عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: دغدغهای که دولتها نتوانستند آن را برطرف کنند کمک به موسساتی بود که اسم فرهنگی با شائبه رفتار سیاسی دارند.
خبرمهم: غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی: باید بودجه سازمان تبلیغات اسلامی، مراکز حوزوی و… که معتقدند کار فرهنگی انجام میدهند، تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی: با اینکه موسساتی که با اسم فرهنگی بودجه میگیرند هیچ گزارشی ارائه نمیدهند و هر سال هم تقاضای بودجهی بیشتری دارند اما متاسفانه دولتها همیشه یک نرمش به خرج میدهند، البته دولت روحانی تصمیم گرفت بودجه اینها را حذف کند ولی در همان زمان خیلی دولت را اذیت کردند. /بودجههای این موسسات زیر هزار میلیارد تومان نیست و صرف انتخابات و تیمهای سیاسیشان در استانها میشود و با آن هیچ کار فرهنگی انجام نمیدهند.
به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانهای خبرهای فوری مهم در واکنش به اظهارات سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به بودجه بعضی مراکز و موسسات فرهنگی گفت: یک دغدغه و نگرانی که ما همیشه داشتهایم و داریم و دولتها هیچوقت نتوانستند آن را برطرف کنند کمک به موسساتی بود که اسم فرهنگی دارند ولی شائبه رفتار سیاسی دارند. چون عنوان کمک است دیوان محاسبات با این پیش فرض که کمک، نوعی بلاعوض است ورود نمیکند و اینها هم به هیچ کجا گزارشی ارائه نمیدهند و هر سال هم تقاضای بودجهی بیشتری را دارند و متاسفانه دولتها نیز یک نرمشی نسبت به اینها به خرج میدهند. البته در یک مقطعی دولت آقای روحانی تصمیم گرفت بودجه اینها را حذف کند ولی اینها خیلی شلوغ کردند و دولت را اذیت کردند. اینها واقعا اهرمهای قوی دارند.
وی ادامه داد: من فکر میکنم باید گام به گام پیش رفت بالاخره نمیشود که در گام اول ۳۰ یا ۴۰ یا فلان تعداد موسسه داشته باشیم که به نام فرهنگ پول بگیرند اما هرکس کار خودش را انجام دهد. اگر قبول داریم دستگاه متولی فرهنگ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. پیشنهاد مشخص من الان که هنوز ردیفها قطعی نشده به دکتر پزشکیان این است که هرکس بودجهای میگیرد حتی به عنوان کمک به هر مقدار البته الحمدالله هیچ کدام از این موسسات زیر هزار میلیارد تومان بودجه نمیگیرند، اینها را زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد بیاورد و تخصیص وجه از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد باشد و وزارت فرهنگ هم با دریافت برنامه فرهنگی و با نظارت بر هزینه، یعنی تایید بالاترین مقام موسسه و کنترل آن تخصیصهای بعدی را بدهد. من فکر میکنم سال اول اینطور پیش برویم خیلی اتفاقات خوبی میافتد و ماهیت دریافتی مشخص میشود.
جعفرزاده ایمنآبادی تاکید کرد: به ضرس قاطع میگویم بیشتر این موسسات بودجههایی که میگیرند برای انتخابات، سیاست و تیمهای سیاسی خودشان در استانها هزینه میکنند و اصلا کار فرهنگی انجام نمیشود. این موسسات اسمشان را فرهنگی میگذارند و قطعا اگر آقای پزشکیان بخواهد اینطور پیش برود در سال اول برای دولتش دردسر ایجاد میکنند و همان بلایی که سر دولت روحانی آوردند را سر این دولت هم میآورند. حالا ما برای اینکه دچار اتفاقات زمان حسن روحانی نشویم باید سال اول با تمام کسانی که درخواست بودجه برای موسساتشان به اسم کار فرهنگی دارند، موافقت شود ولی به شرط اینکه گزارش کار بدهد و نظارتش زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد باشد. باید سال اول را با این برنامه سپری کنیم و بعد وزارت ارشاد با رصد ماهیت اینها میگوید که این بودجه اضافه یا کم است و در کجا هزینه میکنند و به طور کلی ماهیت اینها مشخص میشود. مگر میشود در این مملکت سیاستهای متفاوت برای کار فرهنگی وجود داشته باشد؟ خب نتیجه بعد از ۴۰ سال میشود همین چیزها.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت: به طور کلی باید تجمیع همه موسسات زیر نظر وزارتخانه مربوطه که اولویت با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، باشد و از طرفی تخصیص نیز با نظارت وزارت فرهنگ و در چندین مرحله انجام شود. قرار گرفتن دوباره این موسسات در لیست بودجه ۱۴۰۴ منوط به تایید وزارت فرهنگ و ارشاد باشد. که البته شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، حوزه هنرهای اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی زیر نظر وزارت ارشاد قرار بگیرد و کل بودجه فرهنگی چه برای موسسات و چه واحدهای خودگردان و انجیاوها تحت نظر وزارت ارشاد باشد. ما باید یک سیاست واحد فرهنگی داشته باشیم. مراکز حوزوی و مراکز نظامی و… که معتقدند کار فرهنگی انجام میدهند، باید بودجهای که میگیرند تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. ما یک سیاستگذار باید داشته باشیم و یک نفر باید استراتژی را مشخص کند و برنامههای فرهنگی کشور را تایید، تهیه و اجرا کند. نمیشود که هر کس متناسب با سلیقه خودش کار فرهنگی با بودجه دولتی انجام دهد. اگر این اقدامات انجام شود هم نظارت خوبی انجام میشود و هم اتفاقات بهتری رقم میخورد.