دزدی از جیب ایرانیان

خبرمهم: با سرقت 7 ميليون دلار؛ امريكا دست‌درازي به دارايي‌هاي ايران در كره را آغاز كرد

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، بانک‌های مرکزی، ووری و بانک صنعتی کره جنوبی در حال حاضر بیش از ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از دارایی‌های ایران را بلوکه کرده‌اند

شهاب شهسواری | بازی امریکا با دارایی‌های مسدودشده ایرانیان در خارج از کشور، وارد مرحله تازه‌ای شده است و دولت امریکا از روز سه‌شنبه دست‌درازی به دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در «بانک صنعتی کره جنوبی (IBK)» را آغاز کرده است. در اولین مرحله از سرقت دارایی‌های ایرانی، وزارت دادگستری اعلام کرده است که ۷ میلیون دلار از دارایی‌های ایران را از طریق شعبه نیویورک بانک صنعتی کره جنوبی تصرف کرده است. به گفته وزارت دادگستری امریکا، این ۷ میلیون دلار، بخشی از یک جابه‌جایی پول یک میلیارد دلاری توسط یک شرکت کره‌ای است که با استفاده از دارایی‌های ایران در کره جنوبی، ۹ سال پیش با وساطت یک شرکت در امارات متحده عربی، برای یک شرکت ایرانی در کیش مصالح ساختمانی از ایتالیا خریداری کرده است. بر اساس بیانیه وزارت دادگستری امریکا چنین اقدامی از سوی ایرانیان «در جهت منافع کنشگران جنایتکار» تلقی می‌شود! دستگاه قضایی دولت امریکا، به شکل پیوسته بانک‌های بین‌المللی را به دلیل تسهیل معاملات عادی میان ایرانیان با جهان خارج مورد اخاذی قرار می‌دهد. تاکنون دولت امریکا میلیاردها دلار از بانک‌های بین‌المللی از جمله بانک‌های فرانسه، بریتانیا، آلمان و کره جنوبی، به بهانه تسهیل معاملات ایرانیان، در قالب جریمه باجگیری کرده است، اما حالا دستگاه قضایی امریکا یک گام جلوتر گذاشته و دارایی‌های ایران در این بانک‌ها را مستقیما تصرف و به یک حساب بانکی امریکایی واریز می‌کند. مبالغی مانند جریمه و رد مال ۷۲۰ میلیون دلاری برای بانک بریتانیایی استاندارد چارترد، جریمه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری بانک سوسیته ژنرال و صدها میلیون دلار اخاذی دیگر تاکنون از سوی ایالات متحده امریکا برای پرداخت به حساب بانکی تحت عنوان «صندوق قربانیان تروریسم دولتی» اخاذی شده است.  بعد از آنکه دولت امریکا با اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایرانیان، جلوی معاملات و تبادل بانکی شرکت‌های ایرانی با خارج از کشور را گرفت، حالا اموال شرکت‌های ایرانی که در بانک‌های خارجی مسدود شده‌اند، در معرض سرقت توسط دولت امریکا قرار گرفته‌اند. روز سه‌شنبه، وزارت دادگستری امریکا در حکمی کم‌سابقه از تصرف چندین میلیون دلار از دارایی‌های ایران خبر داد که پیش از این در بانک‌های کره جنوبی نگهداری می‌شد. این اقدام غیرقانونی امریکا، درست همزمان با بالا گرفتن تنش میان تهران و سئول بر سر بازگرداندن میلیاردها دلار دارایی ایران در بانک‌های کره‌ای، نگرانی‌ها در مورد به غارت رفتن دارایی‌های مردم ایران در بانک‌های خارجی را افزایش داده است. قرار است یک هیات دیپلماتیک کره جنوبی برای گفت‌وگو در مورد میلیاردها دلار دارایی‌های بلوکه‌شده ایرانی در بانک‌های این کشور به تهران سفر کنند. گفته می‌شود در این سفر همچنین درباره سرنوشت یک نفتکش متخلف کره‌ای که در آب‌های خلیج فارس توقیف شده است گفت‌وگو خواهد شد.  وزارت دادگستری ایالات متحده امریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که ۷ میلیون دلار از دارایی‌های ایران در خارج از کشور را به سرقت برده است. سرپرست معاونت جنایی وزارت دادگستری امریکا، دیوید برنز، روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای توهین‌آمیز مردم ایران را «کنشگران جنایتکار» توصیف کرد و گفت: «اموالی که امروز تصرف شد، قرار بود در یک نقشه عامدانه برای دور زدن تحریم‌های امریکا علیه [مردم] ایران، به نفع کنشگران جنایتکار استفاده شود.»

