داعش از تشکیل تا سقوط؛ گروهی که حتی یک گلوله به اسرائیل شلیک نکرد

خبرمهم: آمریکا با استفاده از بسترها و ظرفیتهای نامناسب اقتصادی در منطقه و مدیریت گروههای تروریستی، مدل جدیدی از تروریسم موسوم به داعش را ایجاد کرد که ماموریتهای جدیدی برای آن تعریف شده بود.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، عراق و منطقه در حالی سومین سالگرد پیروزی بر داعش را گرامی می دارند که رویدادهای کنونی بیش از گذشته در تبیین مولفه های تاثیرگذار در پیدایش و نیز سقوط این گروه تروریستی اثرگذار است.

به عبارتی عناصر پنهان در ایجاد، حمایت و تکمیل نقشه راه این گروه تروریستی که ثروتمندترین گروه تروریستی در چند دهه گذشته به شمار می رود، آشکارتر شد و هیچ تردیدی را در وابستگی خاستگاه فکری و منابع مالی این گروه باقی نگذاشت.

اکنون این پرسش بسیاری از افکار عمومی است که چرا داعش برغم داشتن یک ایدئولوژی دینی حتی یک گلوله هم بسمت سرزمین های اشغالی شلیک نکرد؟ چرا هدف آنچه دولت اسلامی شام و عراق نامیده می شد، برخی از کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی نبود؟ زخمی های داعش در درمانگاههای اسرائیل درمان می شدند و رسانه های عربی و عبری هیچگاه علیه این گروه تروریستی موضع نگرفتند.

آمریکایی ها با استفاده از بسترها و ظرفیت های نامناسب اقتصادی در منطقه و مدیریت گروههای تروریستی در سایه دلارهای نفتی سعودی و حمایت سیاسی ترکیه مدل جدیدی از تروریسم را ایجاد کردند که تفاوت های زیادی با مدل های پیشین گروههای تروریستی در منطقه داشتبی تردید این گروه را می توان حرفه ای ترین گروه تروریستی در ساخت فیلم و نیز تولیدات رسانه ای دانست. صحنه های سوزاندن یا کشتن انسانها که بشکل حرفه ای فیلمبرداری می شد، یادآور صحنه فیلم های هالیوودی بود.

چینش این صحنه ها نیازمند قدرت مالی و رسانه ای بود که تنها از پس شرکت های بزرگ ساخت فیلم و رسانه بر می آمد. اکنون نسخه جدیدی از تروریسم با برخورداری از ویژگی های حرفه ای و حمایت های مالی، سیاسی و رسانه ای شکل گرفته بود. نسخه ای جدید که می بایست تکمیل کننده گروههای تروریستی همچون القاعده برای رفع نیازهای آمریکا در منطقه و نیز ایجاد هرج و مرجی باشد که هیلاری کلینتون در کتاب خود با عنوان گزینه های دشوار از آن با عنوان هرج و مرج سازنده یاد می کند.

آمریکایی ها با استفاده از بسترها و ظرفیت های نامناسب اقتصادی در منطقه و مدیریت گروههای تروریستی در سایه دلارهای نفتی سعودی و حمایت سیاسی ترکیه مدل جدیدی از تروریسم را ایجاد کردند که تفاوت های زیادی با مدل های پیشین گروههای تروریستی در منطقه داشت البته ماموریت های جدیدی هم برای این گروه تعریف شده بود.

اگرچه داعش ادامه مدل گروه های تروریستی همچون القاعده در منطقه برای توجیه سیاست های توسعه طلبانه آمریکا و نیز ارائه تعریفی خشن از دین اسلام به جهانیان بود اما این گروه بر اساس نیازهای جدید آمریکا در منطقه و شرایط جهانی یک نسخه جهش یافته از مدل های تروریستی پیشین مورد حمایت غرب بود.

اما با توجه به شرایط جدید منطقه بویژه ناامنی در محیط پیرامونی رژیم‌صهیونیستی و چالش‌های داخلی سرزمین های اشغالی و نیز تکامل گفتمان مقاومت اسلامی بعد از سال ۲۰۰۶ که به ایجاد یک ادبیات سیاسی جدید در منطقه انجامید، نیاز به ساماندهی چنین گروه تروریستی به منظور مقابله با محور مقاومت و اردوگاه کشورهای حامی مقاومت بیش از گذشته احساس می شد.

علاوه بر آن داعش دو کشور بسیار مهم و راهبردی در گفتمان مقاومت و تاثیرگذار در عمق عربی و اسلامی را هدف قرار داد؛ کشورهایی به نام سوریه و عراق که البته لبنان و برخی از کشورهای منطقه و در نهایت ایران هدف بود.

