رفت و برگشت بنزینی مسافران مترو؟
خبرهای فوری: دو آمار متفاوت از افزایش سفر با مترو نشان میهد در هفتههای نخست پس از شوک افزایش قیمت بنزین، گروهی از مسافران تصمیم به جایگزین کردن مترو بهجای خودروی شخصی گرفتند اما بهتدریج از این تصمیم خود بازگشتهاند و در نتیجه این آمار به تدریج رو به کاهش گذاشت.
به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، در حالی که در هفته نخست سپری شده پس از تغییر قیمت بنزین، میزان افزایش استفاده از مترو و اتوبوسرانی در تهران ۲۰ درصد اعلام شده بود، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران دیروز از رشد ۱۱ درصدی مسافران مترو پس از افزایش قیمت بنزین خبر داد.
آمار ۱۱ درصدی افزایش مسافران مترو که توسط فرنوش نوبخت اعلام شده برای توصیف وضعیت کنونی ازدحام در شبکه سریعالسیر ریلی تهران دقیقتر بهنظر میرسد.
وی با تایید شلوغتر شدن مترو نسبت به گذشته به خبرگزاری فارس گفته است: تعداد مسافران بهطور میانگین ۱۱ درصد نسبت به ماه قبل از افزایش نرخ بنزین بیشتر شده است که شلوغترین خط، خط یک مترو است. شرکت بهرهبرداری مترو نیز تمام موجودی قطارها را وارد سرویس کرده است اما مترو همچنان شلوغ است و باید مدارا کنیم تا قطارهای بیشتری به ناوگان مترو اضافه شود.
دو آمار متفاوت از افزایش سفر با مترو نشان میهد در هفتههای نخست پس از شوک افزایش قیمت بنزین، گروهی از مسافران تصمیم به جایگزین کردن مترو بهجای خودروی شخصی گرفتند اما بهتدریج از این تصمیم خود بازگشتهاند و در نتیجه این آمار به تدریج رو به کاهش گذاشت.
درباره علت این ماجرا دو احتمال وجود دارد. احتمال نخست این است که شهروندانی که تحتتاثیر شوک، از سفر با خودروی شخصی منصرف شده بودند، پس از مدتی با این ماجرا کنار آمده و به الگوی سفر سابق خود بازگشتهاند. در احتمال دوم، ممکن است کیفیت پایین سفر با مترو ناشی از ازدحام در ساعات پیک آنها را از رویآوردن به این وسیله نقلیه پاک و انبوهبر منصرف کرده و تجربه سفر با مترو برای آنها تجربه خوشایندی نبوده است؛ به همین خاطر ناگزیر به جمع استفادهکنندگان از خودروی شخصی بازگشتهاند.
در این میان با توجه به گزارشهای میدانی از ازدحام در مترو در ساعات پیک، بهنظر میرسد سناریوی دوم درباره علت رفت و برگشت بنزینی مسافران مترو محتملتر است. مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره احصای آمار ازدحام در مترو نیز توضیح داده است: نحوه محاسبه ظرفیت هر قطار، نه بهصورت چشمی بلکه بهصورت دقیق و جامع انجام میگیرد، چراکه تعداد قطار، مسافر و صندلی مشخص است.
تعداد مسافران سرپا در هر خط روزانه به ۹۰۰ نفر هم نمیرسد و جدول آن کاملا مشخص است. یک رام قطار بهطور میانگین ۳۰۰ صندلی دارد و تعداد مسافران سرپا و ایستاده در پایتخت مطابق استاندارد است.
وی بیان کرد: ساخت قطار بر اساس استانداردهای جهانی صورت گرفته و ۸۰ درصد مسافران ایستاده و ۲۰ درصد نشسته هستند، بعضی وقتها در ساعاتی تعداد مسافران سرپا و ایستاده نصف نصف میشود. بنابراین در ساعات مختلف و در قطارها و خطوط مختلف شرایط متفاوت است. /دنیای اقتصاد