بورس گرفتار قیمت گذاری دستوری شد/ ارز و طلا در سراشیبی قیمت

خبرمهم: سومین هفته دی ۹۹ با نواسان اندک ارز و سکه سپری شد و بازار سرمایه نتواست برمدار رشد شاخص باشد.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم،  سومین هفته دی ۹۹ با نوسان اندکی در نرخ ارز و سکه سپری شد به طوری که در اواسط هفته شاهد روند صعودی در قیمت طلا و  سکه بوده  ایم اما دیری نپایید که کاهش قیمت در اوخر هفته بر بازار رخنه کرد وشاهد اُفت نرخ طلا و سکه بوده ایم. افرادی که در صرافی های مجاز  فعال هستند بیان کرده اند که در این هفته اکثرا  فروشنده هستند و خریداری در بازار نیست.

بازار  سرمایه نیز با رشد شاخص در اولین روز  هفته شروع به کار کرد اما با  این رشد پایدار نماند و  روند نزولی به خود گرفت به طوری که در آخرین روز معاملات  شاهد اُفت شدید در شاخص بوده ایم  به بیان دیگر در اولین روز هفته (۱۳ دی ماه) شاخص کل بورس با اُفت ۳۲ هزار واحدی روی پله یک میلیون و ۳۶۵ هزار واحدی قرار گرفت که در آخرین روز معاملات با اُفت ۳۵ هزار واحدی روی پله یک میلیون و ۳۱۹ هزار واحدی قرار گرفت.

 دلار به نرخ اولین روز هفته بازگشت 

بازار ارز در اواسط  سومین هفته دی ۹۹ روند صعودی داشت به طوری که دلار به کانال ۲۶ هزار تومانی نزدیک شد، اما این روند ادامه نداشت و دلار به نرخ ۲۵ هزار و ۷۵۰ تومان کاهش یافت که البته دلار در ابتدای هفته نیز به همین قیمت معامله شده بود.

یورو نیز از قیمت ۳۱ هزار و ۴۰۰ توان به قیمت ۳۱ هزار و ۷۵۰ تومان رسید و افزایش ۳۵۰ تومانی را در این هفته تجربه کرد.

شنبه 
۹۹/۱۰/۱۳
یکشنبه
۹۹/۱۰/۱۴
دوشنبه
۹۹/۱۰/۱۵
سه شنبه
۹۹/۱۰/۱۶
چهارشنبه
۹۹/۱۰/۱۷
پنجشنبه
۹۹/۱۰/۱۸
دلار ۲۵.۶۷۰ ۲۵.۵۷۰ ۲۵.۶۷۰ ۲۵.۸۵۰ ۲۵.۹۰۰ ۲۵.۷۵۰
یورو ۳۱.۴۰۰ ۳۱.۳۵۰ ۳۱.۴۵۰ ۳۱.۷۲۰ ۳۱.۸۰۰ ۳۱.۷۵۰

سکه از کانال ۱۲ میلیون تومانی به نرخ  ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید 

وضعیت بازار طلا و سکه در این هفته همسو با تغییرات نرخ ارز بود. روند صعودی نرخ سکه تا پنجمین روز هفته ادامه داشت به طوری که سکه از قیمت ۱۱ میلیون و ۷۰۰  هزار تومان به ۱۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان افزایش یافت که در آخرین روز معاملات باکاهش ۲۵۰ هزار تومانی به مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.

شنبه 
۹۹/۱۰/۱۳
یکشنبه
۹۹/۱۰/۱۴
دوشنبه
۹۹/۱۰/۱۵
سه شنبه
۹۹/۱۰/۱۶
چهارشنبه
۹۹/۱۰/۱۷
پنجشنبه
۹۹/۱۰/۱۸
سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۱۱.۷۰۰۰.۰۰۰ ۱۱.۸۰۰.۰۰۰ ۱۱.۹۵۰.۰۰۰ ۱۲.۱۵۰.۰۰۰ ۱۲.۲۵۰.۰۰۰ ۱۱.۹۰۰.۰۰۰
سکه تمام طرح قدیم ۱۱.۴۰۰.۰۰۰ ۱۱.۴۰۰.۰۰۰ ۱۱.۵۰۰.۰۰۰ ۱۱.۸۰۰.۰۰۰ ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ ۱۱.۷۰۰.۰۰۰
نیم سکه بهار آزادی ۶.۲۳۰.۰۰۰ ۶.۲۴۰.۰۰۰ ۶.۳۰۰.۰۰۰ ۳.۳۵۰.۰۰۰ ۶.۴۰۰.۰۰۰ ۶.۳۰۰.۰۰۰
ربع سکه بهار آزادی ۴.۱۵۰.۰۰۰ ۴.۱۴۰.۰۰۰ ۴.۲۰۰.۰۰۰ ۴.۲۰۰.۰۰۰ ۴.۲۸۰.۰۰۰ ۴.۲۴۰.۰۰۰
سکه گرمی ۲.۳۵۰.۰۰۰ ۲.۳۳۰.۰۰۰ ۲.۳۵۰.۰۰۰ ۲.۳۵۰.۰۰۰ ۲.۴۰۰.۰۰۰ ۲.۳۸۰.۰۰۰
اونس جهانی طلا یک هزار و ۸۹۸ دلار و ۵۰ سنت یک هزار و ۸۹۸ دلار و ۶۲ سنت یک هزار و ۹۲۴ دلار و ۳ سنت یک هزار و ۹۳۹ دلار و ۹۲ سنت یک هزار و ۹۴۸ دلار و ۲۷ سنت یک هزار و ۹۲۴ دلار و ۳۷ سنت
طلای ۱۸ عیار ۱.۱۴۱.۴۰۰ ۱.۱۵۴.۲۰۰ ۱.۱۶۰.۰۰۰ ۱.۱۹۲.۳۰۰ ۱.۲۰۵.۰۰۰ ۱.۱۸۱.۹۰۰

هفته ای آرام برای بازار طلا و سکه 

محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر ، درباره تغییرات قیمت سکه و طلا در سومین هفته دی ۹۹  گفت: با توجه به اینکه هفته  گذشته شروع سال میلادی بود قیمت اونس جهانی طلا  در اوایل  سومین هفته  دی  حدود ۵۵ دلار افزایش یافت و در روز‌های پایانی هفته  به یکباره قیمت آن کاهش پیدا کرد این در حالی است که  در اواسط هفته قیمت سکه به کانال ۱۲ میلیون تومانی افزایش پیدا کرده بود و در روزهای پایانی  مجدد به کانال  ۱۱ میلیون تومان برگشت.

او افزود: به طور کلی نوسان قیمت در این هفته با توجه تغییرات نرخ اونس جهانی در سال جدید میلادی اتفاق افتاد که در روز‌های پایانی هفته نرخ طلا در بازار جهانی  و  قیمت  ارز کاهش پیدا کرد این در حالی بود که در بازار داخلی تقاضای مازاد ایجاد نشده است و قیمت‌ها نسبت به ابتدای هفته تغییرات جزیی داشت.

کشتی آرای تصریح کرد: موضوع جالبی که در آخرین روز هفته اتفاق  افتاد این بود که برای اولین بار بعد از سال نرخ سکه بهار آزادی طرح جدید و طرح قدیم به یک قیمت واحد رسیده اند و به بیان دیگر سکه طرح قدیم به مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید که البته سکه طرح جدید هم به همین قیمت بود.

او بیان کرد: در این هفته سکه طرح قدیم به طور متوسط ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافت همچنین سکه طرح جدید ۱۰۰ هزار تومان گران شد. نیم سکه و ربع سکه  نیز ۱۵۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد  که البته سکه‌های یک گرمی هم ۵۰ هزار تومان افزایش داشته است.

کشتی آرای اظهار کرد: اونس جهانی طلا  یک هزار و ۹۱۸  دلار و هر مثقال طلا ۵ میلیون و ۵۰ هزار تومان است. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به یک میلیون و ۱۶۵ هزار تومان رسیده است که نسبت به ابتدای هفته ۱۳ هزار تومان گران شده است.

