ریزشی که در آخر هفته جبران شد/ شاخص کل بورس با ۲ درصد منفی هفته را به پایان برد
خبرمهم: شاخص کل با وجود افت شدید در هفته معاملاتی گذشته، خود را بالای مقاومت یک میلیون و ۵۲۰ هزار واحدحفظ کرد.
به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، در هفته ای که گذشت، علی رغم پیش بینی بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه بعد از یک رشد ۴۰ هزار واحدی در ابتدای هفته، در روز معاملاتی بعد بورس با افت شدیدی روبه رو شد و بالاخره بعد از افت شدید شاخص در ۳ روز معاملاتی، شاخص کل بورس امروز حدود ۲۴ هزار واحد رشد و سرمایه گذاران را خرسند کرد.در رابطه با هفته ای که گذشت و عوامل تاثیر گذار آن بر بازار سرمایه با کارشناسان به گفتگو پرداخته ایم:
علی ملک لی کارشناس بازار سرمایه، در پاسخ با این پرسش که شاخص کل در هفته گذشته در چه وضعیتی قرار داشت؟ اظهار کرد: شاخص کل در اولین روز هفته، با عدد یک میلیون و ۵۵۰ هزار واحد شروع به کار کرد و بعد از رسیدن به شاخص یک میلیون و ۵۸۶ هزار واحد در روز یکشنبه، شروع به کاهش کرد و در روز سه شنبه تا شاخص یک میلیون و ۴۷۶ هزار واحد هم کاهش یافت. در نهایت با افزایش جزئی در روز چهارشنبه به عدد یک میلیون و ۵۲۰ هزار واحد رسید و رشد هفتگی شاخص کل پس از چند هفته مثبت بودن، به منفی ۲ درصد رسید.
او بیان کرد: همچنین شاخص فرابورس در روز شنبه با عدد ۲۲ هزار و ۳۵۰ واحد شروع به کار کرد و پس از رشد جزئی در روز چهارشنبه به عدد ۲۲ هزار و ۴۰۹ واحد رسید. میزان رشد شاخص فرابورس پس از هفتهها مثبت، به عدد یک دهم درصد افزایش رسید.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ با این پرسش که، شاخص هم وزن در هفته گذشته در چه وضعیتی قرار داشت؟، گفت: شاخص هم وزن نیز روز شنبه با عدد ۴۵۹ هزار واحد آغاز به کار کرد و امروز با کمی رشد، به عدد ۴۵۵ هزار و ۳۷۱ واحد رسید که رشد این شاخص نیز پس از هفتهها مثبت بودن، به حدود منفی یک درصد رسید.
او بیان کرد: در هفته معاملاتی که گذشت بیشترین ورود پول حقیقی به گروه صندوق سرمایه گذاری قابل معامله و گروه محصولات شیمیایی و بیشترین خروج پول حقیقی به گروه مواد و محصولات دارویی، گروه فرآوردههای نفتی، سوخت هستهای متعلق بوده است.
او تاکید کرد: هرچند در کل هفته شاهد روندی منفی در بورس بودیم، اما در طول هفته سرانه خرید، بیش از سرانه فروش بود که این موضوع حائز اهمیت هست. همچنین لازم به ذکر است که، افت شاخص در طول هفته گذشته به علت این بوده است که، در طول ۲ ماه گذشته شاهد رشد تمامی شاخصها بودیم و معمولا پس از هر رشدی، برای اینکه شاخص به عددهای بالاتر برسد، نیاز به کمی اصلاح و استراحت دارد.
ملک لی در خصوص میزان ارزش معاملات در هفته معاملاتی که گذشت اظهار کرد: در این هفته بیشترین ارزش معاملات به گروه صندوق سرمایه گذاری قابل معامله و محصولات شیمیایی تعلق گرفت.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که در طول هفته گذشته کدام صنایع پیشتاز بازار بوده اند؟ بیان کرد: صنعت قند و شکر و گروه فلزات اساسی جزو صنایع پیشتاز بودند و در گروه پیمانکاری صنعتی نیز، شاهد بیشترین افت بودیم.
شاخص کل خود را بالای مقاومت یک میلیون و ۵۲۰ هزار واحد حفظ کرد
علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه، در پاسخ با این پرسش که شاخص کل در هفته گذشت در چه وضعیتی قرار داشت؟ اظهار کرد: نکته مثبت در معاملات این هفته، بسته شدن عدد شاخص کل، بالای مقاومت یک میلیون و ۵۲۰ هزار واحد در کلوز هفتگی بود.
او بیان کرد: شاخص کل بورس، با واگرایی ایجاد شده وارد فاز اصلاحی شده و در صورتی که بتواند از سقف قبلی (۱ میلیون ۵۸۵ هزار واحد) عبور کند مستعد رشد تا محدودهی یک میلیون و ۶۵۰ – ۷۲۰ هزار واحد خواهد بود.
سادات در خصوص میزان ارزش معاملات در هفته معاملاتی که گذشت اظهار کرد: ارزش معاملات حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان بود و در صورتی که از هفته آینده، روزانه ارزش معاملات بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان ثبت شود، میتوان انتظار رشد بازار را داشته باشیم.
کاهش نرخ دلار سبب افت شاخص کل شد
سادات در پاسخ به این پرسش که چه اخباری در هفته معاملاتی گذشته بر روی روند معاملاتی بازار سرمایه موثر بود؟، گفت: بازار سرمایه در روز شنبه با رشد بسیار خوبی مواجه بود، ولی در روز یکشنبه با کاهش نرخ دلار (از ۲۸ هزار و ۳۷۰ تا ۲۷ هزار تومان) و انتشار خبری مبنی بر چاپ اوراق ودیعه، دچار ترس شد و بر همین مبنا خروج نقدینگی از بازار سرمایه افزایش یافت و این امر منجر به آغاز اصلاح بازار سرمایه شد.
با توجه به اینکه در کل هفته شاهد روندی منفی در بورس بودیم، اما در طول هفته سرانه خرید بیش از سرانه فروش بود و همچنین ارزش معاملات روزانه با وجود افت شاخص کل، به بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان میرسید، می توان هفته آتی بهتری را برای بورس متصور شد. /yjc