قطعنامه امریکا ۵ رای موافق هم نداشت

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه روز گذشته در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، درباره تلاش‌های امریکا برای برگزاری جلسه شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: امریکایی‌ها حدود سه ماه روی یک قطعنامه بسیار طولانی، تند و با مفاد غیرقابل باور در برخی مسائل مشغول رایزنی با همه دنیا بودند. آنها از تمام توان خود استفاده کردند و در دوران شیوع کرونا، در عالی‌ترین سطوح وزارت امور خارجه از جمله شخص وزیر سفرهایی به کشورهای مختلف انجام دادند. امریکایی‌ها در نهایت به این نتیجه رسیدند که قطعنامه آنها کمتر از پنج رای می‌آورد. در برخی از پیش‌بینی‌ها در نیویورک گفته شد، این قطعنامه تنها یک یا، دو رای خواهد آورد. این کار باعث می‌شد انزوای امریکا در دنیا کاملا بسیار واضح و مشخص نشان داده شود.هفته گذشته امریکایی‌ها سند قبلی را پخش کرده بودند. اعلام هم کرده بودند که روز دوشنبه این سند را به شکل رسمی پخش می‌کنند و روز سه‌شنبه در مورد آن رای‌گیری می‌کنند. بعد از ظهر سه‌شنبه شنیدیم اعلام کرده‌اند جلسه رای‌گیری را به عقب انداخته‌اند و یک قطعنامه کوتاه‌تر در چند بند ولی با همان هدف و به صورت موذیانه تنظیم و تلاش کردند همان هدف را در قالب چند بند به نتیجه برسانند. امریکایی‌ها برای شعور اعضای شورای امنیت احترامی قائل نیستند و فکر می‌کنند یک مطلب را اگر از پنج صفحه به پنج خط تبدیل کنند، اعضای شورای امنیت فکر می‌کنند این مطلب تغییر محتوایی کرده است. امریکایی‌ها می‌خواهند از مکانیزم شورای امنیت برای نابود کردن شورای امنیت استفاده کنند. این قطعنامه جدید هم رای نخواهد آورد و حتی تعداد آرای آن، بسیار اندک خواهد بود. به احتمال تقریبا قریب به یقین ما با یک قطعنامه جدید روبه‌رو نخواهیم بود.
ظریف با تاکید بر اینکه امریکایی‌ها می‌دانند که قطعنامه‌ جدید هم رای نمی‌آورد، افزود: آنها ادعا کردند بعد از آنکه قطعنامه‌شان شکست بخورد، از روش اسنپ بک (بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران) استفاده می‌کنند. از نظر حقوقی امریکا هیچ جایگاهی برای اسنپ بک ندارد. نماینده اتحادیه اروپا که هماهنگ‌کننده برجام است، به صراحت اعلام کرد امریکا حق اسنپ بک ندارد. مواضع روسیه و چین هم کاملا مشخص است.از نظر حقوقی، این مساله آنقدر معلوم است که همان روزهای خروج امریکا از برجام، بولتون که طراح و مهندس خروج ایالات متحده از برجام بود، در پاسخ به سوالی در مورد استفاده امریکا از اسنپ بک، صریحا پاسخ داد ما از این توافق خارج شدیم و این حق را نخواهیم داشت.امریکا اگر اسنپ بک را انجام دهد، این کارش هیچ ارزش قانونی ندارد و هر نتیجه‌ای که از این اسنپ بک حاصل شود، به اذعان همگان بی‌ارزش خواهد بود و هیچ اثری هم نخواهد داشت.
به ترامپ مشاوره غلط می‌دهند
وزیر خارجه درباره طرح این ادعا که طی روزهای آینده بخشی از تحریم‌های امریکا به پیشنهاد آلمان و انگلیس لغو می‌شود، گفت: اگر آنها چنین طرحی را به امریکا دادند، آن را به ما ندادند. ما هیچ طرحی که موجب تغییر در برجام شود را نمی‌پذیریم.
ظریف درخصوص ادعای ترامپ مبنی بر اینکه ظرف چهار هفته می‌تواند با ایران به توافق برسد، اظهار داشت: ایشان سه سال و نیم وقت داشته است. کسی که در سه سال و نیم نتوانسته چنین کاری را بکند در چند هفته هم نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد. واضح است که به ترامپ مشاوره غلط داده شده است.
وی با اشاره به صحبت‌های جان بولتون تصریح کرد: همین بحث اسنپ‌بک نشان می‌دهد وقتی بولتون با غرور و تبختر اعلام کرد ما از قطعنامه شورای امنیت خارج شدیم و نمی‌توانیم از اسنپ بک استفاده کنیم، خیال می‌کرد به آن نیازی ندارند و می‌توانند با فشار حداکثری ملت ایران را به زانو درآورند.
رییس دستگاه دیپلماسی افزود: امریکایی‌ها بعد از دو سال و نیم امتحان آن سیاست و سه سال و هفت ماه دولت ترامپ، به این نتیجه رسیده‌اند که آن سیاست و راه‌شان غلط بوده است. باید به تعهدات‌شان برگردند، خسارت‌ مردم ایران را بدهند و شرارت‌های‌شان در منطقه را متوقف کنند. آن وقت شرایط فرق خواهد کرد ولی اینکه فکر کنند بعد از انتخابات اتفاقی می‌افتد، حتما اتفاق بعد از انتخابات نخواهد بود و به سیاست‌های امریکا همیشه ربط داشته است.
ظریف درباره تحولات لبنان بعد از انفجار در بندر بیروت ابراز داشت: فاجعه‌ای که در بیروت اتفاق افتاد، تمام دنیا را متاثر کرد و تمام دنیا را در یک شوک روانی برد. همه مردم دنیا با مردم لبنان ابراز همدردی کردند. متاسفانه ایالات متحده به‌رغم شیوع کرونا و این فاجعه، هنوز تحریم‌های غیرقانونی علیه لبنان را ادامه می‌دهد. بعضی از کشورهای منطقه هم هنوز ادعاهای سیاسی بی‌موردی را در این زمینه مطرح می‌کنند.
وی با بیان اینکه دولت و مردم لبنان باید با جدیت تحقیق کنند چه اتفاقی در این فاجعه رخ داده و چه کسانی مسوول آن بوده‌اند، عنوان کرد: همه مردم لبنان خواهان این هستند و ما هم از خواست مردم لبنان حمایت می‌کنیم. لازم است تمام توجهات به‌مسائل فوری انسانی و بازسازی لبنان متمرکز شود.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه هر گروهی می‌تواند از این شرایط بهره‌برداری سیاسی کند، یادآور شد: آنهایی که تلاش کردند از این موضوع بهره‌برداری سیاسی بکنند، تاکنون موفق نبوده‌اند چرا که مردم در برابر بهره‌برداری سیاسی از یک فاجعه انسانی واکنش نشان می‌دهند. ما هم اعتقاد داریم انسجام مردم لبنان بیش از هر چیزی لازم است./اعتماد

خروج از نسخه موبایل