به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اظهار کرد: متاسفانه با توجه به ساختار تورمی در اقتصاد کشور مردم به اندازه کافی با تورم و گرانی رو به رو هستند و در ضمن قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است.
وی همچنین افزود: تمامی تلاش ستاد تنظیم بازار و مجموعه وزارتخانه صمت این است که اصلاح قیمت بنزین بر این گرانیها اضافه نکند.
قائم مقام وزیرصمت در امور بازرگانی گفت: پس از افزایش قیمت بنزین تمرکز ستاد تنظیم بازار و اقدامات عملیاتی این وزارتخانه در سه حوزه هماهنگی، کنترل و اطلاع رسانی معطوف شده است.
وی افزود: ستاد تنظیم بازار طی این بازه زمانی هماهنگیهای لازم را بین تمامی دستگاههای مرتبط با موضوع و همینطور شبکههای توزیع، اصناف، فروشگاههای زنجیره، اتحادیه ها، مراکز عرضه و حتی تولید کنندگان انجام داده است.
مدرس خیابانی اظهارکرد: جدا از این بازار به شدت در حال رصد، پایش و کنترل است و بازرسان سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان، تعزیرات حکومتی، اصناف و اتحادیهها با تمام توان در سطح بازار حضور دارند.
وی به رادیو اقتصاد گفت: هم اکنون میانگین روزی ۳۰ هزار بازرسی در بازار از سوی افزون بر ۴ هزار بازرس در حال انجام است.
قائم مقام وزیرصمت در امور بازرگانی افزود: عدهای به دنبال این هستند که از شرایط به وجود آمده سوء استفاده و کالاها را با قیمتهای بالاتر در سطح بازار عرضه کنند.
وی اظهار کرد: بازار از سوی دستگاههای نظارتی و کنترلی بطور مستمر در حال رصد و کنترل است بنابراین با بروز هرگونه تخلف اعم از گرانفروشی، احتکار و نظایر این به شدت با متخلفان برخورد خواهد شد.
مدرس خیابانی گفت: این افراد از جنس اصناف نبوده بلکه در لباس کسبه و واحدهای صنفی میخواهند از آب گل آلوده ماهی بگیرند.
وی افزود: نرخ بنزین در برخی از کالاها تاثیر خیلی ناچیزی دارد بنابراین افزایش قیمت کالاها به هیچ وجه مورد قبول نیست.
قائم مقام وزیرصنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: بخشی از شکایتها و گزارشهای مردمی ناشی از گرانی لوازم خانگی در بازار است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه هماهنگی خوبی در راستای کنترل بازار لوازم خانگی با تمامی انجمنهای مرتبط با تولید، عرضه و حتی تعمیرکاران در این حوزه صورت گرفته است.
مدرس خیابانی افزود: مطابق اعلام بنکداران تهرانی کالا رسانی لوازم خانگی به تمامی شهرستانهای سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: میزان تولید انواع لوازم خانگی در هشت ماهه امسال بین ۱۱ تا ۱۳ درصد افزایش یافته بنابراین در بخش عرضه مشکل خاصی نباید وجود داشته باشد.
قائم مقام وزیرصنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: قیمت لوازم خانگی از سوی تولید کنندگان داخلی پس از اصلاح قیمت بنزین افزایش پیدا نکرده است.
وی افزود: قبل از افزایش قیمت بنزین لوازم خانگی بواسطه کاهش قدرت خرید مردم و کسادی بازار با تخفیفهای ویژه عرضه میشد.
مدرس خیابانی تصریح کرد: انواع لوازم خانگی بر اساس اعلام انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان این حوزه هیچ گونه افزایش قیمتی نخواهند داشت.
وی در ادامه ضمن اشاره به صنعت فولاد کشور گفت: میزان تولید سالیانه فولاد در ایران ۲۸ میلیون تن است.
قائم مقام وزیرصنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی افزود: حداکثر نیاز کشور به فولاد ۱۵ تا ۱۶ میلیون تن در سال است و به یک معنا ایران سالی ۱۲ تا ۱۳ میلیون تن فولاد به دنیا صادر میکند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه کشور از منظر تامین انواع محصولات فولادی اعم از ورق فولادی، میلگرد و تیر آهن نه تنها خودکفاست بلکه کارخانجات فولادی سالانه بخشی از محصولات خود را روی ریل صادرات قرار میدهند.
مدرس خیابانی گفت: نکته قابل توجه اینکه در بخش فولاد به هیچ وجه کمبودی وجود ندارد منتها اتفاقی که افتاد این بود که طی هفته پیش بخشی از عرضه تولیدکنندگان بزرگ محصولات فولادی کشور متوقف شد البته این موضوع ربطی به افزایش قیمت بنزین ندارد.
وی با اشاره به اینکه قیمت پایه فولاد در قالب مکانیزم بورس در حال کنترل است، افزود: اگر عرضه به اندازه کافی باشد هیچ گونه افزایش قیمتی در بحث فولاد نخواهیم داشت در ضمن کارخانجات از محل صادرات محصولات مازاد به اندازه کافی سود خواهند برد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی اظهار کرد: پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت مردم با کاهش عرضه سیلندرهای گاز مایع مواجه شدند که با هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت نفت این مشکل هم برطرف شده است.
وی گفت: مطابق تصمیم دیروز ستاد تنظیم بازار ۱۰۰ لیتر بنزین به سهمیه وانت بارها اضافه شد یعنی سهمیه وانت بارها از ۳۰۰ به ۴۰۰ لیتر افزایش یافت./میزان