به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، امروز یکشنبه (۱۳ مهر ۹۹) شاهد کاهش چشمگیر نرخ ارز و سکه در بازار بودیم. در هفته گذشته بازار ارز و طلا افزایش شتابان قیمت را تجربه کرد به طوری که نرخ دلار به کانال ۲۹ هزار تومانی رسید و سکه نیز از مرز ۱۵ میلیون تومان هم عبور کرد که البته کارشناسان معتقد بودند این قیمتها حباب گونه و غیر واقعی بود.
اما امروز از صبح تا بعد از ظهر، دلار و یورو حدود هزار تومان کاهش قیمت داشتند و سکه نیز نسبت به آخرین معاملات دیروز حدود یک میلیون تومان کاهش قیمت را تجربه کرد . این کاهش قیمت می تواند عوامل مختلفی داشته باشد که علت آن را از کارشناسان جویا شدیم.
نوسانات شدید نرخ ارز سود عظیمی را برای سود جویان و سوداگران به وجود می آورد
علی اصغر سمیعی رئیس اسبق کانون صرافان کشور در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه باشگاه خبرنگاران جوان، تصریح کرد: یکی از دلایلی که در هفته گذشته باعث افزایش نرخ دلار بود را میتوان کاهش ارزش پول ملی دانست، اما علاوه بر این دلایل دیگری نیز وجود دارد که به رانتخواران و دلالان بر میگردد که از این تلاطمات مخرب در بازار، سود میبرند.
او بیان کرد: البته در کشورهای دیگر هم تلاطمات ویرانگر در ارز توسط سوداگران و سود جویان ایجاد میشود که با ایجاد نوسانات کاذب از این عمل غیر اخلاقی، سودهای کلانی میبرند و به همین دلیل یکی از وظایف مهمی که برای بانکهای مرکزی در همه جای دنیا تعریف شده، ایجاد ثبات در بازار ارز و آرامش بخشی به آن است.
سمیعی تصریح کرد: باید به این موضوع توجه کرد که آرامش بخشیدن به بازار ارز به این معنی نیست که قیمت به طور کامل ثابت بماند، چون این امر امکان پذیر نیست چراکه طبیعی است که قیمت دلار مطابق با تفاضل نرخ بهره و تورم در داخل کشور و کشورهای حوزه دلار، تغییر کند. زمانی آرامش در بازار ارز حاکم میشود که نرخ آن بیش از ۲ درصد نوسان نداشته باشد که در غیر این صورت نظارت بیشتر بانک مرکزی را میطلبد.
او افزود: به عنوان مثال در هفته گذشته شاهد افزایش چشمگیر نرخ دلار بودیم که در این هفته بر خلاف روزهای گذشته، روند نرخ ارز نزولی شد. این نوسانات شدید سود عظیمی را برای سود جویان و سوداگران به وجود می آورد که به ضرر جامعه و مردم است.
رئیس اسبق کانون صرافان کشور اظهار کرد: نوسانات رو به افزایش نرخ ارز اگر کنترل شده و مطابق با تفاضل نرخ تورم در کشور و کشورهای حوزه دلار باشد، باعث التهاب در بازار نمیشود، اما نوسان روزانه بیش از یک تا ۲ درصد مخصوصا زمانی که با قیمتهای رو به پایین اتفاق میافتد نیازمند نظارت بیشتر است چراکه امکان سودجویی بیشتر میشود.
سمیعی بیان کرد: نرخ سکه نیز از قیمت ارز به خصوص دلار تبعیت میکند مگر در زمانی که قیمت آن در بورس جهانی تغییر کند.
بازگشت میزان قابل توجهی از ارز صادراتی سبب کاهش نرخ دلار و طلا شد
محمد کشتی آرای رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص تصریح کرد: طبق اخبار منتشر شده میزان قابل توجهی از ارز حاصل از صادرات قرار است که به چرخه بازار ارز برگردد که این امر سبب شد نرخ ارز حدود ۷ درصد کاهش یابد. این در حالی است که قیمت جهانی طلا ثابت ماند چراکه در روز یکشنبه بازارهای جهانی تعطیل هستند و نرخ اونس جهانی طلا تغییری نداشته است.
او افزود: امروز کاهش قیمت ارز بر بازار طلا و سکه تاثیر گذاشت و سبب شد نرخ آن روند نزولی داشته باشد.
کشتی آرای تصریح کرد: کاهش قیمت طلا و سکه سبب شد معاملات در بازار کاهش یابد و همین امر باعت افت تقاضا در بازار شد که در پی آن حباب سکه هم کاهش چشمگیری داشت.
نایب رییس اتحادیه طلا و جواهرات تهران بیان کرد: امروز قیمت سکه نسبت به آخرین معاملات دیروز حدود یک میلیون تومان کاهش یافت که همین موضوع سبب شد حباب سکه به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
کشتی آرای گفت: در حال حاضر حباب سکه به یک میلیون و ۸۰ هزار تومان رسیده که نسبت به دیروز حدود ۵۵۰ هزار تومان کاهش یافته است. البته افزایش حباب سکه در هفته گذشته بی سابقه بوده است که این کاهش میتواند برای بازار سودمند باشد.
او اظهار کرد: روند قیمت طلا و سکه در روزهای آینده قابل پیش بینی نیست چراکه نوسانات نرخ ارز و مسائل مرتبط به قیمت طلا، به صورت روزانه بررسی میشود ، به عنوان مثال مشخص نیست که فردا قیمت اونس جهانی و ارز روند کاهشی یا افزایشی داشته باشد./yjc