به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۷۰۰ تا ۸ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۲ هزار و ۷۵۰ تا ۱۳ هزار تومان است که این امر نشان میدهد قیمت مرغ زنده نسبت به روز گذشته ۲۰۰ تومان و مرغ گرم ۳۰۰ تومان افزایش یافته است.
وی با انتقاد از قیمت کاذب مرغ گرم در خرده فروشیها افزود: با نگاهی به روند قیمتهای قبلی مرغ در یک ماه گذشته در مییابیم که عرضه مرغ گرم بدون توجه به نرخ مرغ زنده بیانگر سود کاذب عوامل توزیع است که در چند روز اخیر خودنمایی میکند.
حجت ادامه داد: بنابر آمار در تاریخ یکم آبان، قیمت هر کیلو مرغ زنده ۹ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۲ هزار و ۷۵۰ تومان بوده، در حالیکه امروز با وجود متوسط قیمت ۸ هزار و ۷۰۰ تومانی مرغ زنده، نرخ مرغ برای مصرف کننده ۱۲ هزار و ۷۵۰ تومان است که این امر به ضرر تولید کننده و مصرف کننده تمام میشود، هر چند در شرایط فعلی قیمت مرغ گرم کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار است.
به گفته این مقام مسئول، با افزایش قیمت مرغ زنده به ۹ هزار و ۳۰۰ تومان درب مرغداری، قیمت مرغ گرم به بالای ۱۳ هزار تومان میرسد که در چنین شرایطی ستاد تنظیم بازار به سبب عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب به بازار ورود میکند که این امر در سال رونق تولید به ضرر تولید است که بدین منظور انتظار میرود مسئولان امر توجهی جدی بر این موضوع داشته باشند تا سود حاصل از این اختلاف قیمت از جیب تولیدکننده به سایر بخشها نرود.
قیمت جوجه یکروزه کماکان در بازار بالاست/دریافت مبلغ مازاد پشت بارنامه مورد انتقاد شدید مرغداران
وی با اشاره به اینکه کماکان قیمت جوجه یکروزه در بازار بالاست، بیان کرد: هم اکنون هر قطعه جوجه یکروزه با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۶۰۰ تومان در بازار عرضه میشود که این امر بیانگر عرضه هر قطعه جوجه یک هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب است که بدین ترتیب ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان به هزینه تمام شده تولید هر کیلو گوشت مرغ افزوده میشود.
حجت نبود کشش بازار را دلیل اصلی روند نزولی قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: تغییر نرخ حمل و نقل و دریافت کرایه مازاد پشت بارنامه موجب شده تا در پروسه تولید دچار افزایش قیمت شویم که این امر ارتباطی به تولید کننده ندارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود نوسان قیمت جوجه یکروزه و فروش با نرخ بالاتر از قیمت مصوب از مسئولان ستاد تنظیم بازار انتظار میرود که همانند بازار مرغ بر سایر عوامل تولید نظارت کنند تا با جلوگیری از روند افزایشی قیمت جوجه یکروزه، مرغداران متحمل زیان نشوند.
وی با اشاره به اینکه قیمت نهادههای دامی از ثبات نسبی در بازار برخودار است، بیان کرد: با توجه به آنکه بازار ذرت و کنجاله سویا در ماههای اخیر از آرامش نسبی برخوردار است، همین امر موجب شد تا تولید نسبت به گذشته در شرایط مساعدتری قرار گیرد.
حجت با بیان اینکه مرغداران در تامین نهادههای دامی مشکلی ندارند، گفت: براین اساس قیمت کنونی کنجاله سویا در بازار آزاد با نرخ مصوب تفاوتی ندارد و تنها قیمت ذرت اختلاف جزئی دارد.
این مقام مسئول با انتقاد از دریافت مبلغ مازاد کرایه حمل و نقل نهاده دامی پشت بارنامه از مرغداران افزود: هم اکنون رانندهها در پی افزایش قیمت بنزین به طور متوسط ۵۰ تومان بالاتر از قیمت بارنامه کرایه دریافت میکنند که با این وجود مرغداران برای تولید هر کیلو مرغ به سبب مصرف حداقل ۲ کیلو نهاده رقمی بالغ بر ۱۰۰ تومان زیان میکنند که این امر بر گرفتاری صنعت مرغداری دامن میزند.
وی ادامه داد: با توجه به آنکه قیمت بالای مصوب جوجه یکروزه به ازای هر کیلو تولید گوشت مرغ هزینه مرغداران را ۵۰۰ تومان افزایش میدهد، از این رو این امر در کنار دریافت مبلغ مازاد پشت بارنامه موجب شده تا قیمت مصوب فعلی مورد رضایت تولیدکنندگان نباشد چرا که برحسب هزینه جدید تولید، ستاد تنظیم بازار باید قیمت مصوب هر کیلو مرغ زنده را به ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان اصلاح کند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با تاکید بر خرید تضمینی مرغ از مرغداران تصریح کرد: با وجود شرایط کنونی عرضه و تقاضا و زیان مرغداران در فروش مرغ پیش بینی میشود تا زمانیکه پشتیبانی امور دام وارد عرصه نشود و اقدام به خرید روزانه یک هزار تن تا یک هزار و ۵۰۰ تن مرغ با نرخ ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان از مرغداران نکند، بعید است که اتفاق خاصی در بازار رخ دهد و قیمت مرغ به تعادل برسد./yjc