به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، صادقی نیارکی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه مراسم افتتاح خط تولید لباسشویی اظهار کرد: خوشبختانه هر ۵ واحد صنعتی که امروز بازدید کردیم فعالیت خوبی داشتند و از نظر نیروهای انسانی، پشتوانه علمی و تکنولوژی به خوبی اقدام به تولید میکردند. سرمایه گذاری خوبی در تعمیق ساخت داخل انجام شده است و شاهد ساخت قالبهای تولید در این مجموعه ها بودیم. در این مجموعه ها همکاری مناسبی با دانشگاههای سراسر کشور از جمله ستاد نانو تا دانشگاه های شریف، تهران و اصفهان شده است.
صادی نیارکی با اشاره به رشد ۷۲ درصدی تولید در بخش لوازم خانگی بیان کرد: نسبت به سال ۹۶ که تحریمی وجود نداشت امسال با رشد ۲۰ درصدی در توسعه ساخت داخل و رشد ۳۶ درصد تولید رو به رو بودیم. مهمترین نکته در تولید لوازم خانگی بحث پلتفرم است. به سمتی حرکت کردیم که شرکتها صاحب پلتفرم شدند.
معاون وزیر صمت افزود: موضوع مهم مقیاس اقتصادی است و باید تولید کنندگان به سمت افزایش تولید، افزایش داخلی سازی و توسعه بازار حرکت کنند.
معاون صنایع وزارت صمت تشریح کرد: برندهای ملی ارزش و اعتبار هر کشور هستند. امروز شاهد افتتاح خط تولید کارخانهای بودیم که در تعمیق ساخت داخل تلاش چشمگیری داشته است. با این زیر ساخت و امکانات میتوانیم به زودی به مرحله صادرات هم ورود کنیم. بخش عمدهای از مواد اولیه صنایع ما داخلی هستند. شرایط کشور ما این ویژگی را ایجاد کرده که مواد اولیه را از داخل کشور تأمین کنیم. ما پروژه تولید ۳ میلیون تنی ورق فولاد را در دست احداث داریم که ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدوار هستیم به زودی به بهره برداری برسد همچنین در بحث مواد پلیمری مثل pp که شاهد کمبودهایی هستیم، اقداماتی انجام شده است.
وی افزود: مطابق شیوه نامه ها برای تکمیل زنجیره تامین فولاد اقداماتی انجام شده تا شرکتهای تولیدکننده خودرو و لوازم خانگی به قیمت مصوب به فولاد دسترسی پیدا کنند. تسهیلاتی در زمینه تامین ارز نیز انجام شده و روشهای متنوعی به تولید کنندگان پیشنهاد داده شد تا به راحتی از منابع ارزی کشور استفاده کنند.
صادقی نیارکی درباره بازگشت سامسونگ و ال جی به کشور گفت: ما در وزارت صمت و در سیاستهای کلان دولت، بازگشت بدون جبران ضرر و زیان برندهای کره ای لوازم خانگی را نشدنی میدانیم. باید آنها در کشور سرمایه گذاری مستقیم داشته باشند و زیان ایجاد شده را جبران کنند. حتما حمایت از تولید کنندگان داخلی را خواهیم داشت و از برندهای ملی پشتیبانی خواهیم کرد.
وب گفت:امروز نیرو دانشی و زیر ساخت لازم را داریم پس دلیلی برای ورود محصول نهایی به کشور وجود ندارد.
صادقی نیارکی تصریح کرد: بعد از سال ۹۷ که برندهای خارجی بازار ایران را ترک کردند کمی زمان گذشت تا امکانات و زیر ساخت تولید لوازم خانگی توسط سرمایه گذاران ایرانی ایجاد شود و سال ۹۸ به سمت طراحی پلتفرم حرکت کردند. کمبودهایی که در بازار وجود دارد به واسطه تولید کنندگان داخلی رفع می شود به طوری که تا پایان سال ۱۴۰۰ باید به فکر توسعه صادرات در این حوزه باشیم.
معاون صنایع وزارت صمت تشریح کرد: فعلا بازگشت مجموعههای خارجی در دستور کار نیست؛ شرکتها جایگاه خودشان را پیدا کردند و امکانات مناسبی برای تولید و تامین نیاز کشور را دارند./yjc