به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، بهای نفت آمریکا روز چهارشنبه به ۷۹ دلار و ۷۸ سنت صعود کرده بود که بالاترین قیمت از نوامبر سال ۲۰۱۴ بود و در معاملات روز جاری با ۳۳ سنت معادل ۰.۴۳ درصد کاهش، به ۷۷ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت برنت با دو سنت کاهش، به ۸۱ دلار و شش سنت در هر بشکه رسید.قیمتها در ساعات پایانی روز گذشته پس از این که جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا در گفت و گو با فایننشیال تایمز احتمال آزاد کردن نفت از ذخایر استراتژیک یا توقف صادرات نفت را برای مقابله با قیمتهای بالاتر اعلام کرد، نزول کردند اما میزان کاهش آنها ملایم بود.
آمریکا اواخر سال ۲۰۱۵ به ممنوعیت ۴۰ ساله صادرات نفت پایان داد و اکنون بیش از سه میلیون بشکه در روز نفت صادر میکند. تولید نفت آمریکا از اختلالات پس از وقوع طوفانهای ماه گذشته بهبود یافته و به ۱۱.۳ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است اما همچنان با رکورد تولید ۱۳ میلیون بشکه در روز فاصله دارد. با متمرکز شدن شرکتهای شیل به تقویت سوددهی، تولید آمریکا کاهش تولید اوپک پلاس را جبران نمیکند.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: ذخایر نفت تجاری طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته افزایش یافت. ذخایر بنزین هم افزایش یافت و نگرانیها نسبت به تقاضای ضعیفتر را برانگیخت.
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت در هفته گذشته ۲.۳ میلیون بشکه افزایش یافت در حالی که تحلیلگران کاهش ذخایر به میزان ۴۱۸ هزار بشکه را پیش بینی کرده بودند. ذخایر بنزین هم رشد کرد اما ذخایر سوختهای دیگر اندکی کاهش یافت.
قیمتهای جهانی نفت امسال بیش از ۵۰ درصد رشد کرده و به فشار تورمی افزوده که ممکن است روند احیا از پاندمی کووید ۱۹ را آهسته کند. قیمتهای گاز طبیعی و زغال سنگ هم صعود کردهاند.
بر اساس گزارش رویترز، وزیران گروه اوپک پلاس در نشست روز دوشنبه توافق کردند همچنان برنامه فعلی برای افزایش تدریجی تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را در نوامبر ادامه دهد. به گفته منابع آگاه، تصمیم روز دوشنبه اوپک پلاس برای ادامه افزایش تدریجی تولید با وجود صعود کم سابقه قیمتها به بالاترین رکورد چند ساله، تحت تاثیر نگرانی نسبت به احتمال ضعیف شدن تقاضا و قیمتها گرفته شد. /ایسنا