سکه و ارز به استقبال سال نو می روند/بورس منتظر تصمیمات جدید

خبرمهم: در سومین هفته بهمن ۹۹ بازار ارز و سکه از نوسان‌های قابل توجهی برخودار بود و بازار سرمایه نیز نسبت به هفته گذشته رشد قابل قبولی داشته است.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، سومین هفته بهمن ۹۹  با افزایش نرخ ارز و سکه همراه بود به طوری که  دلار و سکه وارد کانال قیمتی جدیدی شدند و از طرف دیگر بازار سرمایه به جز اولین روز معاملات در اکثر روز‌های این هفته سبز پوش بود  البته لازم به ذکر است که چهارشنبه (۲۲ بهمن) به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران تمامی بازار‌های مالی تعطیل بودنند و فعالیت نداشتند.

  روز  شنبه (۱۸ بهمن ماه) شاخص کل بورس با اُفت ۲۲ هزار واحدی روی پله یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی قرار گرفت که این رقم در آخرین  روز معاملات هفته  به یک میلیون و ۲۰۶ هزار واحدی رسید که این عدد بیانگر افزایش ۱۳ هزار واحدی شاخص بورس است.

دلار وارد کانال ۲۴ هزار تومانی شد

در سومین هفته بهمن ۹۹ نرخ ارز در بازار بازار روند صعودی داشت به طوری که از قیمت ۲۳ هزار و ۷۵۰ تومان به نرخ ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسید همچنین یورو نیز با افزایش یک هزار و ۲۵۰ تومانی به مبلغ ۲۹ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد.

شما می توانید تغییرات نرخ دلار و یورو را در سومین هفته بهمن در جدول ذیل مشاهده کنید.

شنبه 
۱۱/۱۸
یکشنبه
۱۱/۱۹
دوشنبه
۱۱/۲۰
سه شنبه
۱۱/۲۱
پنجشنبه
۱۱/۲۳
دلار ۲۳.۷۵۰ ۲۳.۷۵۰ ۲۳.۷۰۰ ۲۳.۹۰۰ ۲۴.۶۰۰
یورو ۲۸.۶۰۰ ۲۸.۶۰۰ ۲۸.۵۵۰ ۲۸.۹۰۰ ۲۹.۸۵۰

قیمت سکه همسو با  نرخ  ارز افزایش یافت 

بازار طلا و سکه نیز در این هفته همانند نرخ ارز با افزایش قیمت رو به رو بود به طوری که هر قطعه سکه طرح جدید از قیمت ۱۰ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان به مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۵۰ تومان رسید که این ارقام بیانگر افزایش بیش از یک میلیون تومانی  بهای سکه است از طرف دیگر هر گرم طلای ۱۸ عیار  از قیمت یک میلیون و ۸۸ هزار تومان به نرخ یک میلیون و ۱۷۷ هزار تومان رسید.

شما می توانید روند افزایشی نرخ طلا و سکه را در سومین هفته بهمن در جدول ذیل مشاهده کنید.

شنبه 
۱۱/۱۸
یکشنبه
۱۱/۱۹
دوشنبه
۱۱/۲۰
سه شنبه
۱۱/۲۱
پنجشنبه
۱۱/۲۳
سکه  طرح جدید ۱۰.۹۷۰.۰۰۰ ۱۱.۰۳۰.۰۰۰ ۱۱.۴۰۰.۰۰۰ ۱۱.۵۵۰.۰۰۰ ۱۱.۹۵۰.۰۰۰
سکه طرح قدیم ۱۰.۶۵۰.۰۰۰ ۱۰.۸۰۰.۰۰۰ ۱۰.۹۰۰.۰۰۰ ۱۱.۲۰۰.۰۰۰ ۱۱.۵۰۰.۰۰۰
نیم سکه ۶.۲۰۰.۰۰۰ ۶.۲۵۰.۰۰۰ ۶.۳۵۰.۰۰۰ ۶.۴۰۰.۰۰۰ ۶.۵۰۰.۰۰۰
ربع سکه ۴.۱۰۰.۰۰۰ ۴.۱۰۰.۰۰۰ ۴.۲۰۰.۰۰۰ ۴.۲۵۰.۰۰۰ ۴.۳۰۰.۰۰۰
سکه گرمی ۲.۳۰۰.۰۰۰ ۲.۳۵۰.۰۰۰ ۲.۳۵۰.۰۰۰ ۲.۴۲۰.۰۰۰ ۲.۵۰۰.۰۰۰
اونس جهانی طلا یک هزار و ۸۱۵ دلار یک هزار و ۸۱۵ دلار یک هزار و ۸۱۶ دلار و ۵۰ سنت یک هزار و ۸۴۲ دلار و ۹۹ سنت یک هزار و ۸۴۴ دلار و ۳۹ سنت
طلای ۱۸ عیار ۱.۰۸۸.۴۰۰ ۱.۰۹۴.۲۰۰ ۱.۱۰۵.۷۰۰ ۱.۱۳۱.۱۰۰ ۱.۱۷۷.۱۰۰

