واکنش بازارها به پایان دوره ترامپ و تحلیف بایدن؛ طلا جهش کرد و دلار تضعیف شد
هر اونس طلا از ۸:۳۰ صبح روز چهارشنبه به وقت نیویورک و واشنگتن آهنگ صعودی خود را آغاز کرد و به یک جهش ۳۶ دلاری تا پیش از فرارسیدن ساعت ۱۱ از مرز هزار و ۸۷۰ دلار گذشت ولی با نزدیک شدن به ساعت ۱۲ بین هزار و ۸۶۴ دلار تا هزار و ۸۶۸ دلار نوسان کرد.
قیمت هر بشکه نفت پایه برنت نیز طی معاملات نیمروز چهارشنبه در مجموع نزدیک به ۱ درصد افزایش یافت و به ۵۶ دلار و ۴۴ سنت رسید که بالاترین نرخ در هشت روز گذشته به شمار میرود این نرخ نیز با عبور فرا رسیدن ساعت ۱۲ ظهر ۱۲ سنت پایین آمد.
کارشناسان بازارهای مالی معتقدند که رشد قیمت نفت تحت تاثیر وعده جو بایدن، رئیس جمهوری تازه آمریکا برای اجرای بسته محرک مالی ۱.۹ تریلیون دلاری برای کاهش تبعات اقتصادی و اجتماعی ناشی از شیوع ویروس کرونا رخ داده است؛ بستهای که از یک سو امید به رونق اقتصادی را افزایش داده و از سوی دیگر انتظارات تورمی را قوت بخشیده است.
همین انتظارات تورمی موجب شد تا نرخ برابری دلار آمریکا روز چهارشنبه نیز در برابر ارزهای عمده جهان کاهش یابد. طی مبادلات روز چهارشنبه بازار جهانی ارز نرخ برابری دلار آمریکا در مقابل پوند بریتانیا ۳ دهم درصد و در مقابل یوان چین ۱۹ صدم درصد کاهش یافت. دلار کانادا نیز در برابر دلار آمریکا ۷ دهم درصد تقویت شد.
تحلیلگران، افت نرخ برابری دلار آمریکا را یکی از دلایل افزایش قیمت طلا و نفت در جریان داد و ستدهای روز چهارشنبه میدانند.
معاملات بورس اوراق بهادار نیویورک هم روز چهارشنبه و همزمان با انتقال رسمی قدرت از دونالد ترامپ به جو بایدن با رشد آرام قیمت سهام آغاز شد. به طوری که تا ظهر روز چهارشنبه افزایش شاخص صنعتی داوجونز که نشان دهنده متوسط قیمت سهام ۳۰ شرکت بزرگ فعال در بازارهای سهام آمریکاست، به ۶ دهم درصد رسید و شاخص کل بورس نیویورک نیز ۳ دهم درصد بالا رفت.
سرمایهگذاران در بازارهای سهام آمریکا افزون بر برآورد تاثیر تزریق محرک مالی ۱.۹ تریلیون دلاری دولت آقای بایدن، نگران اصلاحات مالیاتی مد نظر دولت اوست. چنان که جنت یلن، نامزد آقای بایدن برای احراز سمت وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که سیاستهای او بر خلاف دولت پیشین برای تاثیرگذاری بر بازار سهام طراحی نخواهد شد و عموم جامعه آمریکا را هدف قرار خواهد داد./یورونیوز