به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، ظاهر شدن کوتاه مدت دونالد ترامپ در مقابل طرفدارانی که خارج از بیمارستان انتظار او را میکشیدند، آنهم در حالی که ماسک بر صورت داشت و از داخل حودرو برای مردم دست تکان میداد نیز نتوانست از میزان این ابهامات بکاهد.
در ادامه مجموعه اطلاعاتی که تاکنون درباره ابتلای رئیس جمهوری آمریکا به ویروس کرونا منتشر شده، همچنین ابهاماتی که هنوز پابرجاست ارائه میشود:
آنچه از وضعیت پزشکی دونالد ترامپ میدانیم
دکتر شان کانلی، پزشک ویژه کاخ سفید روز یکشنبه گفت پس از آنکه سطح اکسیژن خون دونالد ترامپ دو بار در روزهای اخیر بطور ناگهانی کاهش یافته، برای درمان به او داروی استروئیدی دگزامتازون داده شده و از آن زمان وضعیت رئیس جمهوری آمریکا رو بهبودی است. او همچنین اعلام کرد که ترامپ احتمالا میتواند روز دوشنبه از بیمارستان مرخص شود.
دکتر کانلی افزود که دونالد ترامپ دوبار، از جمله در روز جمعه «تب بالایی» داشته و سطح اکسیژن خون او نیز به زیر ۹۴ درصد رسیده است.
او از پاسخ به این پرسش که «آیا سطح اکسیژن خون ترامپ به زیر ۹۰ درصد نیز رسیده است یا خیر؟» طفره رفت و تنها اعلام کرد: «ما اطلاعات ثبت شدهای در این باره نداریم.»
سطح اکسیژن خون یکی از پارامترهای بسیار مهم برای ارزیابی وضعیت سلامت بیماران مبتلا به کووید۱۹ است. در حالت طبیعی سطح اکسیژن در خون باید بین ۹۵ تا ۱۰۰ باشد و افت سطح اکسیژن به پایینتر از ۹۰ نگران کننده است.
تیم پزشکی دونالد ترامپ همچنین روز یکشنبه اعلام کرد که او پیش از این در روز جمعه، زمانی که هنوز در کاخ سفید بوده، اکسیژن دریافت کرده است. مشخص نیست که آیا دریافت اکسیژن در روز شنبه نیز ادامه داشته است یا خیر.
اطلاعات بیشتر درباره وضعیت سلامت دونالد ترامپ از سوی مارک میدوز، رئیس کارکنان کاخ سفید اعلام شد. او روز شنبه گفت که برخی از علائم حیاتی ترامپ در روز جمعه «بسیار نگران کننده» بوده است. این سخنان او با آنچه تیم پزشکی دونالد ترامپ در ابتدا اعلام کرده بودند، در تضاد است.
پزشکان همچنین اعلام کردند که علاوه بر دگزامتازون، دونالد ترامپ با دو داروی تجربی نیز تحت درمان است. روز جمعه با هدف تولید آنتی بادی برای کمک به سیستم ایمنی بدن ترامپ، به او یک دوز داروی تهیه شده توسط شرکت دارویی آمریکایی «ریجنرون» داده شده است. او همچنین دو دوز داروی «رمدسیویر» را نیز دریافت کرده است.
آنچه از وضعیت پزشکی دونالد ترامپ نمیدانیم
تیم پزشکی دونالد ترامپ روز یکشنبه از پاسخ به برخی پرسشها از جمله مدت زمانی که رئیس جمهوری آمریکا به دستگاه اکسیژن وصل بوده و تاثیری که این بیماری بر ریههای او گذاشته، طفره رفت.
دکتر شان کانلی در پاسخ به پرسشهای متعددی در این باره که «نتیجه آزمایش اسکن ریههای دونالد ترامپ چه بوده؟» و «آیا علائمی از التهاب ریه یا آسیبی دیگر دیده شده یا خیر؟» تنها پاسخ داد: «ما همه این موضوعات را بررسی کردیم. برخی چیزها که انتظارشان را داشتیم یافت شد اما هیچ نگرانی بالینی عمدهای وجود ندارد.»
او همچنین مشخص نکرد که دونالد ترامپ در حال حاضر در کدام مرحله از این بیماری قرار دارد. پزشکان میگویند که بیشترین نگرانی معمولا در روزهای هفتم تا دههم ابتلا به این بیماری دیده میشود.
ترامپ چه زمانی به کووید۱۹ مبتلا شد؟
دونالد ترامپ پنجشنبه اول اکتبر (۱۰ مهر) علائمی از ابتلا به ویروس کرونا را نشان داد؛ یعنی یک روز قبل از آنکه کاخ سفید اعلام کند او «علائم خفیفی» را نشان داده است.
به گفته دکتر شان کانلی، دونالد ترامپ عصر پنجشنبه آزمایش کرونا داده که نتیجه آن مثبت بوده است. با این وجود دکتر کانلی از پاسخ به این موضوع که «آخرین باری که دونالد ترامپ پیش از پنجشنبۀ گذشته تست کرونا داده است چه زمانی بوده؟» خودداری کرد.
دونالد ترامپ چگونه به کووید۱۹ مبتلا شد؟
چگونگی ابتلای او به این بیماری دقیقا مشخص نیست. با این وجود همه توجهها به رویدادی معطوف است که در ۲۶ سپتامبر توسط کاخ سفید برگزار شد تا نامزد دونالد ترامپ برای پست قضاوت در دیوان عالی معرفی شود.
در جریان این رویداد بیش از ۱۵۰ نفر حضور داشتند آنهم در حالی که برخی ماسک بر چهره نداشتند و برخی با یکدیگر دست میدادند یا همدیگر را در آغوش میگرفتند.
در میان کسانی که در این گردهمایی شرکت کرده بودند، افرادی نیز حضور داشتند که بعدا تست کرونای آنها مثبت اعلام شد. از جمله کریس کریستی، فرماندار پیشین نیوجرسی و کلین کانوی، مشاور کاخ سفید همچنین رئیس دانشگاه نوتردام و دستکم دو قانونگذار جمهوریخواه.
علاوه بر این رویداد، رئیس جمهوری آمریکا تمام هفتۀ گذشته را نیز درگیر فعالیتهای انتخاباتیاش بود.
بنا بر اعلام دولت آمریکا، تیم پزشکی کاخ سفید در حال ردیابی تماسها است تا دربارۀ چگونگی ابتلای رئیس جمهور به این بیماری، به نتیجه قابل اطمینانی دست یابد./ایسنا