به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه امشب (پنجشنبه) در پاسخ به پرسش خبرنگاران در ارتباط با هیأتی از کره که گفته می شود وارد تهران شده و مهمان سفیر کره جنوبی است، اظهار داشت: هیأتی که وارد کشورمان شده است بخشی از هیات قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبی است که قرار است روز یکشنبه به تهران سفر کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: سفر این هیأت قبل از توقیف کشتی متخلف کره ای مورد توافق قرار گرفته و دستور کار اصلی آن مذاکره در مورد چگونگی دسترسی به منابع مالی ایران در کره است.
خطیب زاده پیش از این در اظهاراتی درباره وضعیت کشتی توقیف شده کرهای اظهار داشت: مشکل کشتی کرهای کاملا فنی است و جمهوری اسلامی ایران مانند همه کشورها نسبت به حفظ و حمایت از محیط زیست دریایی حساسیت کامل دارد و با موارد نقض آن، طبق قانون برخورد میکند. رفتار دولت کره در این زمینه قابل درک نبوده و مردود است و دولت کره را به برخورد منطقی و مسئولانه با این موضوع فنی ترغیب میکنیم.
خطیب زاده در ادامه توضیح داد: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان نهاد متولی اینگونه مسائل، به صورت حرفهای پیگیر کمکهای لازم به کشتی و خدمه آن است و اطلاع رسانی لازم را در این زمینه انجام میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اخبار منتشره مبنی بر سفر هیأتی از کره به ایران برای پیگیری این موضوع اظهار داشت: سفر قائم مقام وزیر خارجه کره از قبل مطرح بود که اطلاع رسانی شد و در آینده نزدیک انجام می شود، اما ارتباطی با این موضوع نداشته و توافقی برای انجام سفر جداگانه بین دو کشور نیز وجود ندارد، چرا که اصولا این موضوع در قالب فنی و در مسیر حقوقی تعریف شده پیش می رود و به سفر دیپلماتیک نیاز ندارد.
گفتنی است سخنگوی دستگاه دیپلماسی روز دوشنبه ۱۵ دی ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره بدهی کره جنوبی به ایران با بیان اینکه از این روند رضایتمندی نداریم، از سفر قائم مقام وزیر خارجه این کشور به تهران به منظور گفت و گو در این خصوص خبر داد.
همان روز (دوشنبه/۱۵ دی ماه/۴ ژانویه) نیروی دریایی سپاه پاسداران اعلام کرد یک شناور نفتکش کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» به دلیل نقض پیاپی قوانین زیستمحیطی در خلیج فارس توقیف شده است.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه عصر همان روز (دوشنبه) نیز در مورد خبر توقیف کشتی کرهای (کره جنوبی) گفت که بر اساس اخبار اولیه دریافتی از مقامات محلی، موضوع کاملا فنی است و کشتی به دلیل آلوده کردن دریا و با حکم قضایی، برای رسیدگی به تخلف به ساحل هدایت شده است.جمهوری اسلامی ایران هم مانند سایر کشورها نسبت به تخلفات مشابه و به ویژه آلوده کردن محیط زیست دریایی حساسیت دارد، لذا در چارچوب قوانین با آن برخورد میکند.
خطیبزاده همچنین یادآور شد: این اتفاق مورد استثنایی نبوده و در موارد مشابه قبلی در ایران و آبهای سایر کشورها رخ داده و امری عادی بوده و اطلاعات تکمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد.
براساس این گزارش، در حالی که خطیبزاده پیش از این سفر هیأت کرهای را مربوط به بدهی این کشور عنوان کرده بود، سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی سفر این هیأت را برای رایزنی درباره آزادی نفتکش توقیف شده این کشور در تنگه هرمز عنوان کرده است. /فارس