اقتصادی

با ریزش‌ بورس نقدینگی از آن خارج می‌شود؟

خبرمهم: یک تحلیلگر اقتصادی ضمن بیان اینکه تزریق منابع صندوق توسعه ملی به بورس فساد و رانت ایجاد می‌کند، گفت: با ریزش‌های بورس، نقدینگی جذب شده به آن خارج نمی‌شود زیرا خرید سهام به معنای فروش سهام از سمت فرد دیگری است و کسی که بخواهد سهام خود را از بازار خارج کند باید به فرد دیگری بفروشد بنابراین، به همان میزانی که با فروش سهام نقدینگی از بازار خارجی می‌شود با خرید آن به همان میزان هم نقدینگی وارد بازار می‌شود.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، میثم هاشم‌خانی درباره حمایت دولت از بازار سهام، اظهار کرد: منطقی نیست که دولت اقدامی انجام دهد تا قیمت سهام‌ها مستمر روند صعودی طی کند زیرا با این اقدام افرادی که سرمایه بیشتری در این بازار دارند، سود بیشتری و افراد دارای سرمایه خردتر منافع کمتری می‌برند. همچنین، برداشت از صندوق توسعه ملی یا اختصاص هر پولی از بیت‌المال برای حمایت از بورس نه تنها نمی‌تواند به رشد مستمر بورس منجر شود بلکه، منصفانه هم نیست.

وی تزریق منابع صندوق توسعه ملی به بورس بر رشد بازار دارای تاثیر کوتاه مدت دانست و گفت: پس از تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به بورس، افرادی تعیین می‌شوند تا سهام یکسری از شرکت‌ها را خریداری کنند و اینکه چه زمانی این سهام‌ها را بخرند یا بفروشند، منجر می‌شود تا رانت اطلاعاتی شکل بگیرد که از این بعد هم اقدام مثبتی نیست و فساد و رانت ایجاد می‌کند.

دخالت‌های پولی و قیمتی حال بورس را خوب نمی‌کند

این کارشناس اقتصادی افزود: با دخالت‌های پولی و قیمتی دولت اتفاق مثبتی در بازار سهام رخ نمی‌دهد زیرا، همانگونه که تعیین ارز ۴۲۰۰ تومانی تاثیر مثبتی در ثبات و کنترل قیمت‌ها در بازار ارز نداشت، این اقدام هم نتیجه بخش نیست.

به گفته هاشم‌خانی، در شرایطی که کشورها از نظر منابع مالی با محدودیت روبرو هستند، تزریق منابع صندوق توسعه ملی به بورس فسادزاست و بانک‌ها حق ورود به سرمایه‌گذاری‌های پرریسک ندارند زیرا، نمی‌توانند پول سپرده‌گذاران خود را بازگردانند بنابراین، ورود بانک‌ها به بورس برای تقویت بازار تاثیرگذار و درست نیست.

وی در ادامه با اشاره به بازارگردانی، فروش اوراق تبعی و سهام خزانه، تصریح کرد: در دنیا این سیاست‌ها جزو حمایت‌های اثربخش و مفید از بازار سهام هستند. اوراق تبعی به کاهش ریسک‌ها در بازار سرمایه کمک می‌کند به‌ نحوی که دارنده سهام یک شرکتی می‌تواند با پرداخت مبلغ ناچیزی، اختیار خرید و فروش سهام خود را بخرد که اوراق تبعی هم از این جهت قیمت سهام را بیمه می‌کند و هم از آنجا که رانتی در روند آن توزیع نمی‌شود، اقدام مثبتی است اما باید شرایطی فراهم شود تا حداکثر ۵۰ شرکت یا شرکت‌های مهم بورسی اوراق تبعی را منتشر کنند.

صف خرید و فروش در بورس رانت می‌آورد 

این تحلیلگر اقتصادی معتقد است که جلوگیری از ایجاد صف خرید و فروش، یک اقدام موثر در تقویت بلندمدت بورس است زیرا، هم سهامداران عمده و هم سهامداران خرد می‌توانند از آن بهره ببرند. در بورس‌های دنیا، اجازه داده نمی‌شود تا در بازار سهام صف شکل بگیرد زیرا، سهامداران خرد به سادگی تحت تاثیر صف‌ها، هیجانی می‌شوند و رانت ایجاد می‌شود که برای حل آن در شرایط ایده‌آل باید قوانین مرتبط به دامنه نوسان و حجم مبنا حذف شود.

