در ادامه یادداشت روزنامه ایران به قلم رضا رضایی تحلیلگر مسائل صنعتی در ۱۷ بهمن میخوانیم: همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها اشاره کردند، دشمن بهدنبال نابودی ایران است و نمیخواهد جوانان این مرز و بوم به موفقیتی دست پیدا کنند. ولی با تمام مشکلات صنعتگران و فعالان اقتصادی سعی کردند از بحرانها فاصله بگیرند.
به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم،در این میان یکی از بزرگترین معضلات که طی چند سال اخیر تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی با آن روبهرو بودند، سوءمدیریت بوده است. نحوه مدیریت کلان به شکلی بوده است که صنعت کشور بهشدت از تصمیمها آسیب دید و این در شرایطی بود که تولیدکنندگان با تحریمهای ظالمانه هم دست به گریبان بودند. همانطور که روز گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی، کارآفرینان و فعالان اقتصادی عنوان کردند، کشور به مدیریت هوشمند نیاز دارد، مدیریتی که بواسطه آن بتوان اقتصاد را مدیریت کرد و اجازه نداد معیشت خانوارها آسیب ببیند. لذا یکی از اولویتها باید بهبود معیشت خانوارها باشد که متأسفانه طی سالهای اخیر بهشدت آسیب دیده است، تا زمانی که ما مدیریت هوشمند و جهادی نداشته باشیم نمیتوانیم از مشکلات بخوبی عبور کنیم. دشمن قسم خورده ایران بهدنبال این است که صنایع کشور و واحدهای تولیدی را به سمت تعطیلی و نابودی هدایت کند لذا تمام بخشها موظف هستند برای رهایی از مشکلات در کنار یکدیگر قرار گیرند و امور را تسهیل کنند. برای آنکه اقتصاد ایران پویا شود نیازمند برنامه و مدیریت عقلانی، هوشمندانه و استراتژیک هستیم. دولت باید خود را موظف به این امر کند که تصمیمهایش فناورانه و خلاقمدارانه باشد تا بتواند با کمترین آسیب، اقتصاد کشور را از رکود و تورم فارغ کند.
وقتی رهبر معظم انقلاب شعاری را شعار سال عنوان میکنند این امر باید به یک شعور تبدیل شود و تمام بخشها و سیاستگذاران خود را ملزم به اجرای آن بدانند. حضرت آقا فرمودند فعالیتهای جهادی و آن چیزی که لازم بوده، انجام نشده است و این فرمایش کاملاً درست است. متأسفانه دولت گذشته نتوانست آنطور که لازم بود جهادی عمل کند. اگر این روزها میبینیم که معیشت مردم با مخاطره مواجه شده، منشأ آن تورم و رکود است.
از سال ۹۰ دو موضوع تورم و رکود در اقتصاد ایران ریشه زد و همچنان این دو چالش بزرگ با اقتصاد کشورمان همراه است. برای حل دو موضوع عنوان شده نیاز به مهارت، تخصص و زمان است.
بدین جهت امیدواریم که دولت سیزدهم در این حوزه گام بردارد و به موارد مطرح شده، توجه کند؛ البته پاکسازی اقتصاد از تورم و رکود نیازمند بسترسازی و زمینهسازی در ساختار دولت است؛ به گونهای که بتوان هوشمندانه از چالشهای یاد شده عبور کرد. از اینرو اعتقاد دارم که با کمک مجموعههای دانش بنیان میتوان بخشی از مشکلات را بهصورت ریشهای حل کرد. ایران منابع عظیمی دارد که بخوبی میتوان از آن استفاده کرد.
لذا برای رسیدن به اقتصاد پویا نیازمند همکاری تمام بخشها هستیم. با آغاز فعالیت دولت سیزدهم فعالان اقتصادی به آینده کشور خوشبین شدند چرا که همراستا و همنگاه بودن سران سه قوه باعث میشود که تصمیمها همسو و تکمیلکننده یکدیگر باشد. بر این اساس معتقدم که با همکاری و همراهی سیاستگذاران، ارگانها، سازمانها و فعالان اقتصادی میتوان از مشکلات با سربلندی عبور کرد و دشمنان قسمخورده را برای همیشه ناکام گذاشت./ایرنا