خیز زنان جوان برای تسخیر قاره پیر/ نخست وزیر جدید لیتوانی را بشناسیم

خبرمهم: جنوبی ترین کشور حوزه بالتیک بار دیگر یک زن را به سمت نخست وزیر منصوب کرد.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، پس از آن که سکان هدایت کشورهای آلمان،کرواسی،ایسلند، فنلاند،دانمارک و نروژ به دست رهبران زن که معمولا جوان هستند افتاد در یک کشور دیگر اروپایی یعنی لیتوانی نیز یک زن قدرت را به دست گرفت. این زنان در بیشتر عرصه ها به ویژه بهداشت و  به طور خاص مبارزه با ویروس مرگبار کرونا موفق تر از رهبران مرد در دیگر کشورهای اروپایی و غیراروپایی عمل کرده اند.

پارلمان لیتوانی پیش از آغاز یک هفته قرنطینه به دلیل گسترش شیوع کرونا در این کشور، «اینگریدا سیمونیت» را به عنوان نخست وزیر معرفی کرد.

سیمونیت ۴۶ ساله و کاندیدای راستگرایان محافظه کار در پی ائتلاف سه حزب و کسب ۶۲ رای موافق، به نخست وزیری انتخاب شد. مجلس قانونگذاری لیتوانی ۱۴۱ کرسی دارد که تنها ۱۰ نفر آنان به نخست وزیری اینگریدا سیمونیت رای مخالف دادند. البته ۴۱ نماینده رای ممتنع دادند و ۲۸ نماینده دیگر به دلیل بحران کووید۱۹ در جلسه رای گیری حضور نیافتند.

اینگریدا سیمونیت اقتصاد دانی را که پله پله مراحل پیشرفت را طی کرد تا به پست نخست وزیری رسید، بیشتر بشناسیم:

زندگینامه

اینگریدا سیمونیت در تاریخ ۱۵ نوامبر ۱۹۷۴ در «ویلنیوس» از پدری که به عنوان مهندس عمران کار می کرد و مادری که به عنوان اقتصاددان کار می کرد به دنیا آمد.

او در سال ۱۹۸۴ به همراه والدینش به منطقه «آنتاکالنیس» ویلنیوس رفت و در آنجا بیشتر سال های کودکی خود را گذراند. در سال ۱۹۹۲، سیمونیت مدرسه اش به اتمام رساند؛ جایی که به دلیل مهارت های علمی خود در رشته ریاضیات مورد تقدیر قرار گرفت.

پس از فارغ التحصیلی، وی در دانشکده اقتصاد دانشگاه ویلنیوس ثبت نام کرد و در سال ۱۹۹۶ در رشته مدیریت بازرگانی فارغ التحصیل شد. او در سال ۱۹۹۸ هم مدرک کارشناسی ارشد را در رشته اقتصاد دریافت کرد.

فعالیت حرفه ای

سال ‌های اولیه کار

در سال ۱۹۹۷، سیمونیت پس از استخدام در وزارت دارایی در بخش مالیات، برای اولین بار به عنوان یک اقتصاددان و کارمند عمومی کار حرفه ای خود را آغاز کرد. بین سال ‌های ۱۹۹۸ و ۲۰۰۱، سیمونیت به عنوان اقتصاددان در بخش مالیات وزارت کار می ‌کرد، و بعداً به عنوان رئیس بخش مالیات غیرمستقیم وزارت منصوب شد، منصبی که تا سال ۲۰۰۴ در آن باقی ماند، و سپس وزیر امور مالی شد و بعداً معاون وزیر دارایی شد. وی در سال ۲۰۰۹ از سمت خود استعفا داد و به عنوان وزیر دارایی منصوب شد.

وزارت دارایی

در سال ۲۰۰۹، سیمونیت به عنوان وزیر دارایی در کابینه دوم نخست‌ وزیر «آندریوس کوبیلیوس» معرفی شد و جایگزین «الجیرداس شمتا» شد که به عنوان کمیساریای بودجه و اداری اروپا منصوب شد. پس از کاندیداتوری وی، توسط رئیس‌ جمهور «والداس آدامکوس» برای خدمت در دفتر منصوب شد. با شروع کا، سیمونیت وظیفه داشت اقتصاد لیتوانی را پس از رکود بزرگ بهبود بخشد، در حالی که تولید ناخالص داخلی (GDP) لیتوانی در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۴.۷ درصد افت داشت. در حالی که سیمونیت در این سمت بود، به یکی از چهره‌ های ریاضت اقتصادی برای بهبود اقتصاد لیتوانی توسط دولت تبدیل شد.

سیمونیت پس از انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۲ از سمت خود به عنوان وزیر دارایی کناره گیری کرد. وی پس از استعفا به عنوان معاون هیئت مدیره بانک لیتوانی منصوب شد؛ نقشی که وی تا سال ۲۰۱۶ در آن باقی ماند، در حالی که همچنین مدرس اقتصاد در انستیتوی روابط بین الملل و علوم سیاسی دانشگاه ویلنیوس بود.

مجلس

در سال ۲۰۱۵، سیمونیت پس از تأیید قصد خود برای کاندیدا شدن در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۶، با هدف نمایندگی از حوزه انتخابیه آنتاکالنیس در ویلنیوس، بازگشت خود را به سیاست برنامه‌ ریزی کرد. کرسی در اختیار «آندریوس کوبیلیوس» نخست ‌وزیر پیشین بود که تصمیم گرفت برای انتخاب مجدد در حوزه انتخابیه کاندید نشود.

سیمونیت که به عنوان یک صندلی امن برای اتحادیه میهن شناخته می ‌شود، به عنوان یک کاندیدای مستقل شرکت کرد، اما از اتحادیه میهن کمک انتخاباتی دریافت کرد. در انتخابات، سیمونیت یکی از تنها سه کاندیدای حوزه انتخابیه در سراسر کشور بود که بدون پیروزی در انتخابات دور دوم، در انتخابات پیروز شد، زیرا در دور اول ۵۱.۵۴ درصد از انتخاب کنندگان در حوزه انتخابیه خود را به دست آورد. وی پس از پیروزی، کرسی خود را در سیماس گرفت.

پس از انتخابش درسیماس، سیمونیت علیرغم اینکه رسماً سیاستمداری مستقل بود، به گروه پارلمانی اتحادیه میهن پیوست. وی در حالی که در کمیته امور اروپا نیز خدمت می  کرد به عنوان رئیس کمیته حسابرسی منصوب شد.

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۹

در سال ۲۰۱۸، سیمونیت تبلیغات انتخاباتی خود را برای ریاست جمهوری لیتوانی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۹ اعلام کرد. سیمونیت به عنوان یک کاندیدای مستقل وارد شد و در نهایت با کسب ۷۹ درصد آرا کاندیدای انتخابات شد.

سیمونیت به عنوان کاندیدای اتحادیه میهن وارد انتخابات شد. دور اول انتخابات در ۱۲ مه ۲۰۱۹ برگزار شد؛ جایی که سیمونیت با کسب ۳۱.۵۳ درصد آرا، در جایگاه نخست قرار گرفت. اما در دور دوم انتخابات در ۲۶ مه سیمونیت پس از کسب تنها ۳۳.۴۷٪ شکست خورد.

نخست وزیری

پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۹، سیمونیت به عنوان یک رهبر غیررسمی اتحادیه میهن و یکی از برجسته ‌ترین سیاستمداران وابسته به حزب، علی ‌رغم اینکه به ‌طور رسمی مستقل بود، ظاهر شد. وی در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۲۰ برای صعود به سیماس ایستاد، جایی که وی بار دیگر بیش از ۶۰ درصد آرا را به دست آورد، وی در این انتخابات تنها یکی از سه کاندیدای حوزه انتخابیه در سراسر کشور شد که در انتخابات دور اول پیروز شد. پس از تأیید نتایج انتخابات، مشخص شد که اتحادیه میهن کرسی ‌های زیادی را بدست آورده و از دولت فعلی به رهبری اتحادیه کشاورزان و سبزهای لیتوانی پیشی گرفته ‌است.

پس از انتخابات انتظار می رفت ائتلافی بین اتحادیه میهن ، جنبش لیبرال و حزب آزادی تشکیل شود که هر سه حزب سیمونیت را برای نخست وزیری پیشنهاد دهند. در صورت تأیید، دولت توسط سه زن هدایت می شود: سیمونیت، ویکتوریا امیلیتی رهبر جنبش لیبرال و «آسرین آرمونایت» رهبر حزب آزادی.

در ۹ نوامبر، توافق نامه ائتلاف بین اتحادیه میهن ، جنبش لیبرال و حزب آزادی امضا شد و زمینه را برای نخست وزیری سیمونیت فراهم کرد. در ۱۸ نوامبر، او آرایش پیشنهادی کابینه خود را اعلام کرد. سیمونیت در ۲۵ نوامبر سال ۲۰۲۰ توسط رئیس جمهور گیتاناس ناوسودا به نخست وزیری منصوب شد و پس از «کازیمیرا پرونسکین»، دومین زنی بود که در این نقش خدمت می کرد.

شعار او در زمان انتخابات مبارزه با گسترش بیماری کووید۱۹ و پیشرفت اقتصاد کشور بود.

جنوبی ترین کشور حوزه بالتیک ۳ میلیون نفر جمعیت دارد که در آن تاکنون ۵۸۲۱۲ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۴۸۲ نفر در اثر ابتلا به کووید۱۹ جان باخته اند. بیشترین موارد ابتلا به کووید۱۹ در دو ماه اخیر در این کشور ثبت شده است.

لیتوانی در اولین دهه قرن بیست و یکم به عضویت ناتو و اتحادیه اروپا درآمد.

سیاست خارجی

سیمونیت در اکتبر ۲۰۱۸ ، در جریان بحث در مورد سیاست خارجی برای کاندیداتوری اتحادیه میهن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۹ اظهار داشت که در صورت انتخاب شدن، بودجه امنیت ملی و دفاع را افزایش می دهد. وی از روسیه به عنوان «کشوری که همه توافقات بین المللی را نقض کرده است» یاد کرده و روسیه را تهدیدی برای امنیت اروپا خوانده است.

علاوه بر این ، سیمونیت از لهستان به عنوان یک متحد یاد کرده است، و بهبود روابط بین دو کشور را خواستار شده است.

سیمونیت از اطلاعات علمی در مورد تغییرات اقلیمی پشتیبانی می کند و از تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از توافق پاریس به عنوان یک «اشتباه» یاد می کند.

زندگی شخصی

سیمونیت علاوه بر زبان مادری خود یعنی لیتوانیایی، به انگلیسی، لهستانی و روسی و همچنین سوئدی در سطح پایه صحبت می‌ کند.

او ازدواج نکرده و فرزندی ندارد.

سیمونیت علاقه زیادی به هاکی روی یخ و فوتبال و موسیقی راک دارد. /جماران

 

خروج از نسخه موبایل