سلاح در اختیار آمریکاست، یادآور شد: آمریکا این سلاح را زمین نمی‌گذارد. توپ و تانک نیست که طرف مقابل بخواهد آن را نابود کند؛ به همین خاطر کاخ سفید آن را کنار نمی‌گذارد. اکنون ایران، سوریه، کره و ونزوئلا حتی متحدان آمریکا مانند برخی از شهروندان عربستان‌سعودی، فرانسوی و پروژه‌‌‌های صنعتی آلمان مورد حمله تحریم آمریکا قرار می‌‌گیرند. آلمان یک پروژه با روس‌ها تعریف کرد ولی آن پروژه تحریم شد، چون تحریم یک سلاح جنگی است که مخوف است. فرامین اجرایی و قوانین تحریم‌ها تمام بضاعت سیاست خارجه آمریکاست که آن را گسترش می‌‌دهد و علیه همه کشورهای اروپایی هم در حال اجراست و کاخ‌سفید لیست بلندپایه‌‌ای دارد که آن را اجرا می‌‌کند؛ اینکه تصور کنیم از ذیل تحریم خارج می‌‌شویم، امید واهی است و این اتفاق نمی‌افتد. صبح نو

خروج از نسخه موبایل