اقتصادی

قیمت گذاری دستوری قند و شکر، کام سرمایه گذاران بورس را تلخ کرد

خبرمهم: کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمت گذاری دستوری و p/e صنعت قند و شکر که حدود ۳۰ واحد است، مانع از جذابیت این صنعت برای سرمایه گذاری سهامداران می‌شود.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، محمد رضا بزرگی کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با قیمت گذاری دستوری و تاثیر آن بر صنایع قند و شکر گفت: متاسفانه صنعت قند و شکر با قیمت گذاری دستوری مواجه است. به طور کلی زنجیره این صنعت از نیشکر تا شکر، به دلیل قیمت گذاری دستوری نرخ‌های محصولات مرتبط با آن در مراحل مختلف سرکوب می‌شود.او افزود: این موضوع تولیدکنندگان را برای تولید بی انگیزه می‌کند، بماند که در فرآیند تولید این محصولات مشکلات زیادی از جمله مشکلات تکنولوژی و فرسوده بودن تجهیزات شرکت‌ها با وجود ظرفیت‌های مناسب داخلی وجود دارد. همه این مشکلات باعث شده که ۵۰ درصد مصرف داخلی کشور با شکر وارداتی تامین شود.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: در حال حاضر قیمت‌های جهانی صنعت غذایی به ویژه قند و شکر روند مثبت داشته است و خود این موضوع بر قیمت وارداتی شکر تاثیر گذار است. همچنین با توجه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی شکر و مشکلات تولیدکنندگان، این محصول با یک افزایش نرخ ۷۰ درصدی همراه با کمبود مواجه شده است که اگر بخواهیم از نظر عملیاتی و بنیادی بررسی کنیم، حاشیه سود عملیاتی حدود ۱۵ درصد بوده است که با توجه به قیمت گذاری دستوری و p/e این صنعت که حدود ۳۰ واحد است همه این‌ها مانع از جذابیت این صنعت برای سهامداران نیز خواهد شد.
برگی در ادامه در رابطه با حذف قیمت گذاری دستوری بیان کرد: با توجه به روندی که وجود دارد به طور مثال نامه‌ای که به تازگی منتشر شد، آزاد سازی قیمت این صنعت دور از دسترس نیست. در این صورت صنعتگران برای سرمایه گذاری در این صنعت تشویق و تولید قند و شکر می‌تواند با رفع موانع تکنولوژی و سیستمی با همراهی دولت در رفع موانع موجود افزایش پیدا کند. در این صورت می‌توان نیاز داخلی کشور را با توجه به پتانسیل‌های  داخلی با کاهش واردات تامین کرد.
این کارشناس بازار سرمایه در انتها گفت: توجه به این نکته الزامی است که شرکت‌هایی که در زنجیره قند و شکر فعال هستند، قیمت شان بر روی تابلوی بورسی به دلایل مختلف که یکی از آن‌ها می‌تواند کمبود انگیزه برای تولید به دلیل همین قیمت گذاری دستوری باشد ، بالا است و به این سبب، ریسک سرمایه گذاری در این صنایع عدد بالایی است و سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این صنعت باید تا روشن شدن برخی موضوعات و رفع موانع مقداری با احتیاط عمل کنند. /yjc

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

یک دیدگاه

  1. باسلام من هم درچند نماد قند وشکر سهم داشتم بجای شیرینی غیر ازتلخی کام چیزی برایم نداشت وتصمیم بر ترک خوردن هرنوع شیرینی نمودم اگر بورس شکست بخورد اقتصاد شکست خوده است باپس اندازهای کوچک مردم نباید بازی کرد باید به خریدارهای حقیقی جایزه تشویقی داد شود تاکشور آباد گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا