کارت سوخت دوباره زنده شد/ نحوه گرفتن المثنی/ احتمال سهمیهبندی بنزین
خبرهای فوری- کارت سوخت به منظور جلوگیری از قاچاق مجدداً احیا میشود.
به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، کارت سوخت با هدف جلوگیری از قاچاق سوخت به خارج از کشور و مدیریت مصرف سوخت مجددا احیا میشود.
کارت سوخت قبلا در همه پمپبنزینها برای سوختگیری بنزین و گازوئیل مورد استفاده قرار میگرفت که دولت آن را عملا از کار انداخت، اما با ازدیاد تقاضا برای مصرف سوخت به ویژه در مناطق مرزی، دولت تصمیم گرفت به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت و هدررفت انرژی، کارت سوخت و سهمیهبندی را مجددا اجرا کند.
[irp posts=”2251″ name=”١۵ نکته برای خرید خانه”]احتمالا ۵ میلیون کارت از ۲۱ میلیون کارت سوخت به دلیل مفقودی یا دلایل دیگر از رده خارج شده باشد که قرار است طی دو هفته صادر شود.
میزان قاچاق سوخت از روزانه ۹ میلیون لیتر به ۱۵ میلیون لیتر در روز افزایش یافته و مصرف روزانه سوخت در کشور به حدود ۸۷ میلیون لیتر رسیده است.
سهمیه ماهانه هر کارت سوخت ۶۰ لیتر بنزین در ماه است. کارت سوخت گازوئیل هم همچنان به قدرت خود باقی و کاربرد دارد.
بنابر نوشته درگاه خدمات الکترونیکی انتظامی(پلیس ۱۰+)، مدارک لازم خدمات کارت هوشمند سوخت به صورت زیر است:
احتمال سهمیهبندی
قوت گرفتن اجرای کارت سوخت اما یک مشکل جدی هم دارد و آن دو نرخی شدن بنزین است.
بر اساس نظام سهیمه بندی که پیش از این اجرایی می شد. سهیمه ماهانه هر خودرو ۶۰ لیتر و با قیمت ۷۰۰ تومان بود که در صورت استفاده بیشتر مالکان خودرو باید بنزین خود را به قیمت آزاد تهیه می کرد بنابراین اجرای کارت سوخت قاچاق و مصرف را کنترل کرد و بنزین را هم دو نرخی.
اما موضع مهمی که برای بازگشت کارت سوخت مطرح می شود تعیین قیمت بنزین آزاد است. پیش از خروج کارت های بنزین از چرخه سوختگیری بنزین سهمیه ای به ترتیب ۷۰۰ و ۸۰۰ تومان و بنزین معمولی و سوپر ۱۰۰۰ و ۱۱۰۰ تومان بود. با حذف کارت سوخت و تک نرخی شدن بنزین، قیمت بنزین معمولی و سوپر با قیمت های آزاد ثابت ماند.بنابراین حالا باید برای قیمت دوم بنزین نرخی را تعیین کرد که بتواند قاچاق سود را کنترل و حتی متوقف کند.
اما برای کنترل قاچاق سوخت، علاوه بر کارت سوخت گزینه دیگری هم مطرح شده است و آن کوپنی کردن مصرف سوخت است.
بر اساس طرح توزیع کوپنی بنزین، همه مردم می توانند از این سوخت استفاده کنند اما کسانی که خودرو ندارند می توانند بنزین مصرفی خود را در بازار آزاد به فروش برسانند.
بنابراین آنهاییکه مصرفسوختشان بالا است میتوانند مازاد نیاز خود را از طریق خرید سهمیه دیگر افراد جامعه تامین کنند.
اما اجرای این روش با یک سری مشکلات همراه است. مهم ترین مشکلات اجرای این طرح چالش های فنی برای اجرای آن مانند عدم دسترسی به اینترنت در همه نقاط کشور و عدم آگاهی مردم نسبت به چگونگی اجرای سهمیه کوپنی بنزین است.
بنابر نوشته ایران، همچنین نحوه کشف قیمت بنزین و فروش آن در بازار نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که باعث شده اجرای طرح کوپنی کردن بنزین هر چند مورد توجه مسئولان قرار گرفته اما به احتمال زیاد با استقبال از سوی میان مردم مواجه نخواهد شد.
به هر حال با توجه به پیش آگاهی مردم از اجرای سهیمه بندی به صورت کارت سوخت به نظر می رسد این طرح از اقبال بیشتری برای کنترل و مصرف سوخت در کشور میان مردم و مسئولان برخوردار شود.