ایجاد تقاضای کاذب در بازار سبب افزایش حباب سکه است

محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر درباره تغییرات قیمت سکه و طلا در سومین  هفته بهمن  ۹۹  گفت: در این هفته تغییرات نرخ اونس جهانی اندک بود و در مجموع قیمت آن  نسبت به اولین روز هفته حدود ۲۴ دلار افزایش یافته است.

او افزود: در این هفته  علاوه بر افزایش اونس جهانی شاهد روند صعودی نرخ ارز در بازار بوده ایم و به طور متوسط نرخ دلار در بازار آزاد حدود  یک هزار و ۵۰۰ تومان  افزایش یافته است.

کشتی آرای تصریح کرد: افزایش قیمت اونس جهانی و  نرخ ارز سبب شد که در این هفته  هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کند و هچنین حباب سکه به ۵۰۰ هزار تومان برسد.

او بیان کرد: البته نوسانات موجود در بازار انگیزه خرید در مردم را افزایش می‌دهد به طوری که با افزایش قیمت در بازار افراد تصور می‌کنند که اگر سکه یا طلا نخرند ممکن است قیمت‌ها بیشتر افزایش پیدا کنند که همین موضوع تقاضای کاذبی را در بازار ایجاد می‌کند که در پی آن سبب افزایش حباب سکه می‌شود.

کشتی آرای گفت: به طور کلی در این هفته افزایش قیمت در طلا و سکه را شاهد بوده ایم  و نرخ سکه طرح قدیم به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است  که نسبت به ابتدای هفته حدود ۸۰ هزار تومان گران شده است  البته هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با افزایش ۸۵ هزار تومانی  به یک میلیون و ۱۶۵ هزار تومان رسید.

او در باره روند قیمت طلا و سکه در پایان امسال گفت: به طور کلی در آخرین ماه  سال تقاضای  قابل توجهی در بازار ایجاد می‌شود، اما نکته مهم این است که نوسات نرخ ارز و اونس جهانی قابل پیش بینی نیست  بنابراین نمی‌توان به صورت بلند مدت نرخ طلا و سکه را پیش بینی کرد.

نوسان بیش از ۲ درصد نرخ ارز نگران کننده است

علی اصغر سمیعی زفرقندی رییس اسبق کانون صرافان ایرانیان و تحلیلگر بازار ارز ، با تاکید بر آثار سوء نوسانات شدید در بازار ارز، گفت: نوسان بخش طبیعی از هر بازار، از جمله بازار ارز است. اما مطابق عرفی که در بازارهای جهانی پذیرفته شده، اگر این نوسانات از سطح یک یا دو درصد افزایش پیدا کند، در این صورت باید نسبت به سلامت بازار نگران شد، چرا که نوسان بالا نشان دهنده امکان ایجاد و رشد بیشتر فساد است.

سمیعی  افزود: نوسان های موجود در بازار ارز که در هفته های اخیر شاهد هستیم، منشا هیجانی و روانی دارد، اما نباید فراموش کنیم که در چنین بزنگاه‌هایی، این بانک مرکزی است که باید با مداخلات خود در بازار، از آثار سوء واکنش‌های هیجانی جلوگیری کرده و آن‌ها را تعدیل کنند.