ممنوعیت معامله سنگ مرمر برای ایرانیان!

براساس اسناد منتشرشده از سوی وزارت دادگستری امریکا، مبالغی که روز سه‌شنبه از دارایی‌های ایران سرقت شده است، مرتبط با خرید مصالح ساختمانی از کشورهای خارجی بوده است. به نوشته وزارت دادگستری امریکا، فردی به نام کنت زونگ، شهروند امریکایی- کره‌ای که مسوولیت خرید مصالح ساختمانی از جمله سنگ‌نمای مرمر برای استفاده در ایران داشته است، سال ۲۰۱۴ از سوی دولت‌های کره جنوبی و دادگاهی در ایالت آلاسکای امریکا، به اتهام نقض تحریم‌های ایران متهم می‌شود. واشنگتن مدعی شده است که سه ایرانی و یک شهروند امریکا در تلاش برای نقض تحریم‌های امریکا علیه مردم ایران نقش داشته‌اند و تلاش کرده‌اند که رقمی نزدیک به یک میلیارد دلار از دارایی‌های ایرانیان را از یک حساب محدودشده ایرانی در کره‌جنوبی برای مصارف ارزی ایران به کشورهای دیگر منتقل کنند.

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری امریکا، دارایی‌های مسروقه بخشی از یک اقدام هماهنگ «غیرنظامی» برای جلوگیری از جابه‌جایی دارایی‌های ایرانیان به حساب‌های سپرده بانکی در نقاط مختلف جهان بوده است. این بیانیه مدعی می‌شود مبالغی که از جابه‌جایی آنها جلوگیری شده یک میلیارد دلار بوده است که ۷ میلیون دلار آن به دولت ایالات متحده امریکا رسیده است. کنت زونگ، شهروند کره‌ای امریکایی به دلیل معامله با مردم ایران در امریکا با یک دادنامه شامل ۴۶ مورد اتهامی از جمله تبانی برای پولشویی و دور زدن تحریم‌های ایران مواجه است. او تحت فشار امریکا در کره جنوبی هم تحت تعقیب قرار گرفت و اکنون در کره جنوبی در حبس است. او و پسرش که ساکن ایالت آلاسکای امریکا است تاکنون در هیچ‌یک از دادگاه‌های امریکایی محکوم نشده‌اند.

دارایی‌های ایران نزد بانک‌های کره‌ای

بانک‌های مرکزی، ووری و بانک صنعتی کره جنوبی، در حال حاضر بیش از ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از دارایی‌های ایران را بلوکه کرده‌اند. از سال ۲۰۱۰ و سخت‌تر شدن تحریم‌های ضدایرانی توسط واشنگتن، بانک‌های کره‌ای که کشورشان یکی از اصلی‌ترین مشتریان محصولات نفتی ایران بود، برای معامله با طرف ایرانی مورد محدودیت قرار گرفتند. براساس تحریم‌های غیرقانونی امریکا، دولت کره جنوبی به عنوان مشتری نفت ایران، فقط می‌توانست بدهی‌های خود را از طریق «وون» (واحد پول کره جنوبی) به حساب‌های بانک مرکزی ایران در بانک‌های مشخص واریز کند. سپرده‌های این حساب‌ها قابلیت تبدیل به دلار نداشتند و ایران حق داشت فقط برای خرید کالاهایی مشخص از آنها استفاده کند. آبان ماه سال ۱۳۹۷، ۶ ماه بعد از خروج دولت ایالات متحده امریکا از برجام و لغو تمامی معافیت‌های خرید نفت خام از ایران، هرگونه استفاده از سپرده‌های ایرانی در بانک‌های کره‌ای ممنوع شد و مبالغی که حدود ۷ میلیارد دلار نزد بانک صنعتی و ۲.۵ میلیارد دلار نزد بانک ووری، برآورد می‌شود در این حساب‌ها مسدود شدند.

این بانک‌ها در طول سال‌های گذشته به ‌شدت از سوی دستگاه قضایی دولت امریکا به دلیل معاملات با ایران تحت فشار قرار داشتند. براساس اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت وزارت دادگستری امریکا، شعبه منهتن بانک صنعتی کره جنوبی در ایالت نیویورک تاکنون دست‌کم دو بار به مبالغ ۵۱ میلیون دلار و ۳۵ میلیون دلار توسط دولت امریکا مورد اخاذی قرار گرفته است. مقام‌های این دو بانک می‌گویند که مسوولیتی نسبت به برگرداندن این دارایی‌ها به ایران ندارند و دولت کره جنوبی باید مسیری برای اعاده این دارایی‌ها به ایران پیدا کند. براساس بیانیه‌ای که بانک صنعتی کره صادر کرده است، دولت کره جنوبی به عنوان اصلی‌ترین سهام‌دار این بانک از طریق وزارت اقتصاد و دارایی کره جنوبی، حق استفاده از حساب‌های مسدودشده ایرانی و اعاده آن به ایران را دارد، اما از طرف دولت هیچ تماسی با این بانک گرفته‌ نشده است. ادعای بانک ووری، مبنی بر دریافت حق‌الزحمه بابت نگهداری دارایی‌های ایران در حساب‌هایش، جنجال دیگری بود که در ماه‌های گذشته ایران را وادار به واکنش و تهدید به شکایت در دادگاه‌های بین‌المللی کرد.

صندوق پول‌های دزدی

کنگره ایالات متحده امریکا، ۵ سال پیش قانونی را تصویب کرد که براساس آن یک صندوق با عنوان «صندوق قربانیان تروریسم دولتی» توسط وزارت دادگستری امریکا ایجاد می‌شود که خسارت‌های مرتبط با کسانی که بین سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ در پی تسخیر لانه جاسوسی امریکا در ایران گروگان بوده‌اند، یا اقوام و بستگان درجه اول آنها، از طریق این حساب پرداخت شود. این صندوق با بودجه اولیه ۱۰۰ میلیون دلار توسط دولت ایالات متحده امریکا تاسیس شد، اما براساس قوانین ضدایرانی دیگر در این کشور، دولت امریکا می‌تواند با استفاده از تصرف دارایی‌های ایران در خارج از کشور یا درآمدهای حاصل از اخاذی از شهروندان ایرانی و شرکت‌هایی که با شهروندان ایرانی معامله کنند، در این صندوق برای پرداخت به افرادی که خود را «قربانیان عملیات تروریستی افراد یا گروه‌های قابل انتساب به ایران» معرفی می‌کنند، پرداخت کند. صندوق مذکور تا به امروز دست‌کم سه دوره به ثبت‌نام‌کنندگانی که با شکایت در دادگاه بدنام منطقه نیویورک، به عناوین مختلف با ادعاهای عجیب حکم غرامت گرفته‌اند، پول پرداخت کرده است. بسیاری از پول‌های واریزشده در این صندوق از محل جریمه‌هایی تامین شده است که دستگاه قضایی امریکا بانک‌ها و موسسات بین‌المللی را برای معاملات قانونی و مشروع با شهروندان ایرانی مجبور به پرداخت کرده‌اند.

