به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، در حالیکه ارزش دلار از بالاترین رقم ۲ ماه اخیر پایینتر آمده و سرمایهگذاران منتظر اولین مناظره انتخاباتی جو بایدن و دونالد ترامپ و همچنین تحولات مربوط به بسته محرک مالی جدید دولت آمریکا بودند، قیمت طلا روز گذشته شاهد اندکی افزایش بود.
هر اونس طلا روز سهشنبه ساعت ۱۹ به وقت تهران ۱۸۹۰ دلار معامله شد که در قیاس با روز دوشنبه ۲۰دلار افزایش را نشان میدهد. همچنین قیمت طلا در معاملات آتی روز گذشته و برای تحویل در ماه دسامبر با ۳۸/ ۰ درصد رشد به ۱۸۸۹ دلار و ۵۰ سنت رسید. شاخص ارزش دلار در برابر سبد ارزهای جهانی روز گذشته اندکی کاهش داشت و از بالاترین رقم ۲ ماه اخیر که در هفته گذشته به ثبت رسیده بود، اندکی فاصله گرفت. تضعیف ارزش دلار موجب ارزانتر شدن طلا برای خریدارانی میشود که از ارزهای غیردلاری استفاده میکنند.
افزایش قیمت سکه
روز سهشنبه در بازار آزاد هر قطعه سکه تمام بهارآزادی طرح جدید ۱۳میلیون و ۵۸۰ هزار تومان معامله شد، همچنین قیمت نیمسکه بهار آزادی ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ربعسکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۲میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است و بهفروش میرسد، از طرفی قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم به یکمیلیون و ۲۹۴هزار تومان رسید.
به گفته کارشناسان، افزایش قیمت طلا و سکه ناشی از افزایش چشمگیر قیمت ارز است، تمام قیمتهای طلا و سکه براساس دلار آزاد محاسبه میشود و اگر با دلار نیمایی و… محاسبه شود طلا و سکه از کشور قاچاق میشود. نایبرئیس اتحادیه طلا و جواهر میگوید نسبت تقاضا در بازار سکه بیشتر از عرضه است، همین موضوع موجب افزایش حباب سکه شده است.
بیاعتمادی به قیمتهای بازار
بازیگران رسمی بازار سکه کمی نسبت به قیمتهای فعلی احساس بیاعتمادی میکنند و این عدماطمینان را میتوان در نرخهای خرید و فروش آنها مشاهده کرد. بهعنوان مثال دیروز برخی فعالان عنوان میکردند که در بازار سکه امامی بین قیمت خرید و فروش فاصله زیادی ایجاد شده است. دیروز صبح در حالی که در معاملات عمده، سکه با قیمت ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله میشد، فروشندگان خرد به سختی حاضر به عرضه سکه زیر محدوده ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بودند.
قیمت خرید هم بین ۱۳ میلیون و ۲۰۰ تا ۱۳میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار داشت. چنین فواصل قیمتی نشان میداد که سکهبازان به ثبات قیمتهای فعلی اعتماد ندارند و سعی میکنند با احتیاط بیشتری اقدام به خرید و فروش کنند. بهعنوان مثال، یک صراف سعی میکند با قیمت حدودا ۲ الی ۳ درصد بالاتر از نرخ کف بازار، سکه خود را به فروش برساند. این مساله به او چنین امکانی را میدهد که به سرعت سکه فروختهشده را از کف بازار با قیمت پایینتر بخرد و جایگزین کند.
در واقع میتوان گفت کمتر معاملهگر سکهای تمایل دارد تا قبل از مطمئنشدن از روند کاهشی، اقدام به فروش ذخایر سکهای خود کند. در کنار این، آنها تمایل دارند به گونهای سکه را خریداری کنند که در صورت افت قیمت کمتر دچار ضرر شوند. در واقع با قیمت قابلتوجه کمتری نسبت به کف بازار بعضا اقدام به خرید میکنند که اگر روند قیمتها نزولی شد، بتوانند از ضرر زیاد خود جلوگیری کنند.
بههرحال قبلتر هم بین قیمت خرید و فروش سکه در بازار فاصله وجود داشت، ولی این فاصله در اندازه روزهای اخیر نبوده است. قبلتر بین نرخ خرید و فروش عمدتا نیم الی ۵/ ۱درصد فاصله وجود داشت، در حالحاضر فواصل قیمتی میتواند در دامنه ۵/ ۱ تا ۴درصد قرار گیرد./دنیای اقتصاد