به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، آنتونیو گوترش با اشاره تلویحی به اختلافات خطرناک میان چین و آمریکا گفت: نمی توان تصور کردکه دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان در دو جهت مختلف و مخالف حرکت کنند.
گوترش در بخشی دیگر از سخنانش همچنین با تاکید بر اهمیت حرکت جهانی به سوی انرژی های تجدیدپذیر و انرژی سبز گفت قطعا سرمایه گذاری های جهانی به سمت کشورهایی می رود که در جهت انرژی های تجدید پذیر حرکت کرده باشند.
دبیرکل سازمان ملل همچنین هشدار داد که برای نخستین بار در سه دهه اخیر، فقر در جهان در حال رشد است.
دبیرکل سازمان ملل همچنین با اشاره به آثار و عواقب زیان بار شیوع ویروس کرونا در جهان، هشدار که برای نخستین بار در سه دهه اخیر، فقر در جهان در حال رشد است.
وی با بیان اینکه جهان امروز روی ستون های لرزان قرار گرفته است گفت: همزمان با بحران های بهداشتی، با بی سابقه ترین میزان بیکاری از زمان رکود بزرگ مواجه هستم و حقوق بشر با تهدیدهای خطرناک مواجه است.
گوترش با تاکید بر ضرورت تقویت روابط انسانی میان ملت ها، گفت: امروز همه شاهدیم که چگونه یک ویروس جهان را به زانو دراورده است.
وی با اشاره به موضوع بحران های جاری در منطقه آسیا و خاورمیانه گفت: در افغانستان تلاش برای برقراری صلح ادامه دارد و امیدواریم این تلاش ها به نتیجه برسد. در سوریه بعد از ۹ سال درگیری، همچنان شاهد هستیم که انسان ها جان خود را از دست می دهند.
گوترش بدون اشاره به مقاصد انتخاباتی دولت دونالد ترامپ برای ایجاد حرکت های نمایشی و تبلیغاتی در خاورمیانه، گفت: در خاورمیانه اقداماتی برای برقراری صلح دیده می شود، در کرانه باختری و مناطق اشغالی نیز این روند را می بینیم.
وی افزود: در لیبی مذاکرات ادامه دارد و قطعنامه های سازمان ملل برای حل کردن اختلافات بین جناح های درگیر صادر می شود. سعی می کنیم به هر نحوی شده در تمام مناطق جهان به خشونت ها پایان دهیم.
دبیرکل سازمان ملل با اشاره مجدد به موضوع شیوع کرونا گفت: در مناطق مختلف جهان می بینیم که همه گیری کرونا بیشتر شده است. گروه های سودجو و خرابکار از این شرایط به نفع خود استفاده می کنند و جان انسان ها را به خطر می اندازند.
«اکنون زمان آن است که هر طور شده صلح را در جهان حکمفرما کنیم و هر طور شده تا پایان امسال که ۱۰۰ روز به آن مانده است، باید در جهان یک صلح سراسری ایجاد کنیم. »
وی افزود: جهان نمی تواند بپذیرد که هر یکی از اقتصادهای بزرگ جهان در مسیر خود حرکت کنند. این امر مخاطرات و هزینه های سنگینی دارد و اگر درگیری های نظامی هم وجود داشته باشد اوضاع وخیم تر می شود.
سازمان ملل همواره پاسخ مناسبی به این مسائل داده و کوشیده است هر جا که لازم است حضور یابد.
گوترش گفت: باید برای پیوستگی و همبستگی اجتماعی در جهان تلاش کنیم و این یعنی باید سیاست های جدیدی برای حمایت های اجتماعی تعیین کنیم، مانند بیمه های سراسری و تعیین حداقل دستمزدها، ایجاد امکان دسترسی به فناوری های جدید برای همه مردم. ما باید برای تعالی حقوق بشر و برابری برای همه انسانها، زنان و مردا تلاش کنیم.
دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر اهمیت محافظت از صنایع هوایی و مسافرت های هوایی مطابق با قرارداد پاریس گفت: باید به اتفاق در کنار هم این اقدامات را انجام دهیم تا هیچ کشوری عقب نماند.
«باید از طریق یک پیمان جدید بین المللی مشکلات کنونی را حل کنیم و کالاهای اساسی را برای همه تامین نماییم. در حال حاضر موانعی برای رسیدن به این اهداف وجود دارد. این پیمان باید بر اساس عزت هر فرد و ارزشهای جهانی باشد، برای حمایت از نسل های آینده و باید مطمئن شویم که همه به منابع دسترسی می یابند. طبق این پیمان جدید باید به سمتی برویم که قدرت تقسیم شود و تنها چند ابرقدرت، قدرت را در دست نداشته باشند.»/ایرنا