افزایش تقاضای سوداگرانه طلا
به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی به بررسی وضعیت طلا پرداختهاند. در این گزارش آمده است ما هنوز هم بهترین افزایش قیمت طلا را در آینده میبینیم، چراکه نگرانیهای موجود در این چرخه شامل افزایش نااطمینانی سیاسی، باعث به وجود آمدن این وضعیت شده است. همین مساله از افزایش تقاضای سرمایهگذاری در بازار طلا بهعنوان یک ابزار دفاعی که در عین حال دارایی نیز محسوب میشود حمایت میکند.
فلز زرد در ماه سپتامبر سال جاری میلادی به بالاترین سطح قیمت خود ظرف ۶ سال اخیر رسید، چرا که بانکهای مرکزی آمریکا و کشورهای توسعه یافته با کاهش هزینههای استقراض مجموعه بدهیها به رکورد ۱۷هزار میلیارد دلاری رسیده که موجب افزایش تقاضا برای فلز گرانبها و به تبع آن افزایش قیمت طلا خواهد شد.
بر اساس دادههای منتشر شده دولت آمریکا، دیدگاه دلالان و سرمایهگذاران کلان با توجه به شرایط موجود، نسبت به آینده فلز زرد بسیار مثبت شده است. میتوان گفت قیمت طلا در دوران اوج خود ناگهان دچار کاهش ۶ درصدی شد. بهای فلز گرانبها به گفته کارشناسان گلدمن ساکس به ازای هر اونس که بهعنوان یک مدافع استراتژیک در نظام پولی بینالمللی به شمار میرود، در سال آینده تا ۱۶۰۰ دلار نیز خواهد رسید.
ابهام در تعرفهگذاری جدید
کاخ سفید قرار است در آستانه سال جدید میلادی اجازه اعمال تعرفه بر ۱۵۴ میلیارد دلار از کالاهای چینی که مصرف آنها در کریسمس افزایش مییابد را صادر کند. دونالد ترامپ هنوز چند روز فرصت دارد تا در مورد وضع مالیات گمرکی بر کالاهای مصرفی چینی تغییر رویه دهد. مشاوران اقتصادی و تجاری ارشد کاخ سفید که اعضای اصلی آن رابرت لایت هایزر نماینده تجاری آمریکا، لری کودلو، پیتر ناوارو و استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا هستند، قرار است طی چند روز آینده با ترامپ درباره این تصمیم جلسهای داشته باشند. هنوز مشخص نیست چه تصمیمی در این مورد گرفته میشود.
براساس اظهارات منابع مطلع، این رئیسجمهوری آمریکا است که تصمیم میگیرد این عوارض را اجرا یا لغو کند. اگر نمایندگان تجارت آمریکا هیچ بیانیهای برای اصلاح این عوارض صادر نکنند، مطمئنا در پانزدهم دسامبر طبق برنامه اجرایی خواهند شد.
کودلو، مدیر شورای ملی اقتصاد کاخ سفید در این خصوص گفت: «واقعیت این است که گزینه تعرفهگذاری هنوز هم روی میز قرار دارد. رئیسجمهوری ایالات متحده تاکید کرده اگر اختلاف نظرها باقی بماند یا در مذاکرات تجاری با چین برطرف نشود، تعرفه اجرایی خواهد شد.»
دولت ترامپ در ماه اوت اعلام کرد ۱۵ درصد عوارض بر میلیاردها دلار کالای مصرفی ساخت چین در پانزدهم دسامبر اعمال میکند. این عوارض بر تجارت کالاهایی مانند کنسولهای بازی ویدئویی، مانیتورهای کامپیوتر، تزئینات کریسمس، اسباب بازی و اجناسی که بهعنوان هدیه کریسمس میتوان گرفت، وضع میشود.
کاخ سفید در اوایل نوامبر اعلام کرد اگر مرحله اول قرارداد تجاری امضا شود این عوارض را لغو خواهد کرد.
هر دو طرف هنوز هم به یک قرارداد در مورد مسائل حساس نرسیدهاند، مسائلی مانند میزان خرید محصولات کشاورزی آمریکا توسط پکن و زمان لغو عوارضی که آمریکا تا به حال بر کالاهای چینی وضع کرده است. اگر کاخ سفید اجازه اعمال این عوارض را در پانزدهم دسامبر بدهد، در واقع کار مذاکرات تجاری چین و آمریکا در دوره [اول] ریاست جمهوری ترامپ تمام شده است. کالاهایی که تحتتاثیر عوارض پانزدهم دسامبر قرار میگیرند شامل بسیاری از کالاهایی میشود که در کریسمس و تعطیلات سال نو میلادی بسیار مورد نیاز است. برخی از این کالاها عبارتند از رومیزیهای پلاستیکی، کیفهای دستی، آلبومهای عکس، حولههای حمام، پیژامههای ابریشمی و ساعتهای مچی. /دنیای اقتصاد