اقتصادی

تاکید بر افزایش درآمد‌های مالیاتی و سیاست انبساط مالی مشروط در بودجه ۱۴۰۰

خبرمهم: نوبخت گفت: بودجه سال آینده کشور در بخش سیاست‌های مالی، انبساطی و در بخش سیاست‌های پولی، انقباضی خواهد بود.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، به نقل از  سازمان برنامه و بودجه کشور،  دومین جلسه ستاد بودجه ۱۴۰۰ با موضوع «بخشنامه بودجه ۱۴۰۰» عصر امروز در سازمان برنامه و بودجه کشور تشکیل شد و تصمیمات نهایی آن، جهت تصویب به شورای اقتصاد و هیات وزیران در این هفته ارائه خواهد شد.

«بخشنامه بودجه ۱۴۰۰» با همکاری دو دفتر اقتصاد کلان و تلفیق این سازمان تدوین شده بود که شامل “تصویر کلی بودجه ۹۹”، “روند افزایش درآمدها”، “وضعیت کشور در شرایط ناشی از تحریم و شیوع کرونا” و “سیاست‌های بودجه‎ای لایحه ۱۴۰۰ ” می‎شد.

حمید پورمحمدی معاون اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه که با حکم نوبخت، به عنوان قائم مقام ستاد تدوین بودجه منصوب شده است؛ در ابتدای جلسه از اعضا خواست تا متناسب با سال آخر دولت دوازدهم و روی کار آمدن مجلس یازدهم، نهایت کوشش خود را به کار بندند تا لایحه‌ای وزین و در شان دولت، در موعد مقرر (۱۵ آذرماه) به مجلس ارائه شود.

پس از ارائه گزارشی از سوی  رحمتی رئیس امور اقتصاد کلان در این جلسه، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، آنچه که در بودجه ۱۴۰۰ باید مورد توجه قرار گیرد را برشمرد و افزود: در این گزارش باید آثار تحریم اول و دوم علیه کشور را نشان دهیم. اینکه در تحریم اول، کشور چه امکاناتی داشت و در تحریم دوم با چه مواردی روبرو بودیم و چه کمبود‌هایی داشتیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تاکید کرد: در شرایط رکود تورمی، باید دو نوع سیاست «مالی انبساطی» را برای رکود و سیاست «پولی انقباضی» را برای بخش‌های منجر به تورم در نظر بگیریم.

نوبخت دو پیشنهاد را در ادامه مطرح کرد که در ستاد اقتصادی دولت نیز مورد توجه قرار گرفته بود. نخست افزایش درآمد‌ها از محل درآمد‌های مالیاتی و مولد سازی دارایی‌ها و دوم مدیریت هزینه‌ها از طریق بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه کشور پیرو فرمان مقام معظم رهبری، برنامه اصلاح ساختار بودجه را به شورای سران سه قوه ارائه کرد؛ ادامه داد: می‌کوشیم لایحه بودجه ۱۴۰۰ را بر اساس اصلاح ساختار بودجه تدوین کنیم./yjc

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا