به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به تغییر مسیر سیاستگذاری آمریکا در قبال ایران گفت: ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود شدیدترین تحریمها را علیه ایران اعمال کرد و همواره اقتصاد ایران را با سیگنالهای مخرب و منفی تحتتاثیر قرار میداد ، به طوری که ایران یکی از سختترین دورههای اقتصادی را متاثر از شدیدترین تحریمهای بینالمللی اعمال شده علیه خود را پشت سر گذاشت.
کمیل طیبی تاکید کرد: اما به نظر میرسد با حضور بایدن در کاخ سفید، شکست سیاستهای ترامپ برای آمریکا نیز مسجل شده باشد.
طیبی با اشاره به اینکه سیاست گذاران آمریکا نیز درس بزرگی از دوره فعالیت ترامپ گرفتهاند، تاکید کرد: من معتقدم برنامه ایران معطوف بر حل مسائل بینالمللی است و آمریکا نیز متوجه شده است که در سایه تحریمها و محدودیتهای اعمال شده بر اقتصاد ایران نتوانسته است اهداف خود را محقق نماید .
این کارشناس اقتصادی با اشاره به این که در شرایط کنونی رفتار آمریکا در قبال ایران نگران کننده نیست، ادامه داد: ما امروز با عبور از یکی از سختترین دورههای اقتصادی باید نگران وضعیت اقتصادی در داخل کشور باشیم، من معتقدم اوضاع نابسامان اقتصادی کشور باید مارا نسبت به وقایع پیش رو حساس کند چرا که متاسفانه تنشهای سیاسی و همچنین رقابتهای مخرب در حوزه سیاست سبب شده است که اقتصاد ایران همچنان با بحرانهای شدیدی مواجه باشد.
او اضافه کرد: همین مسئله نشان میدهد مهمترین مشکل اقتصاد ایران در خارج از مرزها بلکه در داخل کشور باید حل شود .
این کارشناس اقتصادی در توضیح این مطلب به موضوع افایتیاف اشاره کرد و گفت: اگر ایران میخواهد اقتصادی باثبات و پایدار داشته باشد لازم است نسبت به باز تعریف روابط خود با حوزه بین الملل اقدام نمایند.
او ادامه داد: مسئله افایتیاف یکی از مهمترین مسائلی است که امروز میتوان بدان استناد کرد، در شرایط فعلی تصمیمگیری در خصوص مسئله افایتیاف یکی از واجبات در حوزه سیاست و اقتصاد است
طیبی با اشاره به اینکه طبق پیشبینیها تحریمهای آمریکا علیه ایران دیر یا زود برطرف خواهد شد، گفت: نکته مهم اینجاست که اگر ما به کنوانسیون افایتیاف نپیوندیم، مسئله مراودات ما با جامعه جهانی و بانکهای بینالمللی حل نخواهد شد و به این ترتیب حتی رفع تحریم ها ثمره اقتصادی چندانی برای ما نخواهد داشت .
وی نگاه سیاسی به مسئله اقتصاد را یکی از مخرب ترین اتفاقات در سال های اخیر دانست و گفت: لازم است اقتصاد از زیر سایه سیاست خارج شود و منافع کشور در این حوزه مد نظر قرار گیرد. بی تردید کسانی که در بخشهای غیررسمی اقتصاد ایران فعالیت دارند مهمترین منتفع آن از وضعیت فعلی هستند چرا که در سایه عدم شفافیت این دسته از افراد میتوانند فعالیتهای بسیار پر سودی را برای خود تعریف کنند.
وی به برنامه ایران برای کاهش وابستگی به نفت اشاره و تاکید کرد: مطمئناً کاهش وابستگی به نفت مستلزم افزایش تولید و همچنین صادرات غیرنفتی کالا و خدمات از ایران خواهد بود و در صورتی این مهم امکان پذیر خواهد شد که ایران روابط تعریف شده و شفافیت با بانکهای بینالمللی و جامعه بینالملل داشته باشد، در غیر این صورت نمیتوان به افزایش صادرات کالا و خدمات غیر نفتی از ایران امیدوار بود./خبرآنلاین