اجرای این طرح بحث برانگیز مخالفتهای بسیاری را با خود به همراه داشته و بسیاری آنرا یک «بیاخلاقی» توصیف کردهاند چرا که افراد سالم را به این بیماری مبتلا میکند.
پژوهش در خصوص چالش انسانی پیشتر برای تولید واکسن در بیماریهایی چون حصبه، وبا و مالاریا مورد استفاده قرار گرفته است.
کالج امپریال لندن روز سهشنبه ۲۰ اکتبر اعلام کرد این پژوهش با مشارکت داوطلبان ۱۸ تا ۳۰ ساله و با همراهی وزارت تجارت و بازرگانی و همچنین شرکتی که تجربه اجرای چنین چالشهایی را دارد صورت میپذیرد. دولت بریتانیا قصد دارد حدود ۳۳.۶ میلیون پوند در این تحقیق سرمایهگذاری کند.
با همهگیری ویروس خطرناک کرونا، سراسر جهان به امید پایان دادن به این بیماری که به اقتصاد بینالملل لطمات جدی وارد کرده است تلاشهای گستردهای را برای یافتن واکسن آن به کار بستهاند. انتظار میرود تا اواخر امسال یا اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی چندین مورد از این واکسنها به مرحله تولید انبوه برسند.
قرار است پروژه کالج امپریال در ماه ژانویه آغاز به کار کند و نتایج آن احتمالا تا ماه می منتشر خواهد شد. این در حالی است که پیش از شروع این پروژه باید روند انجام آن از سوی کمیتههای اخلاقی و نهادهای نظارتی مورد تایید واقع شود.
در مرحله اول این چالش قرار است محققان ۹۰ داوطلب تعیین شده را با استفاده از قطره و از راه بینی در معرض ویروس قرار دهند تا کمترین سطح مواجهه برای ایجاد کووید-۱۹ صورت پذیرد. در مرحله بعد از همین مدل برای آزمایش اثربخشی واکسنهای احتمالی پس از دریافت یکی از واکسنها استفاده خواهد شد.
دانیکا مارکوس ۲۲ ساله که اخیرا از از دانشگاه فارغالتحصیل شده و در حال حاضر در فعالیتی داوطلبانه به افراد بیخانمان کمک میکند یکی از کسانی است که در این پروژه به عنوان داوطلب ثبت نام کرده است . مارکوس به خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید: «در حالی که افراد بسیاری در دنیا تلاش میکنند تا هرچه سریعتر بر این بیماری غلبه کنند، من هم دوست دارم بخشی از آنها باشم. هر روز که میگذرد افراد بیشتری در دنیا جان خود را در پی ابتلا به این ویروس از دست میدهند. اگر این آزمایش واکسن به این معنا باشد که این دوره وحشتناک برای همه ما در دنیا سریعتر به پایان برسد، من میخواهم بخشی از آن باشم و کمک کنم تا این اتفاق سریعتر رخ دهد.»/یورونیوز