به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی که در محل وزارت خارجه برگزار شده بود در پاسخ به سوالی مبنی بر این که رژیم صهیونیستی ایران را عامل اتفاق افتاده در کشتی این کشور در خلیج فارس دانسته با بیان این که این اتهامات را قویا رد می کنم تصریح کرد: رژیم صهیونیستی مبنای تمام ناامنی ها و بی ثباتی ها در منطقه است و این فرافکنی ها کاملا خط روشنی دارد.
اتهامات مقامات رژیم صهیونیستی درباره انفجار کشتی فرافکنی است
وی ادامه داد: خلیج فارس و دریای عمان حوزه های امنیتی بلافصل ما هستند و ما اجازه نمی دهیم که با این گونه اظهارات و مسائل آنها در این منطقه هراس افکنی کنند .
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه به نظر می رسد نخست وزیر رژیم صهیونیستی یک بیماری وسواس گونه ای در ارتباط با ایران دارد به وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد که مقامات رژیم صهیونیستی تصور می کنند که بافرافکنی می توانند از وضعیت اسفباری که در داخل این رژیم وجود دارد بگذرند.
وی با تاکید بر این که این گونه اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی فرافکنی است خاطر نشان کرد: اقدامات مشکوک دیگری نیز رژیم صهیونیستی آغاز کرده است که ما این گونه اقدامات را رصد می کنیم و آنها به خوبی می دانند که پاسخ ما در برابر هر گونه اقدامی همواره دقیق و محکم است .
خطیب زاده همچنین ادامه داد: ما این اتهام زنی ها را قویا رد می کنیم و تاکید بر آن داریم که رژیم صهیونیستی منشاء ناامنی و بی ثباتی در منطقه است.
از صحبتهای سفیر ایران در عراق برداشت نادرستی شد
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات اخیر سفیر ایران در عراق و نوع واکنشی که مقامات ترکیه ای از این سخنان داشتند گفت: از صحبتهای ایشان برداشت نادرستی شکل گرفته است و هم دولت ایران و هم دولت ترکیه به حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها از جمله عراق تاکید دارند.
همان طور که اشاره کردم برداشت نادرستی از صحبت های ایشان صورت گرفته بود و در مورد این موضوع دو کشور با یکدیگر صحبت کردند.
مسائل فنی آزادسازی اموال ایران در عراق در حال مرتفع شدن است
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به این سوال که در جریان سفر وزیر خارجه عراق به تهران صحبتهایی از آزاد سازی منابع مالی ایران در بغداد صورت گرفت و آیا این اتفاق با چراغ سبز آمریکا صورت گرفته است گفت: صحبت از آزاد سازی منابع ایران در عراق است و گفت و گو در مورد این موضوع مربوط به امروز و دیروز نیست.
وی با اشاره به همکاری ها و گفت و گوهای دو کشور در این زمینه اظهار کرد: این موضوع در مسیر همکاری ها بین دو کشور در حال پیش رفتن است و این تعهدات قطعی عراقی ها است و هیچ وقت دولت عراق از انجام استنکاف نکرده است. در ارتباط با این موضوع برخی مسائل فنی مطرح بوده که در حال مرتفع شدن است.
پیگیری آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در کره ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد گفت و گوهای ایران و کره جنوبی در ارتباط با اموال بلوکه شده ایران در سئول و آخرین تحولات در این زمینه هم اظهار کرد: همان طور که می دانید در ارتباط با این مساله گفت و گوهایی در سطح کارشناسی و دیپلماتیک و بانک مرکزی انجام شده پیگیری ها در این سطوح ادامه دارد من از شما درخواست می کنم که جزییات این موضوع را از رئیس بانک مرکزی بپرسید ولی همان طور که اشاره شد در این زمینه تحولات و توافقاتی صورت گرفته و باید دید این تحولات به کجا می رسد.