سوریه به عنوان یکی از حلقه‌های اصلی محور مقاومت اسلامی می بایست توان آن صرف مسائل داخلی و مقابله با گروه‌های تروریستی شود تا اینگونه محیط پیرامونی رژیم صهیونیستی در امنیت کامل قرار گیرد. کمترین فایده‌ای که این موضوع برای اسرائیل و آمریکایی‌ها داشت این بود که سوریه تا اندازه‌ای از موضوعات مربوط به مقابله با رژیم صهیونیستی و حمایت از مقاومت منصرف می شد.

ایجاد داعش برای تکمیل طرح‌ها و برنامه‌هایی بود که آمریکا در سال ۲۰۰۰ به عنوان خاورمیانه جدید آن را آغاز کرد تا جغرافیای منطقه را تغییر دهد یا آن را تجزیه کند. نظریه‌های مختلف و گوناگونی برای تجزیه منطقه به عنوان یک راهبرد در دستور کار آمریکایی‌ها و به عنوان یک نقشه راه مهم قرار گرفت به ویژه نظری که به عنوان هرج و مرج سازنده معروف است و هیلاری کلینتون در کتاب گزینه های دشوار به آن اشاره می‌کند و قرار است در کشورهایی که رویکرد متضاد با منافع آمریکا را پیگیری می‌کنند و از طریق یک ناامنی هدایت شده، طرح های آن را به جلو ببرد.

آمریکا در ایجاد داعش و بهره برداری از آن روی همه چیز حساب کرده بود جز عامل بازدارنده و عواملی که می توانست به عنوان یک معادله جدید همه رفتار و رویکرد سیاسی آمریکایی ها را نابود کند. از این رو می‌توان گفت که تهران نقش بسیار مهم و کلیدی در پایان داعش داشت.

تطبیق گفتمان مقاومت اسلامی با استفاده از تجربیات گذشته انقلاب اسلامی ایران که در دهه های مختلف در برخورد با بحرانهای گوناگون نظامی و اقتصادی از آن استفاده کرده بود به عنوان یک معادله جدید بر سر راه اجرایی کردن نقشه آمریکایی‌ها برای تغییر جغرافیایی منطقه قرار گرفت.

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با برخورداری از ویژگی های بی نظیر در منطقه و جهان و محبوبیت در میان ملت‌های منطقه و اسلامی در کنار ذکاوت سیاسی و توانمندی نظامی و ایمان استوار مانع مهمی در اجرای توطئه ها و سناریوهای آمریکا و صهیونیسم شمار می رفت به ویژه اینکه سردار سلیمانی نقش مهم و اساسی در پایان و نابودی داعش داشت.ایجاد داعش برای تکمیل طرح‌ها و برنامه‌هایی بود که آمریکا در سال ۲۰۰۰ به عنوان خاورمیانه جدید آن را آغاز کرد تا جغرافیای منطقه را تغییر دهد یا آن را تجزیه کند

مدلهای جدیدی در منطقه بر اساس ضرورت مقابله با داعش شکل گرفت و به همان اندازه که این گروه تروریستی خطرناک، از حمایت بیشتر برخوردار بود مقابله با آن نیز نیازمند راهبردهای قدرتمندتر بود.

از این رو الگوهای جدید برای مقابله با داعش با تاثیرپذیری از گفتمان اسلامی ایران مانند حشد شعبی و نیروهای مقاومت مردمی در عراق و سوریه شکل گرفت و در کنار ارتش های این دو کشور و نیز نیروهای مقاومت لبنان و مشاوره های نظامی ایران توانست جغرافیای داعش را برای همیشه در هم بشکند هرچند این موضوع هم اعلام شد که سرنگونی و سقوط دائمی داعش نیازمند از بین بردن زمینه‌های فکری و ایدئولوژی این گروه تروریستی است.

البته همواره بر این موضوع نیز تاکید می‌شود که آمریکایی‌ها همچنان درصدد بازگرداندن و احیای این گروه تروریستی برای توجیه سیاست های خود در منطقه می باشند. هرچند در سالگرد پیروزی بر داعش بیشتر گروه های سیاسی عراق و منطقه در این پیروزی خود را سهیم دانستند اما بی تردید نقش راهبردی گروه‌های مقاومت اسلامی، حشد شعبی، نیروهای مقاومت لبنان و آگاهی مردمی و مرجعیت در عراق و علما در سوریه برجسته بود. /مهر

خروج از نسخه موبایل