اجتماعیاقتصادی

چشم انداز وضعیت خودرو در سال ۹۹/ دلالان خودرو سال گذشته چقدر سود کردند؟

خبرمهم: کارشناس صنعت خودرو گفت که قیمت گذاری دستوری موجب اعطای رانت به برخی افراد شد تا مبلغی بین ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان منفعت کسب کنند در حالی که مصرف کنندگان اصلی هیچ سودی نبردند.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، امیرحسین کاکایی در گفت‌وگویی با بیان اینکه صنعت خودرو در یک دو راهی قرار دارد،اظهار کرد: صنعت خودرو در سال گذشته روی داخلی سازی فعالیت کردند و توانمندی‌های فناورانه در صنعت افزایش یافت، اما از طرفی دیگر به خاطر نحوه قیمت گذاری روی محصولات آن‌ها متضرر شدند.

کارشناس صنعت خودرو افزود: امسال خودروسازان اگر مکانیسم زیاندهی را برطرف کنند یعنی مشکل نقدینگی نداشته باشند با توجه به اینکه کارهای فناورانه را آغاز کرده و نقدینگی به آن تزریق شده می‌تواند سال بالندگی برای صنعت خودرو باشد تا بتواند هم تیراژ را بالا ببرد و هم محصول جدید وارد بازار کند. وی گفت: اگر مکانیزم مالی این صنعت اصلاح نشود قطعا صنعت خودرو آسیب می‌بیند.

کاکایی درباره تاثیر کرونا بر صنعت خودرو بیان کرد: با توجه به وارداتی بودن بخشی از قطعات خودرو در کشور شیوع کرونا می‌تواند چالشی برای صنعت خودرو باشد.

کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه باید فکر اساسی برای اقتصادی شدن صنعت خودرو صورت گیرد،خاطرنشان کرد: با این نوع قیمت گذاری دستوری دو راه بیشتر وجود ندارد یا دولت زیان صنعت خودرو که بالای ۳۰هزار میلیارد تومان است را جبران کند یا اجازه دهد قیمت‌ها در بازار آزاد شود.

وی گفت: قیمت گذاری دستوری موجب اعطای رانت به برخی افراد شد تا مبلغی بین ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان منفعت کسب کنند در حالی که مصرف کنندگان اصلی هیچ سودی نبردند.

کاکایی تصریح کرد: علی رغم اعمال قیمت دستوری در این صنعت، قیمت‌ها در بازار قطعا افزایش می‌یابد همانطور که کماکان نیز این چنین بوده است./خبرآنلاین

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

‫۴ دیدگاه ها

  1. رقابت که نباشه این مدلی میشه باید گمرک باز بشه تا رقابت شکل بگیره.
    چرا انقدر از خودروسازی حمایت مبشه بازم در برابر کشورهای دیگه حرفی برای گفتن نیست. دولت باید دست از حمایت کورکورانه از خودرو سازی ورداره و از صنعت دیگه ی حمایت کنه مثل صنعت الکتریکی ، داروسازی، کشاورزی، این دولت فقط از خودروسازی و فوتبال داره حمایت میکنه که هیچ نتیجه ی نداره

  2. همش دروغ محضه. این خود خودروسازها بودن که با کم کردن تولید باعث بالا رفتن ۳۰۰ درصدی قیمت خودرو شدند. البته اون موقع بطور غیر رسمی اینکار رو میکردن. الان هم انتظار دارند بطور رسمی افزایش ۳ تا ۴ برابری قیمت خودرو را بالا ببرند. البته به فکر دوشیدن دولت هم هستند و تقاضای ۳۰ هزار میلیارد خسارت کردند که معلوم نیست این پول به کجا میره. امیدواریم که صنعت خودرو تو کشور یا پیشرفت یا نابود بشه

  3. واقعا متاسفم که هیچ قانونی برای کنترل دلال ها و دزدها نداریم کدال ایران خودرو سمند ۴۳ میلیون میفروشن دلال ۱۲۵ میلیون جایی که تماما در سیستم ثبت میشود ؟؟؟ تازه کارشناس میگه نقدینگی نداریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا