اجتماعیاقتصادی

گرانی بی حساب و کتاب؛ دستگاه ها به جای شعار کاری کنند

خبرهای فوری: افزایش روزانه قیمت مواد غذایی باعث شده بسیاری از خانواده‌ها بعضی از اقلام را از سبد غذایی خود حذف کنند. و از اینها بدتر کارشناسان داخلی و خارجی هم آینده خوب و روشنی را در سال جاری پیش بینی نمی کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی سایت خبرهای فوری، سفره مردم کوچک‌ و کوچک تر می شود. گرانی اقلام غذایی بیداد می کند. قیمت اجناس و کالاها با پولی که در جیب مردم وجود دارد همخوانی ندارد. از گوشت، برنج، روغن، ماکارانی و تن ماهی گرفته تا هرآن چیزی که بشود خورد گران شده است. درکل تنها چیزی وجود دارد و همه از آن آگاه هستند این است که حال مردم با حال اقتصاد کشور یکی شده است؛ یعنی به هیچ وجه خوب نیست.

افزایش روزانه قیمت مواد غذایی باعث شده بسیاری از خانواده‌ها بعضی از اقلام را از سبد غذایی خود حذف کنند. و از اینها بدتر کارشناسان داخلی و خارجی هم آینده خوب و روشنی را در سال جاری پیش بینی نمی کنند.

مسئولین و دستگاه های نظارتی همچنان قیمت‌‌ها را تکذیب می‌کنند و قیمت‌هایی که اعلام می‌کنند با واقعیتی که در سبد خرید روزانه مردم وجود دارد همخوانی ندارد. و در بعضی موارد پیشنهاد و تشویق به نخریدن کالایی می کنند تا شاید بتوانند از این طریق بر روی قیمت اجناس و کالاها اثر کاهنده بگذارند.

طبق آخرین گزارش مرکز آمار کشور، در فرودین ماه ۱۳۹۸ نرخ تورم با رشدی ۳.۷ درصدی نسبت به اسفند ماه ۱۳۹۷ به ۳۰.۶ درصد رسیده است.  نرخ تورم نقطه‌ به ‌نقطه نیز وارد محدوده ۵۰ درصدی شده و به ۵۱.۴ درصد رسیده است. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه در اسفند ماه ۱۳۹۷ حدود ۴۷.۵ درصد گزارش شده بود.

از سویی دیگر بانک جهانی نرخ تورم ایران برای سال ۲۰۱۹ – ۲۰۱۸ را حدود ۲۳.۸ درصد و صندوق بین المللی پول حدود ۲۹.۶ درصد پیش بینی کرده است. 

به اعتقاد کارشناسان، امسال سالی سخت و پرچالش برای اقتصاد بحران زده ایران خواهد بود. رکود سنگین که بر بازار تولید کشور سایه انداخته، در ۲ ماه ابتدایی سال گسترده‌تر شده است.

با این حال بسیاری بر این باورند که اثرات تحریم‌ها خود را هنوز نشان نداده است و بسیاری از  مشکلات این روزها ناشی از سو مدیریت اقتصادی و سیاست‌های ناکارآمد دولت، مدیران و مسئولان است و در ماه‌های پیش رو اثرات تحریم‌های اقتصادی آمریکا در کشور نمایان تر خواهد شد.

نبود نظارت کافی از سوی دستگاه های نظارتی در بازار، باعث شده تا سودجویان و دلالان، قیمت اقلام را کاهش و یا روانه بازار نکنند و همین علت سبب شده تا نه‌ تنها قیمت‌ها پایین نیاید، بلکه به طور افسارگسیخته روند افزایشی به خود بگیرد.

درهرحال باید مدیریت درست و مناسبی صورت گیرد تا در روزهای پیش رو که چندان خوب پیش بینی نمی شود ثبات به قیمت‌ها در بازار برگردد. /پول نیوز

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا