به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، سیف البدر سخنگوی وزارت بهداشت و محیط زیست عراق صبح امروز (سه شنبه) در سخنانی مطبوعاتی گفت که کشورش با شرکت فایزر برای واردات یک میلیون و پانصد هزار دوز واکسن کرونا قرارداد امضا کرده است. وی افزود: واکسنها اوایل سال آینده میلادی وارد عراق خواهد شد.
«ریاض عبدالامیر الحلفی» مدیرکل بخش بهداشت عمومی وزارت بهداشت و محیط زیست عراق جمعه گذشته گفته بود که این وزارتخانه به مراحل پیشرفته مذاکره با شرکت آمریکایی فایزر رسیده است و احتمالا در روزهای آینده قراردادی با آن برای دریافت مقادیری واکسن در نیمه دوم سال آینده امضا کند.
وی در عین حال افزود که این وزارتخانه به تماس خود با سایر شرکتها ادامه میدهد، اما شرط امضای قرارداد با آنها، تایید بینالمللی واکسن است.
الحلفی گفت: واکسن فایزر به تایید سازمان داروی انگلیس و سازمان دارو و غذای آمریکا رسیده است.
وی با اشاره به اولویت بندی دریافت کنندگان واکسن در عراق گفت که واکسن فایرز تاکنون عوارض طبیعی نظیر سردرد و تب خفیف به مانند هر واکسنی را داشته که موقت است و در کشورهایی که استفاده از این واکسن را آغاز کردهاند، عوارض خطرناکی مشاهده نشده است.
الحلفی پیشتر زمان تحویل واکسن شرکت فایزر به عراق را در طول ماه مارس آینده را اعلام کرده بود، اما «حسن التمیمی» وزیر بهداشت عراق چندی پیش گفت که مذاکره با شرکت داروسازی آمریکایی فایزر برای نزدیک کردن تاریخ واردات واکسن در جریان است.
التمیمی تصریح کرد: کمیتههای فنی از طریق سفارتخانههای عراق در کشورهای تولید کننده واکسن مکاتبه کردهاند و واردات مقادیر لازم انجام خواهد شد؛ بویژه که شرکتها توان تولید میلیونها دوز واکسن را دارند و وزارت بهداشت عراق نیز امکان تامین منابع مالی و پشتیبانی در این زمینه را دارد.
وی همچنین از آمادگی شرکت دیگری برای در زمینه واکسن کرونا خبر داد و گفت: شرکت سوئدی – بریتانیایی «آسترا زنیکا» نیز به نوبه خود آمادگی برای تحویل واکسن در طول یک یا دو ماه را اعلام کرده است، اما عراق میخواهد که بیشترین میزان هرگونه واکسن جهانی را – که موفقیت آن در پرتو گواهینامهها و مجوزهای جهانی ثابت شود – برای بیش از ۲۰ درصد جمعیت خود (یعنی هشت میلیون نفر) دریافت کند.
«برهم صالح» رئیس جمهوری و «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق نیز اعلام کردهاند که عراق با جدیت در تلاش برای وارد کردن واکسن کرونا در سریعترین زمان ممکن است و این واکسن به طور رایگان در بین مردم توزیع خواهد شد.
سازمان بهداشت جهانی روز سی ام اکتبر اعلام کرده بود که دولت عراق ۱۷۰ میلیون دلار برای خرید واکسن کرونا اختصاص داده است.
این سازمان در بیانیه خود گفته بود که عراق به ابتکار «کواکس» (COVAX) پیوسته است تا جزء اولین کشورهای استفاده کننده از ویروس کرونا برای شهروندان خود باشد.
کواکس ابتکاری جهانی با هدف کار با تولید کنندگان واکسنها به منظور توانایی کشورهای مختلف جهان برای دستیابی به واکسنهای امن و موثر به محض صدور مجوز و تایید آنها است.
مدیرکل بخش بهداشت عمومی وزارت بهداشت عراق گفته که عراق با تاسیسات کواکس (Covax facility) وابسته به ائتلاف بینالمللی واکسن ها توافقنامهای بسته است تا براساس آن حدود هشت میلیون دوز واکسن برای پوشش ۲۰ درصد جمعیت عراق دریافت کند و توزیع واکسنها رایگان خواهد بود./ایرنا