به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، درحالی که تشدید درگیری ها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان وارد چهارمین روز خود شده است، پاشینیان طرح میانجی گری روسیه را را نامناسب دانست.
پاشینیان گفت: حرف زدن درباره نشستی بین ارمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه در شرایط تشدید خصومت ها نمی تواند چندان مناسب باشد.
او گفت که برای انجام هرگونه مذاکره، شرایط و فضایی آرام نیاز است.
الهام علیاف رئیسجمهور جمهوری آذربایجان نیز روز گذشته در گفتگو با تلویزیون روسیه هر احتمالی برای مذاکره را رد کرد.
نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان در حالی همچنان درگیر هستند که جامعه جهانی نگران وقوع جنگی تمام عیار میان دو کشور و تهدید صلح و ثبات در منطقه قفقاز جنوبی به عنوان مسیری برای انتقال نفت و گاز به بازارهای جهانی است.
به رغم درخواست کشورهای مختلف برای توقف درگیریها، تبادل آتش میان نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان روز گذشته نیز گزارش شد.
از زمان آغاز درگیریهای مرزی جدید میان این دو کشور دههاد تن کشته و صدها تن دیگر زخمی شده اند.
شورای امنیت سازمان ملل نیز روز گذشته طی نشستی پشت درهای بسته نگرانی خود را در مورد درگیریها در قره باغ اعلام کرد.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان روز گذشته بار دیگر اعلام کردند که به تاسیسات و تجهیزات یکدیگر خسارت وارد کردهاند.
کاخ کرملین اعلام کرد که ولادمیر پوتین بار دیگر روز گذشته تلفنی با پاشینیان گفت و گو کرد. مسکو همچنین بر تداوم تماسها با ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ترکیه با هدف کاهش تنشها تاکید کرده است.
نیکول پاشینیان همچنین اعلام کرد که این کشور به دنبال استقرار نیروهای صلحبان در منطقه قره باغ نیست.
وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرده دو پهپاد جمهوری آذربایجان را در منطقه قره باغ سرنگون کرده و در سوی دیگر وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد سیستم دفاع هوایی اس – ۳۰۰ ارمنستان را در قره باغ از بین برده است.
بامداد یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای نیروهای ارمنستان را آغاز کننده درگیری و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده این درگیری دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ دچار اختلاف هستند.
درسال ۱۹۹۴میلادی، به دنبال درگیری های ۴ ساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.
درگیریها میان نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه قرهباغ که روز یکشنبه بار دیگر از سر گرفته شد، تاکنون واکنشهای منطقهای و جهانی گستردهای به دنبال داشته است؛ در این میان سازمان ملل و بسیاری از کشورها از جمله ایران خواستار برقراری آتشبس میان دو طرف و حل تنش از راه دیپلماتیک شده اند/ایرنا