هاشم‌خانی درباره چشم‌انداز بازار سرمایه در ماه‌های آینده، گفت: برآورد من این است که تا پایان امسال رشد شاخص بورس تقریبا به اندازه تورم خواهد بود به عبارت دیگر، در آن زمان میانگین قیمت سهام با میانگین قیمت خدمات و کالاها برابری می‌کند.

ارتباط ریزش‌های بورس با افزایش قیمت دلار و خودرو 

به گفته این تحلیلگر اقتصادی رشد قیمت‌ها در سایر بازارهای اقتصادی ربطی به ریزش بورس و خروج نقدینگی از آن ندارد زیرا در زمان‌هایی که بورس رشد داشت هم سایر بازار افزایش قیمت داشتند. وقتی که در فروردین ماه شاخص بورس مثبت بود، قیمت دلار از ۱۶ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان رسید.

هاشم‌خانی ادامه داد: با ریزش‌های بورس، نقدینگی جذب شده به آن خارج نمی‌شود زیرا خرید سهام به معنای فروش سهام از سمت فرد دیگری است و کسی که بخواهد سهام خود از بازار خارج کند باید به فرد دیگری بفروشد بنابراین، به همان میزانی که با فروش سهام نقدینگی از بازار خارجی می‌شود با خرید آن به همان میزان هم نقدینگی وارد بازار سهام می‌شود.

وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد که افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو را هم نمی‌توان با ریزش‌های بورس مرتبط دانست زیرا، خودرو در ماه‌های گذشته هم افزایش‌های چشمگیری داشته است./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

‫۵ دیدگاه ها

  1. جالبه که کارشناس و اقتصاددان هستند و نمیدانند کسانی که در اوج قیمت سهام خصوصا دولتی خریدند و در کف قیمت حقوقیه همان شرکت دولتی سهمشونو ۳۰ ۴۰ درصد پایینتر با ایجاد وحشت ازشون میخره در واقع دارن به دولت نوسان میدهند

  2. انتقاد شما از تحلیلگر بجا و درست است اما حمایت شما از بازار سرمایه ای که از هیچ منطق اقتصادی تبعیت نمیکند نشان میدهد که شما سهامدار هستید . عزیز من چرا بقیمت بدبختی مردم میخواین پو ل دار شوید . بورسی که شرکتهاش سودآور نیستند سکد سهامدار از قبل سهامدار بعدی تامین میشه . خودتون هم میدونین

  3. سلام این اقتصاد دان واقعا اقتصاد ندان هست؛ عجیبه میگه ربطی بهم ندارن بازارها؛ یجا هم گفته تا اخر سال رشد باید کنن پس اگر اینطوره باتوجه به قیمت دلار باید قیمت ها هم به همون زمانی برسه که شاخص مثبت بود نه دوسوم کاهش قیمت و حتی بیشتر پیدا کنن؛
    از طرفی گفته نقدینگی خارج نمیشه و کسیکه میفروشه یکی دیگه میخره؛ اخه اقای محترم شخصی که ٣٠٠ میلیون سهام خریده و الان شده ١۵٠ میلیون؛ اون نصفش دخالت های دولت بوده که از بین برده و شخصی که میفروشه با ضرر و اونیکه میخره با ١۵٠ میلیون سهام شخص را؛ یعنی کاهش نقدینگی به بورس
    بهتره کمی اطلاعاتت را بیشتر بالا ببری؛ همین امثال شما بودین که باعث نابودی این بازار سرمایه شدین

  4. به ایشان بفرمائید ، وقتی شخص سهامدار است و کسی نقدینگی دارد سهام آن را نمی‌خرند آن نقدینگی از بازار خارج میشود و به بازارهای موازی حرکت میکند و فقط آخرین خریدار سهام را دارد ، پس نقدینگی میتواند خارج شود آقای اقتصاد دان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا