نشست وزرای خارجه برجام؛ اول‌دی

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، در پایان هفدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام اعلام شد ابتدای دی‌ماه وزرای خارجه کشورهای عضو برجام نشست خواهند داشت. این خبر در حالی منتشر می‌شود که از زمان پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، بحث‌ها درباره برجام و گفت‌وگوهای احتمالی مربوط به آن جدیت یافته بود و حالا قبل از شروع کار دولت جدید آمریکا، قرار است وزرای خارجه کشورهای باقی‌مانده در توافق هسته‌ای ایران، با یکدیگر دیدار داشته باشند. هلگا اشمید در پایان هفدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام با صدور بیانیه‌ای این موضوع را اعلام کرد.

بیانیه اشمید: درباره نشست غیررسمی وزرای خارجه توافق کردیم

بیانیه هلگا اشمید، هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک، متعاقب برگزاری مجازی نشست به این شرح صادر شد: «نشست کمیسیون مشترک برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در روز چهارشنبه، ۱۶ سپتامبر، به صورت ویدئو‌کنفرانس برگزار شد. مطابق مفاد برجام، کمیسیون مشترک مسئول نظارت بر اجرای توافق‌نامه است. کمیسیون مشترک، به ریاست دبیرکل سرویس اقدام خارجی، هلگا ماریا اشمید، از طرف نماینده عالی اتحادیه اروپا، جوزف بوررل و با حضور نمایندگان چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و ایران در سطح معاونان/ مدیران سیاسی وزرای امور خارجه برگزار شد. مشارکت‌کنندگان در پرتو چالش‌های موجود، درباره همکاری درخصوص حفظ برجام و نحوه اطمینان حاصل‌کردن از اجرای کامل و مؤثر آن از سوی تمامی طرفین بحث کردند. همچنین مشارکت‌کنندگان درخصوص برگزاری یک نشست غیررسمی وزرای امور خارجه دولت‌های عضو برجام در تاریخ اول دی ۱۳۹۹ به صورت ویدئوکنفرانسی توافق کردند». به گزارش ایسنا، هفدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان-مدیران سیاسی ایران و کشورهای ۱+۴ به صورت ویدئو‌کنفرانس چهارشنبه مورخ ۲۶ آذر ۱۳۹۹ برگزار شد و آخرین تحولات درباره برجام را مورد بحث و بررسی قرار داد.

 عراقچی: سایرین هم باید برای حفظ برجام هزینه بدهند

در این نشست سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه، ریاست هیئت کشورمان را بر عهده داشت. عراقچی در بخش‌هایی از سخنان خود در این نشست با اشاره به برخی اظهارنظرهای رسانه‌ای که در روزهای اخیر از سوی اروپا به گوش می‌رسد تأکید کرد قاعدتا سه دولت اروپایی که خود را پایبند به دموکراسی و قواعد آن می‌خوانند، نباید از دولت ایران انتظار داشته باشند که اصول دموکراسی را نادیده گرفته و قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را اجرائی نکند. دولت جمهوری اسلامی ایران متعهد و موظف به اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی پس از طی مراحل قانونی آنها است. عراقچی همچنین ضمن اعتراض به مواضع اخیر سه دولت اروپایی بیان کرد: «به‌جای محکومیت ترور ددمنشانه دانشمند برجسته هسته‌ای ایران، سه دولت اروپایی مجازات قانونی یک شخص مجرم را محکوم کردند». معاون سیاسی وزارت امور خارجه بیان کرد: «طرف‌های اروپایی همواره فقط از ایران می‌خواهند در برابر همه رفتارهای غیرقانونی و خصمانه، چه تحریم‌های آمریکا باشد و چه خرابکاری، در نطنز و ترور دانشمندان هسته‌ای خود خویشتن‌دار باشد. ایران نمی‌تواند تمام هزینه‌های اجرای برجام و رفتارهای غیرقانونی دیگران را متقبل شود و سایرین هم باید برای حفظ برجام هزینه بدهند». عراقچی در رابطه با گمانه‌زنی‌ها درباره بازگشت آمریکا به برجام نیز اظهار کرد: «ما به‌جای حرف و گمانه‌زنی، به اعمال توجه می‌کنیم. ایران همواره مواضع خود را به صورت شفاف بیان کرده و حاضر است پس از بازگشت آمریکا به انجام تعهدات خود در برجام و اعاده وضعیت به شرایط ژانویه ۲۰۱۷، اجرای تعهدات برجامی خود که وفق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام آنها را متوقف کرده، از سر گیرد». پیش از این نشست، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در پاسخ به سؤال خبرنگاران در زمینه دستور کار کمیسیون مشترک برجام توضیح داده بود: «این نشست، یکی از نشست‌های عادی و معمول کمیسیون مشترک برجام است که در سطح معاونان وزرا و مدیران سیاسی کشورهای طرف برجام هر سه ماه یک بار به‌منظور بررسی روند اجرای برجام و موانع اجرای تعهدات توسط طرف‌های برجام برگزار می‌شود». خطیب‌زاده افزود: «با توجه به ملاحظات مربوط به کووید‌۱۹، این نشست نیز طبق برنامه و همچون بسیاری از نشست‌های بین‌المللی به صورت ویدئو‌کنفرانس برگزار خواهد شد». میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌‌المللی نیز گفته بود: «موضوع اصلی، چگونگی حفظ توافق هسته‌ای و اطمینان‌یافتن از اجرائی‌شدن کامل و متعادل آن است. نقش آمریکا در‌این‌باره ضرورتا مورد بحث قرار خواهد گرفت»./شرق
خروج از نسخه موبایل