اقتصادی

سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: خسارت به ۱۰۰ هزار هکتار از مزارع گندم خوزستان

خبرمهم: رئیس جهاد کشاورزی خوزستان گفت: 864 هزار تن گندم برداشت شده که 560 هزار تن از آن در مراکز روباز بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به خسارت بارندگی اخیر به مزارع گندم، گفت: به حدود ۱۰۰ هزار هکتار بین ۲۰ تا ۷۰ درصد با میانگین ۴۰ درصد خسارت وارد شد. مجید نبی‌پور اظهار کرد: امسال، در استان خوزستان ۷۵۴ هزار هکتار زمین زراعی زیر کشت گندم رفت. عملیات برداشت این محصول درحال انجام بود که اداره کل هواشناسی هشدار فرا رسیدن هوای بارانی را صادر کرد و در این زمینه تقریبا حدود یک هفته زمان داشتیم.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، ایسنا نوشت: وی ادامه داد: حدود ۵۶۰ هزار تن گندم در مراکز روباز دپو شده بود و حدود ۱۰۰ هزار تن در سیلوها ذخیره شده بود. رئیس جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به میزان گندم برداشت شده، گفت: ۸۶۴ هزار تن گندم برداشت شده که ۵۶۰ هزار تن از آن در مراکز روباز بود. با برگزاری جلسات بحران در استانداری، اداره غله، تعاون روستایی، جهاد کشاورزی و همه ارگان‌هایی که می‌توانستند کمک کنند پای کار آمدند. در گمرکات نیز منع انتقال کالا اعمال شد و تمام کامیون‌ها به سمت حمل گندم از مراکز روباز سوق داده شدند.

نبی‌پور ادامه داد: در کمتر از یک هفته ۵۱۰ هزار تن از محصول گندم به مراکز مسقف منتقل شد که کار بسیار بزرگی بود. نزدیک هزار دستگاه کامیون برای انجام این کار در تردد بودند. از مقدار ۵۶۰ هزار تن گندم دپو شده، انتقال حدود ۴۳ هزار تن یعنی کمتر از ۵ درصد باقی مانده است که ظرف امروز و فردا به پایان می‌رسد.

وی افزود: در طول مدت بارندگی با پوشش‌های پلاستیکی و برزنتی، مراکز روباز پوشش داده شدند و مشکلی به وجود نیامد. مطمئن بودیم که آسیب و خسارتی به گندم‌های دپو شده وارد نخواهد شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: تنها نگرانی از بابت مزارعی بود که محصول آن هنوز برداشت نشده بود و این بارندگی و تگرگ مشکلاتی به وجود آورد. به حدود ۱۰۰ هزار هکتار بین ۲۰ تا ۷۰ درصد با میانگین ۴۰ درصد خسارت وارد شد که عموما شامل آبگرفتگی، تگرگ، باد شدید و ضربه به پیکره بوته و شکستن آن می‌شود. در روزهای آینده از خسارت مزارع سرپا که تقریبا ۵۰ درصد از ۷۵۴ هزار هکتار است و هنوز برداشت نشده‌اند برآورد دقیقی انجام می‌شود.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا