اقتصادی

قیمت دلار تا ۹هزار تومان کاهش می‎یابد

خبرهای فوری - وحید شقاقی اقتصاددان در تحلیل خود از بازار ارز با بیان "احتمالاً اخبار خوبی در ماه‌های آینده شاهد باشیم" پیش‌بینی کرد، قیمت دلار تا ۹هزار تومان هم کاهش یابد.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، وحید شقاقی کارشناس مسائل اقتصادی گفت: ارز یکی از مهمترین مسائلی است که در کشور با آن روبه‌رو هستیم. ما شاهد کاهش قیمت دلار به کانال ۱۱ هزار تومان هستیم که این روند خوبی است.

او در ادامه در تحلیلی از بازار ارز گفت: ما در شش‌ماهه اول سال شاهد بودیم که برخی قیمت دلار را تا سقف ۴۰ هزار تومان را پیش‌بینی کرده بودند و برخی نیز از فروپاشی اقتصاد ایران خبر داده بودند. بعد از سیزده آبان نیز که در آستانه مرحله دوم تحریم‌ها بودیم اتفاقی نیفتاد و اخبار بد تا این برهه پیش‌خور شد.

[irp posts=”5144″ name=”قیمت دلار آزاد رو به کاهش است !”]

 او گفت: احتمالاً اخبار خوبی در ماه‌های آینده شاهد باشیم همچنین با عمل به وعده‌های اروپاییان احتمال دارد شاهد کاهش دلار تا ۹ هزار تومان نیز باشیم.

شقاقی افزود: وقتی دلار افزایش می‌یابد سفرهای خارجی کاهش می‌یابد، وقتی دلار افزایش می‌یابد قاچاق کنترل می‌شود و سفته‌بازی نیز کاهش می‌یابد.

او درباره دلایل کاهش نرخ ارز گفت: سران سه قوه در شورای هماهنگی اختیارات بیشتری برای بازار آزاد و ورود به سامانه نیما به بانک مرکزی دادند و بانک مرکزی هم در آخرین برنامه خود خروج سرمایه از کشور را کنترل کرد و بازار سرمایه ساماندهی شد. با ساماندهی ارز، عرضه و تقاضا نیز کنترل شد و این‌ها زمینه‌ای برای ورود به کانال ۱۱ هزار تومانی دلار فراهم کرد.

شقاقی در ادامه گفت: نداشتن بدهی خارجی یکی از بهترین شرایط خارجی کشور ماست. اقتصاد ایران کشش دلار بالای ۸ هزار تومان را ندارد و این خود واردات رسمی، سفرهای خارجی و قاچاق را کاهش می‌دهد.

او با بیان اینکه مدیریت بانک مرکزی بهبود یافته است، گفت: هرخبر خوبی در آینده بشنویم موجب فروکش کردن انتظارات و کاهش نرخ ارز خواهد شد.

این اقتصاددان گفت: با کاهش قیمت ارز ، تقاضای دلار افزایش خواهد یافت بنابراین مدیریت منابع ارزی در شش‌ماهه نخست سال آینده مهم است. کاهش قیمت نفت صادرات نفت را با نوسان مواجه خواهد کرد بنابراین فشار در منابع ارزی را بیشتر خواهد کرد پس باید منابع ارزی را به‌درستی مدیریت کنیم.

شقاقی در پایان گفت: دولت باید تدابیر لازم را در اصلاح نقشه ارزی به‌کار برد و برای مدیریت منابع ارزی راهبردی اساسی داشته باشد. نسبت نقدینگی به تولید نیز بسیار مهم است. افزایش فزاینده بدهی دولت به بانکها و شبه‌پول بسیار مهم است. /تسنیم

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا