معمای نامه‌ای که هرگز به مقصد نرسید

خبرهای فوری: نایب‌رییس فراکسیون امید پارلمان همچنین به اقدامات انجام شده این فراکسیون و اقداماتی که قرار بود انجام شود، اشاره کرد و گفت: «در این جلسه مجموعه این اقدام‌ها تشریح شد. یکی از این اقدام‌ها بحث طرح سه‌فوریتی توقف مصوبه سران سه قوه در ارتباط با افزایش قیمت بنزین بود که صحبت از آن مربوط به ساعات پس از اعلام خبر افزایش قیمت بنزین و پیش از بیانیات رهبری است.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، ساعت ۱۳ و ۱۳ دقیقه روز یکشنبه ۳ آذرماه یک عضو شورای مرکزی فراکسیون امید از نامه‌نگاری این فراکسیون با مقام معظم رهبری به ایلنا خبر داد، اما هنوز چند ساعتی از انتشار این خبر نگذشته بود که سخنگوی این فراکسیون در خبری که ساعت ۱۶ و ۲۹ دقیقه روی خروجی ایسنا قرار گرفت، این خبر را تکذیب کرد و گفت که «نگارش نامه یا مکاتبه با رهبر معظم انقلاب پیرامون موضوع اصلاح قیمت بنزین در فراکسیون امید مطرح نشده است.»

 اینکه در آن حدود ۳، ۴ ساعت چه در میان امیدی‌های پارلمان گذشت و چه شده که ابتدا قاسم میرزایی‌نیکو، نماینده اصلاح‌طلب دماوند از نامه‌نگاری فراکسیون امید خبر می‌دهد و بعد از ساعتی فاطمه سعیدی، نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران موضوع را از اصل و اساس تکذیب می‌کند، پرسشی بود که به سوژه اصلی بحث برخی کاربران فضای مجازی تبدیل شد. کاربرانی که به‌رغم محدودیت این روز‌های اینترنت، خود را به هر ترفند به توییتر رسانده بودند تا مگر از این تریبون، درباره این دو خبر ضد و نقیض گمانه‌زنی کنند. اصل ماجرا، اما چنانکه حالا محمدرضا تابش، نایب‌رییس نخست فراکسیون امید به «اعتماد» خبر داده، ساده‌تر از آن بوده که این گمانه‌زنی‌ها به کار بیاید.

تابش و تایید هر دو روایت

محمدرضا تابش با ارایه توضیحاتی در این رابطه از جزییات و چند و، چون ماجرا به «اعتماد» خبر داد. خبری که نشان می‌داد در نهایت نه لزوما آنچه قاسم میرزایی‌نیکو، عضو شورای مرکزی فراکسیون امید در رابطه با تنظیم پیش‌نویس نامه‌ای خطاب به رهبری در این فراکسیون بیان کرده، نادرست بوده و نه آنچه فاطمه سعیدی، در مقام سخنگوی این فراکسیون و در راستای تکذیب ارسال نامه‌ای با این محتوا به دفتر رهبری، چراکه بنا بر توضیحات تابش، نامه‌ای که میرزایی‌نیکو از تدوین پیش‌نویس آن خبر داده بود، تهیه شده، اما چنانکه سعیدی در ادامه عنوان کرده بود، هرگز مراحل تدوین چنین نامه‌ای تکمیل و متعاقبا ارسال نشده است. به این اعتبار امیدی‌ها در فاصله نسبتا کوتاه تصویب مصوبه سران سه قوه، اقدام به تدوین چنین نامه‌ای کرده بودند، اما پس از انتشار بیانات ایشان در درس خارج فقه، پیرو مشورت با رییس فراکسیون امید و رییس مجلس شورای اسلامی از ادامه پیگیری‌های خود منصرف شده‌اند.

در جلسه امیدی‌ها چه گذشت؟

محمدرضا تابش در این رابطه گفته است: «در آن جلسه که با محوریت بحث افزایش قیمت بنزین تشکیل شد، گزارشی از دو منظر ارایه شد. نخست اقداماتی که عملیاتی شده یا قرار بود عملیاتی شود و دوم، اقدامات و کار‌هایی که باید عملیاتی می‌شد.» او با اشاره به اقداماتی که فراکسیون امید در دستور کار خود قرار داده تا در ادامه مسیر نسبت به عملیاتی کردن آن اقدام شود، گفت: «مهم‌ترین مساله‌ای که باید مدنظر باشد، نظارت بر نحوه اجرای مصوبه افزایش قیمت بنزین به منظور به حداقل رساندن میزان اثرگذاری این مساله بر دیگر کالا‌ها و خدمت همچنین مطالبه از وزرا و مسوولان امر جهت پاسخگویی به نمایندگان ملت به نحوی که افزایش قیمت بنزین منجر به افزایش لجام‌گسیخته سایر کالا‌ها و خدمات نخواهد شد.
به بیان دیگر تاکید بر این بود که افزایش قیمت سایر کالا‌ها و خدمات که در پی افزایش قیمت بنزین، امری ناگزیر بود، به نحوی معقول و منطقی باشد و شاهد سوءاستفاده از این فضا نباشیم.» این عضو اصلاح‌طلب کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین از اقداماتی که بناست در جریان بررسی بودجه سال آینده کل کشور توسط اعضای فراکسیون امید در کمیسیون تلفیق بودجه همچنین صحن علنی مجلس دنبال شود، سخن گفت و در این رابطه توضیح داد: «بخش دیگر این اقداماتی که باید انجام شود، مربوط به اقداماتی است که باید در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور مورد توجه قرار دهیم.»

نایب‌رییس فراکسیون امید پارلمان همچنین به اقدامات انجام شده این فراکسیون و اقداماتی که قرار بود انجام شود، اشاره کرد و گفت: «در این جلسه مجموعه این اقدام‌ها تشریح شد. یکی از این اقدام‌ها بحث طرح سه‌فوریتی توقف مصوبه سران سه قوه در ارتباط با افزایش قیمت بنزین بود که صحبت از آن مربوط به ساعات پس از اعلام خبر افزایش قیمت بنزین و پیش از بیانیات رهبری است. مورد دیگر نیز بحث طرح دوفوریتی بود که پیش‌بینی کرده بودیم اگر رهبری در این رابطه توصیه‌ای داشتند، بر پایه آن توصیه‌ها طرح را ارایه کنیم.»

طرحی با دوفوریت، اما بی‌فرجام

نماینده اصلاح‌طلب مردم اردکان در مجلس با بیان اینکه طرح دوفوریتی مدنظر فراکسیون امید به رغم اینکه در راستای «توقف مصوبه سران قوا» هدف‌گذاری نشده بود، اما به دنبال تعدیل بخش‌هایی از این مصوبه بود، توضیح داد: «در این طرح دوفوریتی پیش‌بینی کرده بودیم که قیمت جدید بنزین به‌صورت تک‌نرخی معادل ۱۵۰۰ تومان در نظر گرفته شود، بحث سهمیه‌بندی و کارت سوخت و بنزین دونرخی و مشکلات آن نیز کنار گذاشته شود و درآمد ناشی از این افزایش قیمت بنزین نیز جهت توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، رفاه حال شهروندان، توسعه زیرساخت‌ها و همچنین بحث سلامت هزینه شود.»
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس در توضیح آنچه تاکید فراکسیون امید بر لزوم هزینه‌کرد درآمد ناشی از افزایش قیمت بنزین در حوزه سلامت عنوان کرد، گفت: «به هر حال کاهش مصرف بنزین در نهایت به نفع سلامت و بهداشت جامعه است و آثاری مثبت در وضعیت زیست‌محیطی بجا خواهد گذاشت.» /اعتماد
خروج از نسخه موبایل