هیات کره جنوبی جمعه در تهران

مقامات کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کردند که یک هیات کره جنوبی نیمه شب پنجشنبه عازم ایران خواهد شد. به گزارش ایرنا، یونهاپ خبرگزاری رسمی کره جنوبی روز چهارشنبه گزارش داد این هیات به سرپرستی «کو کیونگ سوگ»  مدیرکل امور خارجه آفریقا و خاورمیانه وزارت امور خارجه کره جنوبی عازم ایران می شود. یونهاپ ادعا کرده  است هیات کره جنوبی برای مذاکره در مورد آزادی کشتی توقیف شده و خدمه آن به تهران سفر می کند. مقامات ایران در ابتدا نسبت به انجام این سفر کم رغبت بودند و اعلام کردند نیازی به این دیدار نیست اما پس از مشورت با سئول آن را پذیرفتند. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح روز دوشنبه در بیانیه ای از توقیف یک فروند شناور کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی به دلیل نقض پروتکل‌های زیست‌‌محیطی در خلیج فارس خبر داد. یونهاپ آورده است که وزارت خارجه کره جنوبی یک مقام کنسولی خود را از سفارتش در تهران به بندرعباس، شهر محل نگهداری کشتی اعزام کرده است تا با ملوانان و خدمه کشتی دیدار کند. بر اساس این گزارش، «چوی جونگ » معاون اول وزیر خارجه کره جنوبی نیز قصد دارد اوایل هفته آینده برای بحث در مورد روابط دو کشور از جمله توقیف این کشتی و دارایی‌های مسدود شده ایران در کره به تهران سفر کند.

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۱۶ دی از وضع تحریم‌های تازه علیه شرکت‌های وابسته به بخش صنایع فلزی ایران خبر داد. بر اساس بیانیه‌ای که در وب‌سایت وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شده است، دولت آمریکا ۱۶ شرکت از جمله یک شرکت چینی و همچنین یک فرد مرتبط با صنایع فلزی ایران را مشمول تحریم‌های تازه کرده است.  این تحریم‌ها در قالب تحریم‌های حقوق بشری علیه ایران اعمال شده‌است. شرکت چینی «کایفنگ پینگمی نیو کربن متریالز» (کی‌اف‌سی‌سی) که در تولید مواد کربنی تخصص دارد، متهم است که از دسامبر ۲۰۱۹ تا ژوئن ۲۰۲۰ هزاران تن مواد در اختیار صنعت فولاد ایران قرار داده است.
این بیانیه ادعا می‌کند، جمهوری اسلامی درآمدهای حاصل از صنایع فلزی ایران را صرف فعالیت‌هایی می‌کند که موجب بی‌ثباتی در سراسر جهان می‌شود. وزارت خزانه‌داری آمریکا هم در بیانیه‌ای اعلام کرده که بازیگران اصلی صنعت فولاد ایران شامل ۱۲ تولیدکننده فولاد و دیگر محصولات فلزی در ایران و همچنین سه نماینده فروش مستقر در خارج کشور، وابسته به یک شرکت بزرگ توسعه معادن و فلزات ایران، مشمول تحریم‌های جدید شده‌اند. در فهرست جدید تحریم‌ها، اسامی شماری از شرکت‌های ایرانی شامل کشتیرانی حافظ دریای آریا، مجتمع فولاد صنعت بناب، مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد، مجتمع فولاد البرز غرب، شرکت فولاد زرند ایرانیان، مجتمع ذوب آهن فولاد خزر، مجتمع فولاد گیلان، شرکت فولاد سیرجان ایرانیان و مجتمع صنعتی اسفراین به چشم می‌خورد. آمریکا همچنین مجید سجده، مدیر اجرایی شرکت حمل و نقل حافظ دریای آریا، را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است. در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین آمده است، بخش صنایع فلزی ایران یکی از منابع مهم درآمد جمهوری اسلامی به شمار می‌رود که ثروتی هنگفت را برای رهبران «فاسد» رژیم و تامین مالی طیف وسیعی از فعالیت‌های شریرانه آنها تولید می‌کند، از جمله گسترش سلاح‌های کشتار جمعی، پشتیبانی از گروه‌های تروریستی خارجی و انواع نقض حقوق بشر در داخل و خارج از کشور. /اعتماد

خروج از نسخه موبایل