صید ترال ادامه دارد / صیادان هرروز فقیرتر از دیروز

خبرمهم: اگرچه صید ترال بارها ممنوع اعلام شد و اخیرا نیز معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور از توقف صید ماهی ترال خبر داد اما صیادان بومی در جنوب کشور می‌گویند صید ترال همچنان ادامه دارد. صیدی که هم آسیب‌های زیادی به تنوع زیستی وارد می‌کند و هم نان صیادان بومی را آجر کرده است.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، اگر این وضعیت ادامه داشته باشد، تا دو سال آینده ماهی برای خوردن پیدا نمی‌شود!» این جمله را یکی از ماهیگیران آب‌های خلیج فارس می‌گوید. صید ترال هم آسیب‌های محیط زیستی زیادی داشته و هم نان بسیاری از صیادان را آجر کرده است.

برخی از صیادان جنوب کشور می‌گویند بارها اعتراضمان را به سازمان شیلات بردیم اما دستمان به جایی بند نشد و حالا سفره خالی نکته ای است که بارها به آن اشاره دارند.

صیدمان یک هشتم شد

بعد از ظهر که هوا خنک می‌شود دل به دریا می‌زنند و صبح که می‌شود برمی‌گردند. برخی هم چند هفته کارشان طول می‌کشد. تقریبا حرف همه یکی است: «کشتی‌های چینی ماهی‌ها را صید می‌کنند و چیزی به ما نمی‌رسد.» محمد یکی از صیادها می‌گوید: «قبلا هر قایقی در روز دست کم سه یا چهار میلیون تومان درآمد داشت و اگر قبلا روزی ۲۰۰ کیلو ماهی صید می‌کردیم الان روزی ۲۵ کیلو صید داریم.»

یکی دیگر از صیادها می‌گوید: «از وقتی که به دنیا آمدیم خانوادگی در این شغل بودیم و حرفه دیگری بلد نیستیم اما هیچ وقت دریا بادمشکل بزرگتری از صید ترال مواجه نبوده است.»

تورهای صید ترال فقط ماهی‌های بزرگ را صید نمی‌کند، هر چه در مسیرشان باشد را جمع می‌کند، ریز یا درشت، خوراکی یا غیرخوراکی! اگرچه پیش از این و در مردادماه سال جاری از سوی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ممنوعیت صید ترال اعلام شد اما اسماعیل کهرم، بوم شناس و فعال محیط زیست به تجارت‌نیوز می‌گوید: «چینی‌ها همچنان از سوی سازمان شیلات برای صید ترال اجازه دارند.»

اخیرا هم معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور از توقف صید ماهی ترال برای تامین نیازهای معیشت مرزنشینان و حفظ منافع کشور خبر داد اما صیادان محلی هم می‌گویند که همچنان صید ترال ادامه دارد.

گریه صیادان برای سفره خالی دریا!

اسماعیل کهرم می‌گوید: «در جنوب کشور حدود ۴۰۰ هزار صیاد بومی و سنتی داشتیم که با قایق‌ فرسوده به دریا می‌رفتند و زندگیشان از این طریق پیش می رفت تا اینکه سر و کله چینی‌ها پیدا شد.»

این فعال محیط زیست در توضیح نحوه صید ترال می‌گوید: «در صید ترال تور ماهیگیری به شکل یک قیف در کف دریا قرار می‌گیرد که انتهای آن بسته است با عرض ۳۰ متری و طول ۸۰ تا صد متر. این تور هر چه کف دریاست را جمع می‌کند. این قیف را که در عرشه پهن می‌کنند حدود ۲۰ تن موجودات مرده به عرشه می‌آیند. ۸۵ درصد از آن را که برای انسان مصرفی ندارد را دوباره مرده به دریا می‌ریزند.»

کهرم ادامه می‌دهد: «موجودات کف زی در این تور هم گرفتار می‌شوند که قابل مصرف برای انسان نیست اما غذای ماهی‌هایی است که مورد مصرف انسان است.»

این فعال محیط زیست می‌گوید: «اگر امروز صید ترال متوقف شود ، هفت سال طول می‌کشد تا نتیجه آن را ببینیم . چون چینی‌ها کف‌روبی کرده‌اند و غذایی برای ماهی‌های استخوانی که ما می‌خوریم وجود ندارد.»

کهرم در پایان به وضعیت صیادان بومی اشاره می‌کند: «گریه برخی از صیادان محلی را دیده‌ام. کسانی که می‌گفتند چند روز است ماهی روی سفره ندارم.»/تجارت نیوز

خروج از نسخه موبایل