به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، همه ساله هیئت وزیران مصوبه تعرفه آب و برق را به وزارت نیرو ابلاغ میکند به طوری که امسال این مصوبه هیئت وزیران با توصیه رئیس جمهور، وزارت نیرو را در افزایش سالیانه تعرفه آب و برق که هر سال مقداری نسبت به سال قبل اضافهتر میشد به رقم ۷ درصد محدود کردند.
این در حالی است که رضا اردکانیان وزیر نیرو در این باره گفت: از ۲ سال پیش هیئت وزیران با توصیه رئیس جمهور، وزارت نیرو را در افزایش سالیانه تعرفه آب و برق که هر سال مقداری نسبت به سال قبل اضافهتر میشد به رقم ۷ درصد محدود کرد.
او افزود: یعنی وزارت نیرو بیشتر از ۷ درصد که در سایر کالاها بیش از این رقم افزایش مرسوم است، حق افزایش قیمت نخواهد داشت و حتی به کسانی که از الگوی مصرف چه در آب چه در برق کمتر مصرف کنند پاداش هم پرداخت می کند.
۸۵ درصد از مشترکان زیر ۴۰۰ کیلوات ساعت در ماه برق مصرف میکنند
بررسی و ارزیابی اطلاعات قبض مشترکان مناطق عادی کشور نشان میدهد ۸۵ درصد از مشترکان زیر ۴۰۰ کیلوات ساعت در ماه برق مصرف میکنند و ۱۵ درصد باقیمانده نیز مصرف برق بالای ۴۰۰ کیلووات ساعت در ماه داشته و بهعنوان مشترکان پرمصرف شناخته میشوند. نکته قابل توجه، اما این است که در بین مشترکان پرمصرف حدود یک درصد از مشترکان نیز وجود دارد که مصارف برق آنها بهصورت بسیار غیر متعارف بوده، بهطوری که متوسط مصرف آنها بیش از ۱۵۰۰ کیلووات ساعت در ماه است. اگر چنانچه قیمت برق متوسط قیمت برق صادراتی به کشورهای همسایه ۵/ ۹ سنت در نظر گرفته شود، با احتساب قیمت دلار سامانه سنا، یارانه برق این یک درصد از مشترکان بسیار پرمصرف بیش از یک میلیون و ۳۳۰ هزار تومان در ماه خواهد بود.
همچنین به اعتقاد کارشناسان صنعت آب، در بخش آب نیز پایین بودن نرخ باعث شده تا مشترکان خانگی بدون در نظر گرفتن الگوی مصرف، صرفهجویی را چندان جدی نگیرند که این موضوع باعث شده سرانه مصرف آب در ایران روند صعودی داشته باشد. بهطوری که براساس ارزیابیهای صورت گرفته، سرانه مصرف آب شرب در ایران هماکنون ۲۲۰ لیتر در شبانهروز به ازای هر نفر است که این رقم در برخی از کلانشهرهای کشور مانند تهران به بیش از ۳۰۰ لیتر در شبانهروز رسیده است. ناظران این سرانه مصرف بالا را به ارزان بودن قیمت آب نسبت میدهند.
برق گران نشده است
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به رقم پرداختی قبوض برق برای برخی از مردم، گفت: به شدت این موضوع را تکذیب میکنم و به هیچ عنوان افزایش چند برابری قیمت قبوض برق صحت ندارد.
او ادامه داد: این رقم بالای افزایش قیمت برای استفاده از کولرهای گازی در فصل گرما است در غیر این صورت تحت هیچ شرایطی ما رقم ناگهانی برای مردم لحاظ نمیکنیم.
سخنگوی صنعت برق کشور اضافه کرد: مردم هم اگر از نحوه قبوض خود گله مند هستند میتوانند با مراجعه به سایت ساپا از نحوه محاسبه قبوض خود با خبر شوند.
میزان مصرف آب هر ایرانی به ۱۵۷ لیتر در روز رسید
از سوی دیگر کارشناسان ارزیابی کردهاند که مصرف سرانه آب در بخش خانگی در ایران بهطور متوسط در طول سال ۱۵۷ لیتر در روز به ازای هر نفر است که شامل پنج لیتر آشامیدن، ۱۰ لیتر پختوپز، ۵۰ لیتر حمام و شستوشو، ۲۰ لیتر لباسشویی، ۱۵ لیتر ظرفشویی، ۳۰ لیتر مصارف بهداشتی، ۱۰ لیتر نظافت خانه و ۱۷ لیتر مصارف متفرقه است.
قاسم تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفای وزارت نیرو در خصوص تعرفه محاسبه قبوض آب گفت: تعرفه آب مصوبه هیئت وزیران است که هرساله محاسبه و سپس برای اجرا به وزارت نیرو ابلاغ میشود.
او ادامه داد: میزان مصرف آب در بخش خانگی برای خانوارهایی که کاهش مصرف داشته باشند ۷ درصد محاسبه و برای خانوارهایی که بیش از حد مصرف داشته باشند این عدد دو برابر و با حدود ۱۵ درصد محاسبه میشود.
این در حالی است که محاسبه تعرفه فاضلاب باید به صورت پلکانی انجام شود که متاسفانه گزارش های رسیده از جانب مردم خلاف این جهت را نشان میدهد به طوری که شرکت آب و فاضلاب گویا به صورت پلکانی محاسبه نمیکند.
در این باره قاسم تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفای وزارت نیرو گفت: در واقع این کار براساس هر شهر محاسبه و متفاوت است.
کسر کارمزد دفع فاضلاب در قبوض آب مشترکان
محمدرضا بختیاری مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران در این باره گفت: در قبوض آب، هزینه دفع فاضلاب درج شده است، کارمزد دفع فاضلاب برای تمامی مشترکانی که به تأسیسات انتقال فاضلاب وصل هستند محاسبه میشود که این رقم ۷۰ درصد از میزان آببها است.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: نحوه محاسبه کارمزد دفع فاضلاب با افزایش دوره تغییری نمیکند و همواره ۷۰ درصد مبلغ آببها محاسبه میشود؛ بنابر این امکان اینکه در قبوض شما هزینه دفع فاضلاب بیشتر از هزینه آب مصرفی عنوان شده، وجود ندارد.
بر اساس مصوبه دولت که به وزارت نیرو هم ابلاغ شده است از ابتدای اردیبهشتماه، بهای آب شرب و برق تمامی مشترکان سالانه به میزان هفت درصد افزایش مییابد و از ابتدای خرداد تا شهریورماه هم سالانه ۱۶ درصد به خالص صورتحساب آب و برق مصارف خانگی مشترکان بالای الگوی مصرف افزوده میشود که جمع این رشد تعرفه بالغ بر ۲۳ درصد برای مشترکان پرمصرف خواهد بود. مطابق با جزئیات اعلام شده افزایش ۱۶ درصدی تعرفه برق بدمصرفان در بازه چهارماهه (خرداد تا شهریور) اجرایی خواهد شد./yjc
سلام مبلغ قبض برق منزل ما نسبت به سال قبل دو برابر شده با همون میزان مصرف,پس چجوری گرون نشده