به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، جیک سالیوان، مشاور ارشد سیاست خارجی جو بایدن گفت: ایالات متحده باید به توافق هستهای با ایران بازگردد تا بتواند به حل اختلافات بین ایران و همسایگانش کمک کند.
نشنال اینرست نوشت: جیک سالیوان، مشاور ارشد سیاست خارجی جو بایدن گفت: ایالات متحده باید به توافق هستهای با ایران بازگردد تا بتواند به حل اختلافات بین ایران و همسایگانش کمک کند.
سالیوان که مدتهاست به بایدن مشاوره می دهد و اکنون به رهبری تیم سیاست خارجی او کمک می کند، اظهار داشت: در صورتیکه بایدن به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، سعی خواهد کرد پرونده هستهای ایران را به عنوان پیش نیاز برای رسیدگی به سایر مسائل ببندد.
سالیوان در یک نشست که توسط مرکز امنیت جدید آمریکایی برگزار شد، گفت: فکر نمی کنم اوایل سال بعد هیچ چیز مغایر با یافتن راهی برای پیشبرد دیپلماسی هستهای وجود داشته باشد که در چارچوب آن به دنبال یافتن زمینه ای برای مذاکره پیرامون توافق هستهای بعدی با ایران باشیم.
سالیون به صراحت نگفت که از بازگشت به توافق نامه سال ۲۰۱۵ حمایت می کند، اما در مورد سناریویی صحبت کرد که در آن طی سال ۲۰۲۱، واشنگتن به کاهش تحریمهای تهران می پردازد و در عوض ایران نیز به برخی از تعهداتش بازمیگردد.
آنتونی بلینکن، دیگر مشاور ارشد بایدن صریحاً متعهد شده است که در صورت تمایل ایران، آمریکا مجدداً به توافقنامه ۲۰۱۵ برگردد.
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرده است که هدف از کمپین فشار حداکثری علیه ایران این است که تهران در مقابل خواستههای دوازده گانه ی واشنگتن تسلیم شود. اما جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا تصریح کرده است که هدف از کمپین فشار حداکثری در واقع تغییر حکومت در ایران بود.
نکته اینکه، سالیوان رویکرد پومپئو را محکوم می کند. وی گفت: ما نباید دیپلماسی هستهای را منوط به حل و فصل مسائل منطقهای بکنیم بلکه باید در مورد راههایی بیندیشیم که در آنها امکان برقراری ارتباط میان طرفین وجود دارد و آنها را به سمت جلو سوق می دهد.
سالیوان به عنوان فردی که در زمان انجام مذاکرات اولیه هستهای در سمت یکی از مقامات وزارت امور خارجه مشغول به کار بود و سپس به عنوان یکی از کارمندان کاخ سفید خدمت کرد، ادعا می کند: هنگامی که ما برای اولین بار درگیر مسائل هستهای ایران شدیم، دوستان ما در خلیج فارس بارها گفتند که مسائل منطقه ای را به موضوع اصلی مذاکرات تبدیل نکنید، زیرا حتی اگر ما در حال حاضر موضوع اصلی مذاکرات نباشیم، حداقل یک موضوع مدنظر هستیم. مسائل منطقه ای باید توسط خود بازیگران منطقه پیگیری شود./اعتمادآنلاین