به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم، جواد فلاح درباره اوراق سلف موازی استاندارد گفت: بورس کالا به دنبال جلب منافع از بازار سرمایه برای تأمین مالی ساخت مسکن است بر همین اساس به دنبال عرضه اوراق سلف موازی استاندارد هستیم.
وی ادامه داد: امید نامه اوراق سلف موازی استاندارد توسط شرکت سرمایه گذاری مسکن وابسته به بانک عامل حوزه مسکن تهیه و به بورس کالا تحویل شده است.
این مقام مسئول افزود: عرضه این اوراق به افراد امکان میدهد تا براساس پولی که در اختیار دارند اقدام به پیش خرید مسکن کنند.
مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالا ادامه داد: پیش خرید مسکن در چارچوب بورس کالا صورت میگیرد و بورس کالا تضمینها را از طرفین دریافت میکند و افراد میتوانند با خیالت راحت اقدام به پیش خرید مسکن کنند.
فلاح ادامه داد: افراد میتوانند به صورت متری و در قالب هر واحد هر متر مربع مسکن خریداری کنند.
وی با اشاره به اینکه تغییرات قیمتی از جمله مشکلات متقاضیان خرید مسکن در کشور است گفت: افراد زمانی که برای خرید مسکن مراجعه میکنند با افزایش قیمت مسکن روبرو میشوند و باید صبر کنند تا پولشان به حد خرید ملک شود، اما با خرید این اوراق فرد میتواند از ارزش افزوده ملک هم بهره ببرد.
فلاح تاکید کرد: افراد میتوانند هر واحد از صندوق را خریداری کنند و در صورت سررسید به واحد مورد نظر خود دست یابند در مقابل اگر تا سررسید اوراق نیاز به پول داشتند میتوانند واحد این اوراق را بفروش برسانند.
وی درباره فروش واحدهای مسکونی و تضمین نقد شوندگی این اوراق گفت: این اوراق یک سبد گردان دارد و فرد هر زمان بخواهد میتواند پول خود را دریافت کند.
این مقام مسئول درباره تفاوت این اوراق با صندوق زمین و مسکن گفت: تفاوت اوراق سلف موازی استاندارد با صندوق در این است که با این اوراق فرد واحد را پیش خرید میکند و در نهایت میتواند همان واحد را خریداری کند، زیرا واحدهای این اوراق براساس هر واحد آپارتمان مشخص میشود و بستگی به شرایط بازار متفاوت است.
وی ادامه داد: پروژه در این اوراق مشخص است و سررسید و نوع مکان و متراژ واحدها در امید نامه اوراق سلف موازی آمده است.
فلاح افزود: چارچوب پیش فروش در بورس کالا شفاف است و اگر عرضه کننده دیر واحد را تحویل دهد باید هزینه پرداخت کند.
وی بیان کرد: اقدامات لازم برای عرضه این اوراق انجام شده است و پیشنهادها به هیئت پذیرش بورس ارسال شد و منتظر نظر نهایی کمیته فقهی بورس هستیم بعد از تأیید از سوی سازمان بورس و تا یک ماه دیگر اوراق را منتشر میکنیم./مهر
چنانچه در شهرداری ها شرکتهایی مرتبط با ساخت و ساز بصورت مشارکتی با مردم ایجاد شود و در کنار آن دستوری از قوه قضائیه و مجلس و دولت ( وزارت راه و شهر سازی ) مبنی بر اینکه اراضی و زمین های مسکونی ( خرابه ) و املاک کلنگی داخل بافت و کوچه و خیابانها که توسط مالکان در شهر ها جهت سرمایه گذاری دست نخورده مانده اند و سبب مخدوش شدن چهره شهر شده اند میبایست تعیین تکلیف شوند و اگر تا یکی دو سال نسبت به ساخت و ساز اقدامی صورت نگیرد شهرداری این اختیار را داشته باشد که یکطرفه و بدون نیاز به کسب اجازه از مالک زمین و املاک کلنگی به صورت یکطرفه اقدام به ساخت و ساز زمین مخروبه نماید و سهم خودش را به مزایده بگذارد و سهم مالک زمین یا ملک کلنگی را نیز تحویل مالک دهد با این روش هم شهر زیبا تر میشود و هم مشکل مسکن تا حد زیادی حل میشود و یک منبع در آمدی برای شهرداری و وزارت راه و شهر سازی نیز خواهد بود ، ضمن اینکه افراد سودجو و فرصت طلب به جای راکد نگه داشتن سرمایه هایشان بصورت زمین و اراضی و املاک کلنگی که هیچ نفعی برای اقتصاد و دولت نداشته و ندارد ناگزیر خواهند بود سرمایه خود را ( زمین مسکونی و ملک کلنگی ) وارد چرخه اقتصادی نمایند.