تا به امروز در عمل هیچ تغییری در سیاست های ضد انسانی آمریکا علیه ایران ندیده ایم
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه نشست خبری خود در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه ایران پیشنهاد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ارتباط با برگزاری نشست غیر رسمی بین ایران و گروه ۴+۱ با حضور آمریکا را رد کرده است، گفت: آنچه که در این زمینه مطرح شده بود همان پیشنهاد آقای بورل بود. ما مواضع جمهوری اسلامی ایران را به روشنی، صریح و کامل اعلام کردهایم و هیچ تغییری در آن صورت نگرفته است.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: مسیری که آمریکا باید طی کند مسیر عبور از سیاست های غلط دولت قبلی آمریکاست اما متاسفانه تا به امروز در عمل هیچ تغییری در سیاست های ضد انسانی آمریکا از جمله در مورد بحث تحریم ها و اعمال فشار حداکثری به ایران صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: آمریکایی ها تا امروز رسما موضوع بازگشت به تعهدات خود را اعلام نکردهاند و کشورهای اروپایی نیز همچنان در نقض تعهدات خود ذیل برجام به سر می برند.
اگر آمریکا می خواهد به برجام بازگردد باید به تعهدات خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ عمل کرده و تحریم ها را بردارد
وی ادامه داد: پیشنهادی برای برگزاری نشست غیر رسمی از سوی آقای بورل رسیده بود، این پیشنهاد بدون زمان خاصی از سوی اتحادیه اروپا مطرح شده بود و ما همانطور که قبلا گفته بودیم تاکید بر این موضوع داریم که مسیری که باید طی شود مسیر روشنی است و اگر آمریکا می خواهد در کنار میز برجام جایی داشته باشد باید به تعهدات خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل عمل کرده و تحریم ها را به صورت موثر بردارد. طی کردن این مسیر نیاز به مذاکره و بده بستان ندارد.
خطیب زاده ادامه داد: دولت آمریکا با یک اشتباه شناختی می خواهد مسیری که ترامپ در پیشبرد آن موفق نشده بود را با چند جانبه گرایی منفی به جلو ببرد که این هم موفق نخواهد شد. پیشبرد این سیاست از سوی آمریکا جای تاسف دارد و امیدواریم که آنها مسیر روشنی که مشخص است را انتخاب کنند.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ما عمل را با عمل و اقدام را با اقدام پاسخ می دهیم تصریح کرد: اگر ما رفتار متفاوتی از سوی طرف های مقابل ببینیم پاسخ ما نیز متناسب با این رفتار خواهد بود.
این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: در اینجا می خواهم نقطه ای را به شرکای اروپایی یادآور شوم و آن این است که مسیر همکاری بهتر از هر مسیری جواب می دهد. مسیر تهدید و اتهام زنی مسیر کارساز و موفقی در برابر ایران نیست. بلکه مسیر همکاری متقابل پاسخ می دهد. در صورتیکه آنها به تعهداتشان عمل کنند ایران نیز فورا پاسخ این موضوع را خواهد داد.
مسیر همکاری ایران با آژانس در مسیر پادمان روشن است و ادامه خواهد داشت
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تلاش های آمریکا برای تصویب قطعنامه ای علیه ایران در شورای حکام و آژانس بین المللی انرژی اتمی و نوع واکنش ایران به این اقدام آمریکا گفت: اینکه آمریکا در مسیر غلطی گام برداشته است مسئله روشنی است. دولت جدید آمریکا در عمل به تعهدات خود شروع ناامید کنندهای داشته است.
وی در مورد موضوع آژانس نیز گفت: مسیر همکاری ایران با آژانس در مسیر پادمان روشن است و این همکاری ادامه خواهد داشت.
وی همچنین به توافق اخیر سه ماهه ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: طرف های مقابل باید حسن نیت ایران در تفاهم سه ماهه با آژانس را قدر بدانند و آن را به عنوان دریچه ای برای بازگشت به تعهدات خودشان در نظر بگیرند.
روابط ایران و عراق روابطی چند لایه است و دو کشور رایزنی های نزدیکی در حوزه های مختلف دارند
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر وزیر خارجه عراق به تهران و اینکه آیا در مورد مسائل امنیتی پیرامون ایران نیز در این سفر بین مقامات دو کشور رایزنی و گفت وگویی صورت گرفته است یا نه؟ گفت: یکی از موضوعات مورد بحث در جریان این سفر، برخی تحولات صورت گرفته در عراق بود. همچنین در جریان این رایزنی ها در ارتباط با پرونده ترور شهید سلیمانی نیز صحبت و رایزنی شد. آقای فواد حسین گزارشی از آخرین وضعیت امنیتی عراق ارائه دادند. روابط ایران و عراق روابطی چند لایه است و طبیعی است که دو کشور رایزنی های نزدیکی در حوزه های مختلف از جمله در مورد بحث تروریسم داشته باشند./ایسنا