گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، مجلس یازدهم آغاز خوبی نداشت و شعار همراهی با دولت تبدیل به شعار اعدام رئیسجمهور و استیضاح وزرا شد. ۲۴ تیرماه بود محمدباقر قالیباف در جایگاه رئیس مجلس گفت: «تعامل مجلس با سایر قوا براساس قانون است اما بهدنبال مچگیری نیستیم و برای حل مشکل مردم میخواهیم عصای دولت باشیم.» اما نهتنها عصا نشدند بلکه رفتارهایشان در مواجهه با دولت در جهت لنگ شدن پای دولت بود و هست. دولتیها بارها بر لزوم تعامل با مجلس سخن گفتند اما ظاهرا جاده مجلس یازدهم هممسیر دولت نیست. اوایل آبان نماینده تهران در مجلس از تقدیم استیضاح فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی به هیاترئیسه مجلس با ۸۰ امضا خبر داد. به گفته احمد نادری، خصوصیسازیها، بورس و بازار سرمایه، گمرکات، ارز، اختلال در تجارت بینالملل، عدم تمکین به قانون در اصلاح نظام مالیاتی و … از مهمترین محورهای این استیضاح است.
واکنش معاون پارلمانی به استیضاح یک وزیر
روز گذشته معاون پارلمانی دولت به استیضاح وزیر اقتصاد واکنش نشان داد و گفت: دولت همیشه حق مجلس شورای اسلامی را به رسمیت شناخته است. طرح سوال، تحقیق و تفحص و استیضاح حق مجلس است بنابراین آنچه در مورد سوال و استیضاح اتفاق میافتد، چیز عجیبی نیست و یکی از کارکردهای مجلس، همین موضوعات است. حسینعلی امیری خاطرنشان کرد: آنچه مهم خواهد بود این است که این حق چه زمانی استفاده میشود. الان ما در یک جنگ تمامعیار اقتصادی با آمریکا هستیم. آمریکاییها هم یکی از جاهایی که هدف قرار دادند بحث اقتصاد کشور است. امیری تصریح کرد: در چنین شرایطی آیا استیضاح وزیر اقتصاد واقعا به مصلحت است؟ این موردی است که از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است. پیشبینی خودم این است که نمایندگان مجلس حتما این موضوع را مدنظر قرار میدهند و با لحاظ شرایطی که الان وجود دارد این مطلوب را رسیدگی میکنند. معاون رئیسجمهور در امور مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وزیر اقتصاد آماده است که در خصوص مواردی که نمایندگان سوال و ابهام دارند در کمیسیونها و صحن مجلس حضور یابد و به سوالات آنان پاسخ خواهد داد و امیدواریم که این استیضاح حل و فصل شود.
تلاشهای ناکام برای استیضاح
مجلس یازدهم خواست تا قدمی بزرگتر از اندازه خودش بردارد و بحث استیضاح روحانی را مطرح کرد. تلاش برخی نمایندگان نزدیک به «جبهه پایداری» برای جمعکردن امضا با انگیزه استیضاح روحانی درحالی انتشار یافته بود که رهبری ۲۲ تیرماه امسال در جریان دیدار ویدئوکنفرانسی با نمایندگان مجلس یازدهم، بهصراحت از ادامه کار دولت تا پایان زمان مسئولیت حمایت کردهاند. بر همین اساس رئیس مجلس و بسیاری از نمایندگان با این طرح مخالفت کردند اما اعضای جبهه پایداری اصرار به استیضاح روحانی داشتند تا اینکه احمد امیرآبادی عضو هیاترئیسه مجلس، آب پاکی را روی دست ارائهکنندگان چنین طرحی ریخت و گفت: «اکنون شرایط بهگونهای است که اگر مجلس یک یا دو وزیر دیگر از دولت را استیضاح کند، دولت مستقر سقوط خواهد کرد». تاکنون استیضاح وزیر امور خارجه و کشور در کنار استیضاح وزیر اقتصاد شنیده شده است که دو مورد نخست به مرحله اجرا نرسید اما ظاهرا عزم نمایندگان برای استیضاخ وزیر اقتصاد جزم است. چندی قبل هم اکبر ترکان مشاور رئیسجمهور به «آرمان ملی» گفته بود: «مجلس یازدهم اگر میخواهد حرمت مجلس حفظ شود و ضایعات مجلس دهم زدوده شود باید جایگاه مجلس را حفظ کنند و در چارچوب اختیارات نمایندگی قدم بردارند و فقط در جایگاه قانونگذاری و نظارت قرار بگیرند.»/آرمان ملی