اخبار بر ارزش سهام ها تاثیر مهمی می گذارد

علی عباسی  کارشناس بازار سرمایه  درباره  روند شاخص بازار سرمایه تا پایان امسال گفت: تمهیداتی که بابت تغییر دامنه نوسان در بورس در نظر گرفته  شده است  بار روانی مثبتی را در بازار ایجاد کرده است و به نوعی بازار منتظر این تغییر بوده  است ولی برای ادامه دار بودن این تغییر نیازمند اصلاحاتی جدید است که انتظار می رود رییس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار این تغییرات  را در بازار ایجاد کند.

او افزود: از جمله تغییراتی که باید در بازار صورت بگیرد اصلاح ساختار اخبار است. به بیان دیگر خروجی اخبار در سازمان بورس باید یک مسیر مستقل بین اخباری که تاثیر مستقیی بر سهام ها دارد داشته باشد به عنوان مثال نباید  همه خروجی های خبر همه موارد را نشر دهند و باعث تاثیر منفی آن در بازار شوند و اگر قرار باشد اخبار از طریق خروجی های دیگر منتشر شود باید سازمان بورس بر شرکت هایی که اطلاعات می دهند کار کند به این صورت که آن شرکت ها تاثیر اخبار را به طور رسمی برآورد کنند که البته سازمان بورس می تواند برای شروع ، خود پیش قدم موضوع باشد و کار را در دست بگیرد.

عباسی تصریح کرد: به عنوان مثال می توان برآورد کرد که افزایش قیمت جهانی نفت چقدر می تواند برقیمت  سهام های  نفتی تاثیر داشته باشد و این اطلاعات را مطرح کنند چرا که  دادن این اطلاعات می تواند از تنش های غیر واقعی جلوگیری کند به بیان دیگر در زمانی که شاهد کاهش قیمت دلار در بازار هستیم شرکت ها به طور رسمی اعلام کنند که کاهش قیمت دلار بر روی صنایعی که  فعالیت صادراتی دارند به میزان معینی  باعث کاهش میزان درآمدشان می شوند اما شرکت هایی که مواد اولیه آن ها وارد می شود باعث  ایجاد سود  سهام های آن ها می شود که اگر این موارد اعلام شود بازار مسیر خود را پیدا می کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: باتوجه به تغییرات دامنه ‌ای که سازمان در نظر دارد اگر تمهیداتی در خروجی اخبار  در نظر گرفته شود به نظر می‌رسد شاخص کل بورس تا پایان سال حداقل به کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی برسد.

روند قیمت نفت در بلند مدت افزایشی است

عباسی در باره روند قیمت نفت در بازار جهانی گفت: برآورد قیمت ارز در بلند مدت افزایشی است، اما در  کوتاه مدت به نسبت اتفاقاتی که در  بازار جهانی رخ می‌دهد در مقاطعی ممکن است شاهد نزول قیمت نفت باشیم به بیان دیگر نرخ تا یک میزانی رشد می‌کند و از آن به بعد  نزول  می کند البته  به طور کلی ماهیت مسیر قیمت نفت صعودی است و امکان دارد نرخ  آن حتی بعد از  دولت دوازدهم به ۱۶۰ دلار برسد.

آینده بازار های مالی چگونه خواهد بود؟

طبق گفته کارشناسان هر چه به پایان سال ۱۳۹۹ نزدیک می‌شویم احتمال اینکه نرخ ارزو سکه افزایش یابد بیشتر است که البته در این میان اگر اتفاق تاثیر گذاری در اقتصاد رخ دهد امکان  تغییر سرنوشت بازار‌های مالی بخصوص بورس وجود دارد حال باید منتظر بود و دید روند قیمت در بازار‌های مالی چگونه خواهد بود و تا چه میزان پیش بینی کارشناسان محقق می‌شود. /yjc

خروج از نسخه موبایل