جزئیات قیمت برق رمزارزها

خبرهای فوری: مقررات تامین برق مراکز استخراج رمزارز مشخص شد. مطابق با جزئیات اعلام شده، قیمت برق مراکز استخراج رمزارزها به ازای هر کیلووات ساعت در هشت ماه از سال، ۴۸۰ تومان و برای چهار ماه گرم سال یعنی از خرداد تا شهریور‌ماه، دو برابر متوسط قیمت صادراتی برق خواهد بود.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، استخراج ارز مجازی با گرم شدن هوا و افزایش میزان مصرف برق در تابستان به یکی از بحث‌های داغ روز تبدیل شد؛ به‌طوری‌که برخی از متولیان نیرو کشور عنوان می‌کردند که بخش قابل‌توجهی از افزایش مصرف برق به همین دلیل بوده است؛ موضوعی که البته استخراج‌کنندگان ارز مجازی آن را رد و ادعا می‌کردند که در ساعات اوج مصرف برق، دستگاه‌های خود را خاموش می‌کنند. بسیاری از گروه‌هایی که کار ماینینگ را انجام می‌دادند البته گلایه‌هایی هم داشتند و می‌گفتند در حالی که برخی افراد همچون دبیر شورای عالی فضای مجازی استخراج ارز مجازی را قانونی می‌دانند، برخی دیگر آن را غیرقانونی و حتی وزارت نیرو اقدام به جمع‌آوری مزارع ارز مجازی کرده است.

 

این کش‌و‌قوس‌ها تا آنجا ادامه داشت که در نهایت معاون اول رئیس‌جمهوری در ۱۳مردادماه، آیین‌نامه اجرایی استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری شده در کشور را به‌منظور ایجاد بستری امن، کم‌هزینه، شفاف و پرسرعت برای تبادلات اقتصادی و به کارگیری با رویکرد تسهیل فضای کسب‌وکار ابلاغ کرد. در این آیین‌نامه ضمن قانونی شمردن فعالیت ماینرها در ایران، حق و حقوقی برای آنها در نظر گرفته شد و شرط‌و شروطی نیز برایشان گذاشته شد. در یکی از مهم‌ترین بندهای این آیین‌نامه ضمن اینکه استخراج رمزارز در آن به‌عنوان صنعت شناخته شد، به تعرفه استخراج رمزارزها اشاره شده که براساس آن مقرر شد تامین برق متقاضیان استخراج رمزارزها صرفا یا با دریافت انشعاب برق از شبکه سراسری یا با احداث نیروگاه جدید خارج از شبکه سراسری صورت گیرد.

جزئیات تامین برق استخراج رمزارز

روز گذشته سخنگوی صنعت برق با اشاره به نهایی شدن مقررات تامین برق مراکز استخراج رمزارز، جزئیات قیمت برق و شرایط استفاده استخراج‌کنندگان رمز ارز‌ها را تشریح کرد. به‌گفته مصطفی رجبی مشهدی، قیمت برق این مراکز معادل متوسط نرخ برق صادراتی خواهد بود؛ بر این اساس این میزان ۹۶۵ تومان به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شده است. همچنین براساس چارچوب در نظر گرفته شده، این نرخ در هشت‌ماه غیرگرم سال معادل ۵۰ درصد متوسط نرخ برق صادراتی یعنی ۴۸۰ تومان خواهد بود و در چهار ماه گرم سال (خرداد، تیر، مرداد و شهریور) دو برابر متوسط قیمت صادراتی برق محاسبه می‌شود. از دیگر قواعد تعیین شده برای مراکز استخراج رمزارز این است که استفاده این مراکز از برق در ۳۰۰ ساعت از سال که ساعات اوج بار است و قبلا توسط وزارت نیرو ابلاغ شده، ممنوع است. رجبی مشهدی درخصوص هزینه انشعاب عمومی برق این مراکز نیز گفت: از این گروه از متقاضیان هزینه انشعاب عمومی دریافت نخواهد شد. او با بیان اینکه به‌منظور تشویق فعالان تخفیفاتی هم در نظر گرفته شده است، گفت: درصورتی که این متقاضیان به‌صورت مجتمعی و با ظرفیت بالا فعالیت کنند تا ۲۰ درصد تخفیف در سطوح انتقال به آنها تعلق می‌گیرد. همچنین در صورتی که از استخرهای داخلی نیز استفاده کنند تا ۱۵ درصد تخفیف بیشتر شامل حال این مشترکان می‌شود. سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارز ممنوع است و برق تنها به متقاضیانی ارائه می‌شود که مجوز از وزارت صمت داشته باشند. رجبی مشهدی ادامه داد: همچنین برای کسانی که نسبت به شناسایی و اعلام مراکز غیرمجاز رمزارز اقدام کنند پاداش‌هایی در نظر گرفته شده است که معادل ۲۰ درصد خسارت وارده توسط این مراکز به شبکه خواهد بود. با استفاده‌کنندگان غیرمجاز از برق نیز براساس قوانین موجود برخورد و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.  سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه امکان استفاده از برق نیروگاه‌های موجود برای استخراج رمزارز وجود ندارد و این کار ممنوع است، اظهار کرد: این گروه از متقاضیان در صورت تمایل می‌توانند نسبت به احداث نیروگاه جدید اقدام کنند که در این صورت نرخ سوخت این نیروگاه‌ها معادل ۷۰درصد نرخ گاز صادراتی خواهد بود. او در عین حال با اشاره به اینکه استخراج‌کنندگان رمزارز همچنین می‌توانند نسبت به استفاده از برق تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای این کار اقدام کنند، گفت: در صورت عدم استمرار برق تولیدی نیروگاه تجدیدپذیر، این مراکز می‌توانند از برق شبکه به پشتیبان استفاده کنند که در این شرایط نرخ برق شبکه به قیمت تعیین شده در این مصوبه محاسبه خواهد شد. /دنیای اقتصاد

خروج از نسخه موبایل