او افزود: به طور کلی شرایط  بازار طلا و سکه در این هفته آرام بود  و قیمت‌ها نوسان شدید نداشته است که در پی آن تقاضایی دربازار  ایجاد نشده است.

کشتی آرای گفت: به نظر می‌رسد قیمت طلا و سکه تا  چند روز آینده روند گذشته را ادامه دهد و شاهد افزایش یا کاهش شدید  در قیمت طلا  و سکه نباشیم.

تغییرات اونس جهانی در سومین هفته دی ۹۹ 

قیمت گذاری دستوری در بازار سرمایه اعتماد سهامداران را سلب می کند

محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع قیمت‌گذاری محصولات فولادی در بورس کالای ایران گفت: براساس ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی دولت مکلف است کالای پذیرفته شده در بورس را از نظام قیمت گذاری خارج کند.

او افزود: بخش عمده‌ای از   شرکت ها که محصولاتشان را در بورس کالا عرضه می‌کنند، شرکت‌هایی هستند که سهامشان در بورس اوراق بهادار معامله می‌شود و جزو شرکت‌های سهام عدالت نیز هستند. به این ترتیب هر تصمیمی در این حوزه بخش عظیمی از سهامداران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این تجربه کشور در قیمت‌گذاری دستوری کالاها طی سال‌های گذشته مبین این است که این رویکرد جز ایجاد رانت نتیجه‌ای برای تولیدکننده و مصرف‌کننده نداشته است.

قیمت گذاری فولاد بر خلاف قوانین بورس کالا است

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه، درباره  روند نزولی شاخص بازار بورس در سومین هفته دی ۹۹ گفت:بخش عمده‌ای از کاهش شاخص بورس در این هفته به موضوعاتی  در باره قیمت گذاری دستوری فولاد  رخ داده است به طوری که این امر  با تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد تغیین قیمت در بازار فولاد شروع شد و  با صحبت‌های مسئولان بورس این موضوع به اوج خود رسید.

دارابی افزود: با توجه به شرایط موجود درمود مسائل قیمت گذاری فولاد همانند یک کلاف سردگم هستیم و همین امرباعث نگرانی سهامداران شده است و سبب ریزش شاخص  بورس شد.

او بیان کرد: برخلاف قوانین موجود وزارت صمت به دنبال قیمت گذاری دستوری فولاد است به بیان دیگر دستکاری قیمتی که در سال گذشته با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی صورت گرفت شاهد رقم خوردن   رانت   بسیار عظیم بوده ایم و در حال حاضر به شیوه دیگری این موضوع  درحال تکرار است و علارغم تمامی استدلال ها‌ی کارشناسان  همچنان تغییری در وضعیت موضوع انجام نگرفته است.

دارابی تصریح کرد: از دیگرعوامل اُفت شاخص بورس به مسائل انتقال قدرت در آمریکا و تنش‌هایی که در منطقه وجود دارد مربوط می‌شود  و همچنین وضعیت انتظاری  که بر لایحه بودجه ۱۴۰۰ به  وجود آمده  هم مزید برعلت است.

او درباره وضعیت بازار در روز‌های آینده گفت: در حال حاضر تا زمانی که شفاف سازی در بازار صورت نگیرد فعلا نمی‌توان  وضعیت خوبی برای بازار سرمایه انتظار داشت  البته  سهامداران نگران این موضوع هستند که اقدامات آن‌ها در زمینه سرمایه گذاری و انتقال نقدینگیشان به بازار سرمایه مورد حمایت دولت قرار می‌گیرد یا نه؟

تغییرات شاخص کل بورس در سومین هفته دی 

با توجه به گفته های کارشناسان قیمت گذاری دستوری فولاد که برخلاف قوانین بورس کالا است به زیان سهامداران است و این موضوع خود باعث بی رغبتی سهامداران به سرمایگذاری در بازار سرمایه می شود و از طرف دیگر فعالان بازار ارز و سکه معتقدند تا قبل از انتقال قدرت در آمریکا روند بازار آرام خواهد بود حال باید دید که تا چه میزان پیش بینی کارشناسان در روزهای آینده محقق می شود./yjc

خروج از نسخه موبایل