به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، اگر چه بیآبی و نبود آب شرب مناسب در بسیاری از روستاهای خوزستان تبدیل به روزمرگیهای مردم شده است اما معضل بیآبی در این فصل از سال و در شرایطی که شیوع کرونا نیاز به رعایت مسائل بهداشتی دارد معضلی است که اهالی روستای مزیبله سفلی از توابع شهرستان رامشیر با آن مواجه هستند.
اهالی این روستا تا قبل از اسفندماه سال گذشته از آب لوله کشی استفاده میکردند اما از اسفندماه تاکنون تلاشی برای حل مشکل آب در این روستا نشد تا آنجایی که یکی از مسوولان آب روستایی به یکی از اعضای شورای شهر گفته بود: «از آب لولهکشی باید نا امید بشوید» و با این جمله آب پاکی بر روی دستان ساکنان این روستا ریخت.
اکنون مخازن آب کنار حیاط خانه که اهالی این روستا آنها را پُر آب میکردند تا برای روز مبادا از آب آنها استفاده کنند خالی است و برای پُر شدن آنها باید راه طولانی را طی کنند یا منتظر آمدن تانکرهای آب بشوند.
صدور قبض آب برای آبی که قطع است
شریفات یکی از ساکنان روستای مزیبله سفلی میگوید: اداره آبفا هفتهای یکبار تانکر آبی را برای اهالی میآورد، به ازای هر حواله ۷۵ هزار تومانی یک تانکر آب به ما میدهند، آبی که برای ما میآورند غیربهداشتی و ریزههایی از زباله داخل آن است، اهالی آب تانکرها را به مرکز بهداشت برای آزمایش دادند و مسوول بهداشت در جریان این وضعیت است.
وی افزود: از اسفند ماه سال گذشته دقیقاً همزمان با اوج شیوع کرونا آب لولهکشی در این روستا قطع شد و مردم از طریق تانکرها آب مورد نیاز خود را تامین میکنند.
وی میگفت: مخزنهایی که در خانهها هستند یا خالی هستند یا تا نیمه آب دارند، برخی از اهالی مخازن آب را بالای پشت بام گذاشتهاند چراکه برای گرم شدن آب به وسیله آب گرمکن باید مخزن آب داشته باشد که بتوانیم از آن استفاده کنیم.
شریفات با بیان اینکه با وجود قطعی آب قبض آب برای اهالی صادر میشود، گفت: از تاریخ ۱۷ تیرماه تا ۱۷ مهرماه قبض آب برای من صادر کردند در حالی آب لولهکشی نداریم، وقتی آب لولهکشی نداریم مامور آب چگونه کنتور آب ما را خوانده است؟.
مسوولان پاسخگو نیستند
حمیدشریفی عضو شورای روستای مزبیله سفلی در این رابطه، اظهار کرد: وضعیت بیآبی در این روستا به حدی رسیده است که از فصل تابستان تا کنون اهالی برای تهیه آب کنار جاده میایستند تا به محض گذشتن تانکرهای آب شرکت نفت جلوی آنها را بگیرند و دبههای خود را پُر آب کنند.
وی با طرح این سوال چرا اهالی این روستا در این وضعیت کرونا باید بیآب باشند، افزود: بارها برای حل این مشکل به فرمانداری، بخشداری، اداره آب و… مراجعه و حتی مکاتبه کردیم اما نه کسی پاسخگو بود و نه مشکل حل شد.
این عضو شورای شهر گفت: مسوولان در فصل تابستان میگفتند موتورها خراب است و نمیتوانند آب را پمپاژ کنند و در زمستان میگویند آب رودخانه گل آلود است اما کارگران اداره آب میگویند، از آنجایی که کارگران حقوق معوق دارند کاراها پیش نمیرود.
شریفی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۰ روز است که بدون آب هستیم و باید فاصله چند کیلومتری را برای تهیه آب شستشو و آب شرب طی کنیم، عنوان کرد: با وجود اینکه آب لوله کشی ما قطع است اما همچنان برای اهالی قبوض آب با مبالغ مختلف صادر میشود.
آب روستا قطع نیست
اما حسن حسنی رئیس اداره آبفا شهرستان رامشیر با رد قطعی آب و نبود آب لولهکشی در این روستا، اظهار کرد: مزیبله سفلی آخرین روستای ما است که آب این روستا به دلیل اینکه ۲۵ کیلومتر مسیری را طی میکند تا به این روستا برسد گاهی در تابستانها قطع میشود.
وی با تاکید بر اینکه قطعی آب در این روستا مستمر نیست، افزود: قطعی آب زمانی اتفاق میافتد که شکستگی لوله پیش بیاید و یا مشکلی در آب تامینی به وجود بیاید.
رئیس اداره آبفا شهرستان رامشیر گفت: اهالی این روستا در زمستان برای تامین آب خود مشکلی ندارند و آب آنها از طریق لولهکشی برقرار است.
حسنی با رد قطع آب از اسفند ماه سال گذشته، بیان کرد: زمانی که آب قطع میشود با قیمت مصوب دولتی حواله تانکر آب به اهالی داده میشود.
وی افزود: گاهی رودخانه که گل آلود میشود فرآیند انتقال آب با تاخیر صورت میگیرد و ممکن است آب دریافتی آنها کدر شود.
حسنی عنوان کرد: روز گذشته خط مسیر روستاهای امیدیه که روستای مزیبله سفلی هم یکی از آنها است توسط شرکت متولی عملیات عبور لوله گاز در حین کار لوله آب را شکست و آب بیش از نصف روز قطع شد که به سرعت آب مورد نیاز روستا را در زمان قطعی تامین کردیم. روستای مزبیله سفلی از توابع شهرستان رامشیر است که حدود ۳۹ خانوار در آن ساکن هستند./فارس