به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، دن اسمیت مدیر موسسه بین المللی تحقیقات صلح هشدار داده است که به احتمال زیاد بیماری های واگیردار مرگبار بیشتری مثل کووید ۱۹ در راه است. وی از جامعه بین المللی خواسته است تا همکاری خود را برای آمادگی بهتر با هدف مقابله با شیوع این گونه بیماری ها ارتقا دهند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره شیوع ویروس کرونا، تاکید کرد: من بسیار شک دارم که شیوع فعلی ویروس کرونا بحرانی باشد که تنها یک بار در یک نسل به وقوع پیوسته است. تا زمانی که تغییرات ساختاری در نحوه عملکرد اقتصادهای مدرن ایجاد نشود، من با تحلیلهایی که نشان میدهد به احتمال زیاد شیوع بیماری ها و ویروس های مرگبار دیگری نیز وجود خواهد داشت، موافق هستم.
وی افزود: ما در حال مشاهده تاثیرات اقتصادی شیوع این ویروس مرگبار بر اقتصاد جهانی هستیم. همچنین شاهد تاثیرات بزرگ و مهم اجتماعی و روانی هستیم.
وی در ادامه افزود: اکثر دولتها برای مقابله با شیوع ویروس کرونا آمادگی لازم را نداشتند و واکنش بسیاری از کشورها ناکافی بوده است. این مساله تاثیر منفی بر ثبات روابط بین المللی خواهد داشت. بنابر این امیدواریم که دولتها و سازمانهای بین المللی برای مقابله با بیماریهای شایع و واگیردار بعدی، آمادگی و همکاری بهتری داشته باشند.
مدیر موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم گفت: به منظور آمادگی بهتر، یک همکاری بین المللی و اشتراک گذاری آزاد اطلاعات حساس لازم و ضروری خواهد بود. همین مورد در خصوص واکنش های مربوط به کاهش آسیب پذیری سایبری نیز لازم است، همین طور در خصوص کاهش گازهای گلخانهای و جلوگیری از گرمایش زمین.
وی در ادامه خواستار همکاری بین المللی قدرت های بزرگ جهان برای مقابله با چالشهای بزرگ امروز شد و گفت: متاسفانه تمایل برای همکاری در بین قدرتهای بزرگ کاهش یافته است، همین طور چشم انداز اجرای قوانین بین المللی نیز کمرنگ تر شده است. احترام مجدد به قوانین و هنجارهای بین المللی که بر همکاری بین المللی تاکید میکنند، یک ماموریت ضروری و لازم برای عصر ماست.
تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان از مرز ۱۸.۲ میلیون نفر گذشته و تعداد قربانیان نیز به بیش از ۶۹۳ هزار نفر رسیده است.