جنگ‌های تاریخی و عجیب به خاطر مواد غذایی + تصاویر

خبرمهم: یکی از دلایل شیوع جنگ‌ها در تاریخ، غذا بود! وقتی می‌گوییم غذا دلیل جنگ‌ها بوده است، منظور ما از آن گرسنگی نیست بلکه دلایل عجیب و طنزآمیز است.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، همه جنگ‌هایی که در تاریخ رخ داده اند به دلایل سیاسی و درگیری‌های موجود بر سر زمین نبودند، بلکه به دلایل دیگر – بعضی از آن‌ها ساده و بی اهمیت – جرقه جنگ میان ملت‌ها زده شد. یکی از دلایل شیوع جنگ‌ها در تاریخ، غذا بود! وقتی می‌گوییم غذا دلیل جنگ‌ها بوده است، منظور ما از آن گرسنگی نیست بلکه دلایل عجیب و طنزآمیز است.

بیشتر جنگ‌های غذایی به دلیل سوء تفاهم رخ داده و در موارد دیگر از مواد غذایی به عنوان بهانه‌ای مناسب در اختلافات منطقه‌ای استفاده شده است. در این گزارش با چند جنگ تاریخی که بین ملل بر سر مواد غذایی شروع شده‌است را خواهید خواند.

جنگ دولت استرالیا علیه شتر مرغ‌استرالیایی (امو) به دلیل خوردن محصولات

در دهه سی قرن بیستم، افزایش جمعیت امو، مزارع غربی استرالیا را ویران کرد. کشاورزان این منطقه کهنه‌سربازان جنگ جهانی اول بودند و دولت در ازای ارائه خدمات به آن‌ها زمین داد. برای جلوگیری از فاجعه، دولت استرالیا جنگ با پرندگانی را که پرواز نمی‌کردند در این منطقه اعلام کرد.

دولت استرالیا ارتش خود را در نزدیکی بیرث جمع کرد و ارتش به میدان نبرد با پرندگان وارد شد. به دلیل فرار بی‌نظم پرندگان امو به هر سو، ارتش تنها ۱۰ تا ۱۲ پرنده را از گله ۱۰۰۰ نفری کشت. در پایان ارتش، شکست‌خورده بازگشت و مهمات خود را در اختیار کشاورزان قرار داد تا آن‌ها بتوانند خودشان به پرندگان شلیک کنند.

جنگ شیرینی

پس از استقلال مکزیک از اسپانیا، این کشور دچار هرج و مرج شد. غارت گسترده و شورش، باعث ورشکستگی و ویرانی چندین شرکت از جمله شرکت سرآشپز فرانسوی ریمونتل در سال ۱۸۳۸ شد. ریمونتل از دولت مکزیک خواست تا خسارت وی را جبران کند و او پرونده خود را به دولت فرانسه سپرد. فرانسه از ریمونتل به عنوان نقطه‌ای برای مطالبه ۶۰۰ هزار پزو از مکزیک برای جبران تخریب شیرینی‌فروشی‌ها استفاده کرد، اما دولت مکزیک یک پنی هم پرداخت نکرد. فرانسه با کشتی‌های جنگی، بنادر مکزیک را محاصره کرد و به شهر وراکروز حمله کرد. مکزیک با فرانسه اعلام جنگ کرد و ارتش را به خدمت گرفت. در پایان انگلیسی‌ها واسطه شدند و آتش‌بس بین دو کشور اعلام کردند و مکزیک به فرانسه ۶۰۰ هزار پزو پرداخت کرد.

جنگ روم و مصر

در سال ۳۰ قبل از میلاد، کلئوپاترا درگذشت و شرایط مصر ناپایدار بود و می‌توانست به اشغال دربیاید. رومی‌ها همین کار را کردند، پادشاهی را اشغال کردند و از آن به عنوان وسیله‌ای برای به دست آوردن غلات و نان برای قرن‌ها استفاده کردند. این منطقه حتی به دلیل دارا بودن غلات زیاد “سبد نان” خوانده می‌شد.

جنگ نمکی که پاپ را به کشتن داد

در سال ۱۴۸۲، جنگی در ایتالیا به نام جنگ فرارا آغاز شد که به عنوان جنگ نمک هم شناخته می‌شود. جنگ فرارا بر سر تجارت نمکی بود که طبق توافقنامه تجاری فقط محدود به ونیز بود. مردی به نام ارکول با فروش نمک در فرارا این توافق را نقض کرد. پاپ سیکسوس چهارم از این اقدام هیجان زده شد و به همراه متحدین ونیزی خود، جنگ با ارکول را اعلام کرد. بعد از مدتی ارکول بدون در نظر گرفتن پاپ سیکسوس با ونیزی‌ها به توافق رسید. پاپ به خاطر این موضوع، آنقدر عصبانی شد که در اثر حمله قلبی درگذشت.

مهمانی چای بوستن

در دهه ۱۸۷۰ انگلیس مالیات بر کالا‌هایی مانند تمبر، ادویه‌جات، ترشی‌جات و چای را در مستعمرات آمریکایی اجباری کرد و مستعمره‌ها از این امر راضی نبودند. بنابراین، برخی از مردان موسوم به “فرزندان‌آزادی” تصمیم گرفتند به بهترین وجهی که می‌دانستند به انگلیس نشان دهند که واقعاً در مورد مالیات چه باوری دارند و یک مجموعه چای را در بندر بوستن به درون آب انداختند. این واقعه به طور نمادین لقب مهمانی چای بوستن را به خود اختصاص داد و نقطه شروع انقلاب آمریکا بود./تابناک


خروج از نسخه موبایل