پرخطرترین بازارها تا انتخابات ۱۴۰۰

خبرمهم: بلاتکلیفی بازارهای ایران ادامه دارد. حالا جو بایدن، رییس‌جمهوری امریکا مطابق انتظار بسیاری از ایرانی‌ها ظاهر نشده و برای بازگشت به برجام شرط و شروطی قائل شده است. شروطی که البته مورد پذیرش تهران نیست. از آن سمت انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در پیش است و چشم‌اندازهای متفاوتی از کابینه دولت جدید در ایران ترسیم شده و همین مساله بازارهای مالی را سردرگم کرده است.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه معادلات پیش روی بازارهای ایران دشوار و چند وجهی شده است، می‌گوید که انتظارات بازار از حضور جو بایدن، در کاخ سفید برآورده نشده و با جدل لفظی بین ایران و امریکا این احساس ایجاد شده است که گشودن گره مذاکره به این سادگی نیست. به همین دلیل بهای دلار و طلا اندکی صعودی شده است.

او ادامه داد از آن سمت تا سوم اسفند مهلت مجلس برای اجرای مصوبه افزایش فعالیت‌های هسته‌ای و توقف پروتکل الحاقی برجام فرا می‌رسد و باید دید که دولت و حاکمیت ایران در این‌باره چه تصمیمی می‌گیرند؟

از نگاه این کارشناس سوی دیگر این ماجرا، بودجه پر حاشیه سال ۱۴۰۰ است که کلیات آن از سمت مجلس رد شده است و هنوز مشخص نیست که قرار است در بودجه چه اتفاقی بیفتد؟ اینکه چقدر نفت بفروشیم و یا نرخ دلار بودجه، روی چه عددی تصویب می‌شود؟ و اگر تحریم ادامه پیدا کند، دولت قرار است از چه محلی کسب درآمد کند؟

به گفته محبی پاسخ به تمام این پرسش‌ها برای پیش‌بینی بازارها تا سال ۱۴۰۰ مهم است. علاوه بر اینکه مشخص نیست در خرداد سال آینده چه دولتی روی کار بیاید و نگاه آن به اقتصاد و سیاست خارجی چگونه باشد؟

مذاکره باعث سقوط قیمت‌ها می‌شود؟

این کارشناس تاکید می‌کند برای اتفاقات آینده بازارهای مالی دو سناریو قابل تصور است. یکی سناریوی بدبینانه است که در نتیجه صعودی شدن قیمت‌ها و تورم را پیش‌بینی می‌کند و اگر فرض را بر بهترین سناریو یعنی بازگشت بدون قید و شرط امریکا به برجام اتفاق بیفتد، زیرساخت‌های اقتصادی به سرعت ترمیم نشده و در نتیجه چون مثبت شدن رشد اقتصاد زمان‌بر است در نتیجه کنترل تورم و بازگشت اقتصاد به شرایط عادی زمان می‌برد و نباید انتظار داشت که بازارها با سقوط ناگهانی قیمت مواجه شوند.

محبی در واکنش به ادعای حسن روحانی مبنی بر ۱۵ هزار تومانی شدن دلار هم می‌گوید که به این اتفاق خوش بین نیست و تصور نمی‌کند که در بهترین حالت دلار از محدوده قیمت ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان نزول کند. مگر اینکه دولت بخواهد به صورت دستوری قیمت دلار را پایین بیاورد.

احتمال سقوط جهانی قیمت طلا پس از گسترش واکسیناسیون کرونا هم از نظر این کارشناس دور از ذهن بوده و معتقد است که فقط حوادثی مثل جنگ یا بهار عربی یا حملات تروریستی در سطح حمله به برج‌های دوقلو امریکا و … می‌تواند به صورت ناگهانی قیمت جهانی طلا را بشکند و غیر از این روند طلای جهانی بر همین منوال و با نوسان کمتر خواهد بود. ضمن اینکه قیمت طلا در بازار داخلی هم از قیمت جهانی و قیمت دلار متاثر می‌شود.

بازار سرمایه چه سرنوشتی پیدا می‌کند؟

این کارشناس بازارهای مالی درباره آینده بازار سرمایه هم تاکید می‌کند: با وجود اینکه بورس بالاترین درصد بازدهی را در بازارهای مالی داشته است اما سقوط یکباره شاخص و از دست رفتن سرمایه بسیاری از سهامداران را باید در ارزیابی از بازارها در نظر گرفت.

او ادامه می‌دهد: بسیاری از سهامداران بازار سرمایه در انتظار احیای سرمایه خود و خروج از این بازار هستند. بنابراین من تصور می‌کنم که جلب دوباره اعتماد به بازار سرمایه و ورود نقدینگی بسیار دشوار است و نباید بار دیگر انتظار رشد شارپی در این بازار را داشته باشیم. هرچند که مقررات تازه بورس اتفاق مثبتی به حساب می‌آید.

محبی همچنین درباره سرمایه‌گذاری در بازاررمزارزها تاکید کرد که این بازار چندان تحلیل‌بردار نیست و توصیه اکید بر این است که افراد بدون اطلاع به هیچ عنوان وارد این بازار نشوند. چرا که هرگونه اشتباه حتی کوچکترین اشتباه تکنیکی می‌تواند باعث از دست رفتن سرمایه و هک رمزارزشان شود.

این کارشناس در پایان تاکید می‌کند که مردم فعلا تا روشن شدن وضعیت بازارها سرمایه خود را در چند بازار توزیع نکنند و یا اینکه سرمایه‌شان را در بازارهای مختلف جابه‌جا نکنند.
محبی همچنین توصیه می‌کند که افراد فقط در بازاری سرمایه‌گذاری کنند که درباره آن اطلاعات بیشتری دارند./تجارت نیوز

خروج از نسخه موبایل