اقتصادی

استقبال از ثبت شرکت و شفافیت مالیاتی

خبرمهم: درگذشته همواره کلمه ثبت شرکت همراه بود با دلنگرانی مدیران مربوطه بابت مسائل مالیاتی.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، بنابر اعلام ثبت ونک، شاید عجیب به نظر برسد که این روزها شاهد استقبال گسترده صاحبان مشاغل حقیقی از ثبت شرکت و ثبت برند هستیم.

طی سالهای گذشته و با توجه به ابلاغ قانون سیستم جامع مالیات و کد اقتصادی کلیه صاحبان مشاغل حقیقی که قبلا بصورت توافقی مالیات می پرداختند موظف به ثبت نام آی پی کامپیوترهای مالی و کارتخوان های خود در سیستم مالیاتی گردیدند.

لذا اخیراً صاحبان مشاغل به تکاپو افتاده اند با ثبت شرکت و اخذ دفاتر قانونی اقدام به تنظیم اظهارنامه و تسلیم آن به دارایی نمایند تا بتوانند کلیه هزینه‌های خود را نیز پوشش داده و بصورت قانونی مالیات خود را بپردازند. البته این امر خود باعث بوجود آمدن مشارکت‌های مدنی جدید گردیده که سودمند نیز بوده، برای مثال مشاهده گردیده گروهی از پزشکان در غالب یک شرکت و در یک محل اقدام به تاسیس مطب بزرگتری نمودند که شاید توفیق اجباری از حیث مکان مورد نظر و مکمل شدن هر یک برای دیگری بوجود آمده یا اخیراً موج عظیمی از فروشندگان موبایل و لوازم جانبی اقدام به ثبت شرکت نمودند که هم در امر شفافیت مالیاتی خود قدم بردارند و هم منبعد از این بابت کلیه امور اداری و اخذ هر نوع مجوز واردات کالا یا غیره بتوانند به صورت حقوقی با سازمانهای مختلف وارد مذاکره شوند.

نکته دوم اینکه پیرو دستورالعمل ۵۰۵/۹۵/۲۰۰ بررسی تراکنش های بانکی، تسلیم اظهارنامه و دریافت مفاصاحساب برای صاحبان مشاغل می تواند موجب شفافیت در تراکنش ها و حسابهای شخصی افراد گردد و از رسیدگی به تراکنش ها جلوگیری کند.

حال می پردازیم به دلایل ۱۲ گانه افزایش تقاضای ثبت شرکت:

۱-  طبق آئین نامه اجرایی ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم صاحبان مشاغل که فروش آنها بالای ۳۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال یا درآمد خدمات آنان بالای ۱۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال (یا ده برابر درآمد مشمول مالیات) باشد مکلف به ثبت و نگهداری دفاتر قانونی و اسناد و مدارک می باشند و کلیه تکالیف شرکتها را می بایست رعایت نمایند.

۲- بر اساس پیش نویس جدید اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم نرخ مالیات شرکتها برای سهامداران حقیقی ۱۸ درصد می باشد در حالی که طبق این اصلاحیه نرخ مالیات اشخاص حقیقی تصاعدی و تا ۳۰ درصد می باشد.

۳- مطابق مفاد ماده ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم زیان اشخاصی که مکلف به نگهداری دفاتر باشند قابل کسر از درآمد مشمول مالیات سنوات بعد آنها می باشد، اما زیان اشخاص حقیقی که دفاتر قانونی ندارند قابل کسر از درآمد سنوات بعد آن نیست.

۴- مالیات سالانه مشاغل حقیقی بدون در نظر گرفتن هزینه ها و بر مبنای علی‌الراس محاسبه می‌شود لیکن درآمد مشمول مالیات شرکت‌ها بر اساس دفاتر و اسناد و مدارک آنها تعیین می‌گردد.

۵- مدیران و هیات مدیره شرکت‌ها در صورتی اثبات شود طبق دفاتر حقوق دریافت می‌نمایند می‌تواند از خدمات بیمه تامین اجتماعی (از جمله بیمه بیکاری و …) استفاده نمایند در صورتی که در مشاغل حقیقی صاحبان مشاغل صرفاً از بیمه خویش فرما می‌توانند استفاده نمایند.

۶- شرکت‌ها در صورت داشتن درآمد خدمات جهت دریافت مفاصاحساب بیمه مشمول حق بیمه با نرخ ۱۶/۶۷می باشند در صورتی که اشخاص حقیقی مشمول بیمه با نرخ ۳۰ درصد می باشند.

۷- طبق پیش نویس اصلاحیه جدید قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقیقی بابت ۵۰ درصد سود سهام دریافتی از اشخاص حقوقی مشمول مالیات می باشند در حالی که طبق ماده ۱۰۵ این اصلاحیه اشخاص حقوقی نسبت به سود سهام یا سهم الشرکه دریافتی مشمول مالیات نمی گردند.

۸- درآمد ابرازی ناشی از فعالیتهای تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیردولتی که برای آنها پروانه بهره برداری صادر  می‌شوند تا ۵ سال مشمول مالیات به نرخ صفر می باشد.

۹- درآمد حمل و نقل اشخاص حقوقی غیردولتی مشمول معافیت ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم می شوند.

۱۰- طبق ماده ۵۴ قانون مالیاتهای مستقیم در صورتی که اشخاص حقوقی نسبت به اجاره ملک اقدام نمایند هزینه اجاره ثبت شده در دفاتر قانونی ملاک تعیین درآمد مشمول مالیات موجر خواهد بود.

۱۱- سقف ممنوع الخروجی بابت بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه ۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال یا اشخاص حقوقی ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال است لیکن سقف ممنوع الخروجی اشخاص حقیقی ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال است.

۱۲- طبق ماده یک ضوابط اجرایی تبصره ۱ ماده ۱۸۶ جهت دریافت تسهیلات بانکی سقف دریافت گواهی عدم بدهی مالیاتی برای اشخاص حقوقی ۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال است و سقف اشخاص حقیقی ۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال . لذا اشخاص حقوقی برای تسهیلات دریافتی تا مبلغ ۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال نیازی به دریافت مفاصاحساب مالیاتی ندارند و اشخاص حقیقی تا مبلغ ۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.

در همین راستا مجموعه ثبتی ونک با بیش از ۲۰ سال سابقه می‌تواند مشاور شما در این امر باشد./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا