اقتصادی

طلا ارزان شد/ بورس لباس سبز به تن کرد!

خبرمهم: نرخ ارز و سکه در اولین هفته اردیبهشت ۱۴۰۰ روند نزولی داشت و بازار سرمایه در روز‌های پایانی هفته سبز پوش شد.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، در اولین هفته اردیبهشت ۱۴۰۰ روند قیمت سکه و ارز نزولی بود به طوری که دلار در کانال ۲۳ هزار تومانی پایدار شد و یورو نیز به پله ۲۷ هزار تومانی برگشت.سکه و طلا نیز همانند نرخ ارز نوسان محدودی را در این هفته تجربه کرد و سکه به کانال ۹ میلیون تومانی برگشت از طرف دیگر  طلای ۱۸ عیار نرخ یک میلیون تومانی خود را در پایان  هفته از دست داد و  در بازه قیمتی ۹۰۰ هزار تومانی قرار گرفت.

بورس در روزهای پایانی هفته رنگ سبز به خود گرفت

 اولین روز از هفته شاخص بورس در  کانال یک میلیون و ۲۰۲ واحدی قرار گرفت که در روزهای بعدی روند بازار نزولی بود به طوری که در سومین روز معاملات شاخص به پله یک میلیون و ۱۸۶ هزار واحد کاهش یافت اما در ۲ روز پایانی هفته روند افزایشی شاخص آغاز شد و در نهایت در کانال یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحدی ایستاد.

کاهش اندک نرخ دلار و یورو در  اولین هفته اردیبهشت ۱۴۰۰

در نخستین هفته اردیبهشت ۱۴۰۰ نرخ ارز روند نزولی داشت که البته کاهش آن به میزان محدودی بود به طوری که دلار با کاهش ۰/۴ درصدی در نرخ، از قیمت ۲۳ هزار و ۳۳۳ تومان به مبلغ ۲۳ هزار و ۲۳۷ تومان رسید، یورو نیز در این هفته ۰/۰۳ درصد ارزان شد و از مبلغ ۲۷ هزار و ۹۷۱تومان به ۲۷ هزار و ۹۷۷  تومان  رسید.

بازگشت سکه به کانال ۹ میلیون تومانی 

بازار ارز و سکه همانند نرخ ارز در این هفته از روند نزولی برخوردار بود و سکه با کاهش ۱/۶ درصدی از قیمت ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به مبلغ ۹ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان رسید همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار بیش از ۲۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و از قیمت یک میلیون و ۳ هزار تومان به نرخ ۹۸۷ هزار تومان کاهش یافت.

روند کاهش قیمت سکه و طلا ادامه دارد!

محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر درباره  وضعیت قیمت سکه و طلا در اولین  هفته اردیبهشت ۱۴۰۰ گفت: با کاهش قیمت ارز و تقاضا در بازار روند کاهش نرخ طلا و سکه در پایان هفته شدت بیشتری گرفت، همچنین نقدینگی در بازار با کمبود مواجه است و این کاهش نقدینگی سبب کاهش حباب و نرخ سکه شده است.

او گفت: در این هفته قیمت اونس جهانی به طور متوسط فقط ۳ دلار افزایش داشته است اما نرخ طلا و سکه به میزان خیلی بیشتر نسبت به اونس جهانی کاهش یافته است که البته روند نزولی نرخ سکه و طلا بیشتر مربوط به کاسته شدن حباب سکه است.

کشتی آرای بیان کرد: قیمت سکه طرح جدید در این هفته به طور متوسط حدود ۱۵۰ هزار تومان کاهش یافته است و به کانال ۹ میلیون تومان نزول پیدا کرد همچنین قیمت سکه طرح قدیم به طور میانگین کاهش ۲۰۰ هزار تومانی را در این هفته تجربه کرد. نیم سکه  به ترتیب ۱۵۰ هزار تومان  ارزان شدد و البته قیمت ربع سکه و سکه یک گرمی نیز  با کاهش ۱۰۰ هزار تومانی مواجه بودند.

او تصریح کرد: نرخ دلار حدود ۳۲۰ تومان کاهش قیمت داشته است و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲۳ هزار تومان در این هفته  از ارزش آن کم شد.

کشتی آرای افزود: با توجه به تعطیلی ۳ هفته ای بازار طلا و سکه  برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا  داد و ستدها به شدت کاهش یافته است و نزدیک به صفر است  که در پی آن حباب سکه در حال کاهش است.

او  درباره روند قیمت طلا و سکه در روهای آینده گفت: پیش بینی نرخ طلا و سکه در شرایط کنونی کمی  سخت است و با نرخ ارز رابطه  تنگاتنگی پیدا کرده است و باید دید مسائل بین المللی مانند گفت و گو در وین چه نتیجه ای خواهد داشت البته اگر محدودیت های کرونایی در هفته آینده تمدید نشد روز شنبه به طور رسمی بازار شروع به کار می کند و قیمت ها مشخص می شود.

علت رشد بازار سرمایه در روزهای پایانی هفته چه بود؟

علی قلی پور کارشناس بازار سرمایه درباره  روند شاخص بازار سرمایه  در اولین هفته اردیبهشت  ۱۴۰۰ گفت: رشد قیمت های جهانی به ویژه در فلزات و کانی های های فلزی و بعضی محصولات شیمیایی مهمترین عامل در اقبال سرمایه کذاران به سهام در این صنایع بود. پیشرفت مذاکرات با غرب وسیگنال های عربستان برای رفع مخاصمات هم محرک صنعت بانکی و خودرو بود.

او ادامه داد: گزارشات مالی منتشر شده شرکت ها در گروه فلزی و معدنی و شیمیایی رشد معنی داری را نشان می دهند بالاخص گزارشات تولید و فروش فروردین ماه در گروه فلزی و معدنی عالی بود بنابراین با کاهش مستمر قیمت سهام در هشت ماه اخیر و عملکرد و سودسازی اخیر این شرکت های عموما بزرگ کم کم ارزنده شدند و مورد اقبال قرار کرفتند.

قلی پور بیان کرد: به نظر می رسد به لحاظ سهم از کل بازار  نزدیک به ۶۰ درصد بازار به زیر ارزش ذاتی رسیده اند ولی شرکت های کوچک عمدتا هنوز نیاز به اصلاح قیمتی دارند که تعدادششان بیشتر است یعنی نزدیک به ۷۰ درصد نمادها باید اصلاح قیمت شوند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: تثبیت دلار و مصوبات دولت و سازمان بورس برای کمک به سمت تقاضای سهام مثل در نظر گرفتن سهام بورسی به عنوان سرمایه گذاری مورد قبول برای اعطای تابعیت (عمدتا برای شهروندان افغانستانی که مشکل تابعیت دارند)، مجوز بانکها برای اعطای تسهیلات به هلدینگ ها و سرمایه گذاری ها، انتشار اوراق اجاره سهام برای کمک به بازار، صندوق توسعه ملی وعوامل دیگر  بی تاثیر نبودند.

پیش بینی آینده  بورس دشوار است

قلی پور اظهار کرد: پیش بینی آینده دشوار است مخصوصا تهدیدهایی که از جانب افت نرخ ارزهای خارجی برای بازار وجود دارد البته نرخ بهره در سطح شعب بانکی همچنان بالا است.

او گفت: معتقدم که نرخ  دلار تا انتخابات ریاست جمهوری به میزان ۲۲ هزار تومان افت کند و سپس در ادامه سال مجدد به ۲۴ الی ۲۵ تومان برسد و نرخ بهره هم در هشت ماه دوم سال بعد از تغییرات به زیر ۱۶ درصد در بانک مرکزی برسد. بنابراین هفته آتی احتمالا مثبت شروع می شود ولی در ادامه با افت دلار انتهای هفته دوباره نزولی بشود.

از بازار مسکن چه خبر؟

در روزهای گذشته  بانک مرکزی گزارش تحولات در بازار مسکن پایتخت را منتشر کرد. در این گزارش متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در پایتخت ۲۹ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان اعلام شد که نسبت به اسفند سال گذشته کاهشی ۳.۱ درصد داشته است. با وجود کاهش قیمت واحد مسکونی، اجاره‌ها افزایشی ۳۲.۲ درصدی را نشان می‌دهد. پیش‌تر کارشناسان و فعالان حوزه مسکن از خطر افزایش نرخ اجاره‌بها به عنوان یکی از معضلات جدی بازار مسکن نام برده بودند.

کلام پایانی

با توجه به نظرهای کارشناسان نرخ ارز، طلا و سکه در روزهای آینده متاثر از رویدادهای سیاسی پیش رو مانند انتخابات و مذاکرات هسته ای در وین خواهد بود بنابراین نمی توان روند مشخصی را برای آن مشخص کرد اما انتظار می روند در بازه زمانی کوتاه  قیمت ارز و سکه با نوسان شدید همراه نباشد و  روندی که بازار های مالی تا کنون  گذرانده اند در هفته آینده ادامه دار باشد. /yjc

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

‫۳ دیدگاه ها

  1. سلام.
    واقعا فقط اگه کار آدم خارج جور میشد ملیت اینا فقط از این مملکت بری خارج فقط بری نمونی اینجا باور کن الان که ما اینقدر بدبخت و بیچاره هستیم تو خارج اصلا یک دنیای دیگه هست فکر کن همینطوری تو پول شنا کنی🤣 رویا هست رویا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا